Stopp islamiseringsbevegelsen Pegida forsøker å etablere seg i Norge og Skandinavia

Den islamkritiske bevgelsen Pegida (Patriotiske Europeere Mot Islamisering av Vesten) pegidasom i lengre tid har demonstrert mot islamiseringen blant annet i Tyskland og som har skremt tyskernes Angela Merkel i den grad  at den tyske forbundskansleren tok et oppgjør med politiske ledere på ytterste høyre fløy forsøker nå å etablere seg i Norge. Pegida som er en forkortelse for “Patriotiske europeere mot islamisering av Aftenlandet”. Med Aftenlandet menes Vesten. Det er en bevegelse som startet i Dresden i oktober i fjor høst i protest mot det de mener er en islamisering av Tyskland.

Under slagordet “Wir sind das Volk” (vi er folket), som østtyskere brukte for å protestere før Berlinmurens fall i 1989, samlet tusenvis seg hver uke før jul. 17.500 gikk i den siste demonstrasjonen i desember, bak bannere som “Bevar vår kultur” og “nei til religionskrig på tysk jord”, mens 4500 mobiliserte til motdemonstrasjoner. Også i Norge forsøker man nå å plante en slik gruppe, skriver debattnettstedet “Spikerscorner” som forteller at det er blitt opprettet en Facebookgruppe hvor interesserte kan bli medlemmer av en gruppe som vil jobbe for å få i stand demonstrasjoner mot islamisering også her i Norge. Facebookgruppen har i løpet av kort tid fått mer enn 400 medlemmer i Skandinavia hvorav mange også er norske. På det kristne debattnettstedet SpikersCorner har dannelsen av en skandinavisk facebookgruppe blitt debattert og flere deler uroen over det mange oppfatter som en islamisering både av Norge, Skandinavia og den vestlige kultur. Sjekk ut debattsiden “SpikersCorner” her

5 tanker om “Stopp islamiseringsbevegelsen Pegida forsøker å etablere seg i Norge og Skandinavia

  1. Som kristne bør vi ikke være med på slikt. Vi skal ta imot musli.er slik vi vil at de skal ta imot oss. Vi har som kristne en STOR misjonsmark i landet vårt. Vi har et stort ansvar overfor Gud og Jesus. Vi som kristne skal gå i forbønn for de ufrelste. Om de er muslimer, buddhister, hinduer eller hva som helst skal vi være gjestfrie og greie mot dem, gjøre dem til våre VENNER, om mulig, og vitne om Jesu frelsesverk på korset. At det gjelder like .ye for dem som for oss.

  2. Sett i lys av det som har skjedd i Paris i dag så er det vel ikke så rart at vi ønsker en trygg hverdag. Forstår godt at folk støtter Pegida!

Det er stengt for kommentarer.