Snart i maten vi spiser -Alphitobius diaperinus gjør sitt inntog på matbordet

Foto: Judy Gallagher Flickr (lisens)

Alphitobius diaperinus eller Liten melbille er nå godkjent som menneskeføde av EU som Norge blindt følger selv om befolkningen har sagt nei til EU i folkeavstemning to ganger. Men hvem bryr seg vel med hva folket sier ja eller nei til? Norge under vekslende politiske regimer har bøyd seg for nær sagt alt som kommer fra Brussel, så denne ekle melbillen som lever av møkk, fôravfall, døde dyr og insekter, og er særlig vanlig rundt fôrmaskinene blir snart å finne i maten vi skal spise. Det er Inyheter som kan fortelle “gladnyheten” om at denne ekle melbillen er på vei til våre matbord. “I EØS-notatbasen på regjeringens nettsted står det oppført en sak om et skadedyr som EU har godkjent som næringsmiddel. Overskriften er: «Ny mat – godkjenning av fryste, tørkede og pulverformer av larver av Alphitobius diaperinus (liten melbille)». Ifølge dette posisjonsnotatet er rettsakten vedtatt i EU, og er under vurdering i EØS-/EFTA-statene. Den vil også komme inn under norsk lov

«Når rettsakten er tatt inn i EØS-avtalen, vil den gjennomføres i norsk rett ved inkorporasjon i forskrift 25. juli 2017 nr. 1215 om ny mat.»” Insekter er på full fart på vei inn i kostholdet. Allerede nå spiser mange bladlus som tilsetningsstoff i blant annet syltetøy.  Reaksjonene på oppslaget i “Inyheter” har ikke uteblitt og noen av kommentarene gjengis her: “Mennesker er ikke fugler, gnagere, vi har ikke enzymer i systemet for denne type mat! Kommer aldri til å røre eller spise dette svineriet!”, skriver “Norge 1814” i en kommentar til nyheten. “Alt som er resultat av “The Green New Deal” og Agenda 2030. Mao. gjeninnføring av middelalderens føydalisme, hvor kjøtt og annen ekte mat er ment å være forbeholdt den herskende eliten, mens folk flest skal over på veganske ferdigretter og insekter, og muligens noe kunstig fremstilt “kjøtt”.”Italia og Ungarn vedtar lover for å beskytte innbyggerne mot insekter i mat”
https://steigan.no/2023/03/…” skriver William Tell. “Og naive nordmannen takker og bukker for maten, mens han står der og drøvtygger fluer og kakkerlakker importert fra et u-land. Når skal folket her våkne? Hvis noen serverer meg mat som inneholder innsekt som ikke var klarert på forhånd møter man naturlig opp hos den leverandøren med ei slegge,” skriver signaturen Akilles. Signaturen James Dean avslutter det hele med følgende ønske: “Håper flotten også snart blir godkjent som menneskemat. Etter en joggetur i marka blir det da bare å rive den av og smøre på brødskiva.” God fornøyelse!!

16 tanker om “Snart i maten vi spiser -Alphitobius diaperinus gjør sitt inntog på matbordet

 1. Ligner skosåle…
  Sikkert samme smak uansett👍

  Vurderer sterkt prepping nå…

  3
  1
  • Du kan så si Hannah. Bare dette alene er nok til å vurdere prepping tror jeg.
   Det kommer og snart sitter vi alle og eter kakerlakker, flott og brunsnegler.

   2
   3
  • Nei, det tror jeg ikke Kjell😊 Nok av rådyr og fisk👍
   Og jeg setter min lit til Herren. Han har gitt meg mat siden jeg ble født. Jeg vet hva det vil si med lite også….

   Men disse folkene som fabler om alt dette, er spenna gærne😂

   Kjøtt skal man spise👍 Fisk skal man spise. Når jeg er aktiv og jobber godt, skal kroppen ha 4 ganger mer kjøtt i uken enn det tullingene nylig gav råd om. Jeg ler meg skakk. Det ER jo hysterisk morsomt. Dette vet jeg mer enn de grønne syklende folka i Oslo. Jeg må bare le😂 Jeg sykler sjelden men går helst i skog og hei.
   (Når jeg ikke er så aktiv så trenger jeg selvfølgelig mindre kjøtt)

   Kommer jeg til Oslo, så legger jeg også igjen litt sort dieselrøyk, det er ikke farlig. Gjerne litt gummi også😎 Kan ikke kjøpe ny bil nå. Det må vente. Trenger annet før det.

