Kraftig jordskjelv rammet Tyrkia og Hellas fredag ettermiddag -målt til styrke 7 på Richters skala

Terror, Coronapandemi, krig, uro, kaos og nå et jordskjelv er blant de ubehageligheter som har preget 2020. Fredag ble det registrert et kraftig jordskjelv med styrke 7 på Richters skala som rammet Tyrkia og Hellas. Jordskjelvet har forårsaket ødeleggelser i begge land, og tall på drepte og skade er foreløpig ukjent. Flere bygninger skal ha rast sammen og folk leter desperat i ruinene etter skadde og døde. Jordskjelvet ble merket både i Tyrkia og Hellas. Det europeiske seismologiske senteret EMSC melder at det har gått et skjelv målt til 6.7 ved øygruppa Dodakanesene, fredag ettermiddag. Det amerikanske jordskjelvovervåkningssystemet melder at skjelvet måles til 7.0. Vise-borgemester i Øst-Samos, Michalis Misos, sa til kanalen ANT1 at jordskjelvet var veldig sterkt og varte dobbelt så lenge som jordskjelvet i Athen i 1999.

En videofilm delt på sosiale medier viser det kraftige skjelvet og store skader.

https://www.youtube.com/watch?v=3Ip7aiHpw84

6 tanker om “Kraftig jordskjelv rammet Tyrkia og Hellas fredag ettermiddag -målt til styrke 7 på Richters skala

 1. Stemmer det at Søkelys har utestengt Ture Andersen fra kommentarfeltet i artiklene? I så fall; hvorfor?

  • Ingen er utestengt. Verken JVen eller Ture Andersen.
   I såfall tar han feil.
   Jeg ser kommentarene fra kontrollpanelet mitt og ser da ikke facebook kommentarene.
   Har sendt epost og link til Ture på CCleaner som må kjøres fra egen pc dersom slikt krøll oppstår.
   Birgir Hermansen hadde samme trøbbel for en tid tilbake, og da hjalo det å kjøre CCleaner som også har en gratis versjon som duger

  • Du er grei du Kjell. Liker ikke all denne dårlige omtalen du får av enkelte som kommenterer.

 2. Yeshua fortalte oss – før han dro opp fra Oljeberget – at det skulle bli jordskjelv både her og der i de siste dager.
  Norge må sies å være ” her ” for oss. Jeg tenker ofte på at Norge vil bli rystet av et kraftig skjelv – trolig i det vulkanske Oslo-området. For jødene er Oslo et skjellsord etter Oslo-avtalene som ble en katastrofe for Israel. Jeg observerer at Terje Rød Larsen er ute i hardt vær der borte i USA – han måtte trekke seg fra den tankesmien han var leder for grunnet at han lånte penger av den nå avdøde forbryteren.
  Apropos jordskjelv : For noen uker siden kom det et skjelv i havet rett ufor Sotra -som ligger rett vest for Bergen. Dette skjelvet var såpass kraftig at det skaket opp folket der ute ved havet. Personlig har jeg opplevd jordskjelv to ganger. Man hører det kommer fra en retning og forsvinner i motsatt retning. Kopper og kar ristet og skaldret – vårt hus står på leire og denne massen forsterker opp skjelvet. Fra jordskjelv-stasjonen i Bergen fikk jeg tilsendt et skjema som ble utfylt av meg de to gangene vi ble rammet. Men grunnmuren vår fikk ingen skader av disse jordskjelvene.

Det er stengt for kommentarer.