   Kaksene får heller kutte ut privatflyene før de arresterer meg for bilen min. Blomstene visner ikke om vi røklegger ihovedstaden og rundtomkring. Fisken smaker også like godt👍😊

   Jeg tullet litt om prepping altså🙈

   3
   3
  • Ja👍gresshoppene til Johannes!
   De hadde jeg helt glemt😊
   Sunne er de nok helt sikkert!

   Burde nok også allerede byttet ut noe usunt her med en spiseskje honning pr. dag. Det er så mye burde ha gjort…😅

  • (Og der dukket det STRAKS opp en salgsannonse spesielt for Hannah om akkurat den sunnere bilen av samme merke -som hun BURDE kjøre når hun er i Oslo -i stedet for den gamle med sort diesel-røyk😂Men absolutt ikke sunt for psyken hennes dette forslaget! For hvordan kan de innbille seg at hun skulle bli fornøyd med 50 hester mindre? Er det Lan Marie Berg👩🏻🚴🏻‍♀️ som er på ferde igjen…)

   2
   2
  • Hannah
   Fikk du annonse for El bil?
   Et tips for å få tilpassede annonser.
   Jeg får alltid annonser for kattemat /kattesand dersom jeg har vært på nettet og bestilt noe til katten hos Vetzo.
   Eller søkt etter favoritt pc merket mitt som er Lenovo thinkpad.
   Da kommer det opp all slags reklame for PCer og data.
   Besøker man elkjøp dukker det raskt opp annonser overalt for elektronikk.
   Google vet mer enn vi liker om våre vaner og uvaner

  • Vet, Kjell.

   Nei ikke EL-bil. Bare en nyere modell som IKKE vil legge igjen sort røyk i gata til Lan Marie Berg. Google vet sikkert mer om meg enn at det er verdt bryet med å overtale meg til elbil.

  • He he Hannah. I dag ser jeg Google vil jeg skal kjøpe snøscoterhjelm. Først hjelm deretter snøscoter. Dolly rullesett ser bra ut.
   Løp og kjøp…..

  • Google vet at du trenger en snøscooter👍 for snart blir det trange tider og må du til heis for å skyte en hare😊

   Bare vent, snart dukker det opp ammunisjon-reklame også🙈 (For gun har du vel fra før?)

 2. ingen trenger å spise hvis de ikke har lyst?!
  Forresten har vi mennesker spist døde dyr i mange tusen år…

  4
  2
 3. Smaken er forskjellig, men næringsrike billelarver er neppe verre enn andre animalske proteiner, skulle jeg tro?

  Vel, religiøse har hatt problemer med både breiflabb, reker, gris, fjellgrevling og blodpudding. Og kjøtt generelt selvsagt.

  Den hysteriske motstanden mot mer ressurseffektiv og dyrevennlig matproduksjon er ytterst merkelig.

  Det er lett å sammenligne gamle gubbers hat mot moderne «knøttfe» med små barns aversjon mot grønnsaker, fisk og skorper på loffen. Ja, det er lett å latterliggjøre vaner og uvaner og eldre folks frykt for eksotisk mat og ny kultur.

  Folk må få spise det de ønsker – så sant de har muligheten til å velge og ingen lider.

  Den ideologiske kampen mot utradisjonelle næringskilder, for eksempel insekter og alger, virker likevel konstruert. Den minner om alarmistiske konspirasjonsfantasier som bygger på følelser og skrekkpropaganda, ikke på bevis og belegg.

  Vi må alle få i oss det vi trenger, men heller ikke mer. Nå må vi ta hensyn til hverandre og planeten.

  Regler og påbud for rent og urent, riktig og galt, må basere seg på kunnskap og fornuft. Ikke på religiøse hysterikere eller andre maktmiljøer som bare tenker på seg selv og i tillegg vil kontrollere alle «de andre»

  Velbekomme!

  2
  1
 4. De fleste trenger å ha noe å irritere seg over.

  Bedre at aldrende klimafornektere, overtroiske antivaksere, hysteriske konspirasjonsteoretikerne og rasistiske antidemokrater hyler opp om krenkede matvaner enn at de oppfordrer til kriger, miljøødeleggelser, vitenskapsmotstand, overgrep og hat. 😘

  • Du har lov å mene at noen er klimafornektere Aril. Jeg går også utifra at du mener noe om klimahysteriet.

   Jeg har noen meninger om dette som flere rundt meg himler med øynene over. De skal redde verden og «tenker miljø» og ser ned på meg. Jeg ser og vet hva de gjør i det daglige, og i løpet av et år. Jeg slår dem faktisk langt nedi støvlene, men ser ingen grunn til å nevne det for dem. (Jeg trodde de brydde seg om naturen og kloden jeg?) Når det gjelder rånebilen min så ligger de litt foran meg ja. I DET. Men sammenlagt? Hva tror du?

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.