Shemitah for Volkswagen- 35 prosent av verdier på selskapet “visket ut” på to dager

Aksjeanalyser.com: Frykten griper børsene – kan falle 40 prosent

frankfurt-børsenDet tyske selskapet Volkswagen har denne september opplevd sitt verste shemitah kanskje noensinne. I løpet av to dager har deres mer enn 35 prosent av selskapets verdi på børsen blitt “Wiped out” i noe som i går ble rapportert på nyhetene med ordene “aksjene til selskapet Volkswagen har krakket på børsen i Frankfurt. “Mandag krasjet aksjekursene til Volkswagen med hele 17,1 prosent på børsen i Frankfurt, og tirsdag krakket aksjen ytterligere og ved stengetid var Volkswagen ned hele 18.14 prosent, i følge Bloomberg. Også Norge rammes direkte av krakket i Volkswagen, da oljefondet er tungt inne i aksjer i det tyske selskapet. Det norske papirtapet på krasjet er foreløpig ca 3 milliarder kroner

Etter at det er blitt avslørt at selskapet har jukset med utslipp på sine diesel biler har aksjekursene stupt og selskapet risikerer enorme bøter i USA. Samtidig som aksjene til frykt-børsVolkswagen opplever sitt Shemitah har frykten igjen grepet aksjemarkedet og tirsdag kunne CNBC melde at den såkalte “fear index” var steget med 15 prosent. Over hele verden opplever aksjemarkedet sterke svingninger og tirsdag er igjen verdens aksjemarkeder i “Shemitah-terreng”, og en av dem som mener at verdens aksjemarkeder kan falle ytterliger er Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com. I sin siste bloggpost skriver Pettersen dette: “Det er i dag kraftig fall igjen både på børsen her hjemme, og på børsene rundt i Europa. Vi hadde nylig en analyse av den viktige tyske børsindeksen Frankfurt DAX30, og som du kan lese her: “Frankfurt børsen ned 20 prosent, og kan stupe 20 prosent til” I dag stuper Frankfurt DAX30 indeksen videre, og er i skrivende stund, tirsdag formiddag den 22. September 2015, ned med rundt tre prosent til 9.660 poeng. Les hele hans vurdering her

Fallet på Frankfurt børsen tirsdag ble på 3,80 prosent og i kveld er det igjen “sell off” på Wall Street hvor investorene er svært usikre på hvilken vei dette går. Med usikkerhet og økende frykt tilbake i markedet er det grunn til å tro at Shemitahens “Wipe out” vil fortsette og at faren for et større børskrakk igjen er tilstede. Vi minner om at i 1987 kom det store krakket 20 dager etter at 29 Elul passert, og det er kun i 2001 og 2008 at det kom et krasj akkurat på dato. På Wall Street er samtlige indekser ned mellom 1,4 og 3 prosent og på 6 måneder har Dow Jones indeksen sunket med mer enn 10 prosent. Usikkerheten vi nå ser i aksjemarkedet er et typisk tegn på at et krakk kan kunne komme. Det er ikke snakk om små summer som hittil er blitt “wiped out” under årets Shemitah og hadde det ikke vært for “Plunge Protection Team” og en rekke kunstige inngrep i markedet hadde fallet vært betydelig større. Også Norge rammes av det kraftige fallet i verdiene på aksjene i Volkswagen. I følge NRK sitter vårt oljefond med aksjer for nærmere 10 milliarder i det kriserammede selskapet, og med et tap på 35 prosent -kan mer enn tre milliarder av fellesskapets penger være blåst bort under Shemitah hittil.

 

2 tanker om “Shemitah for Volkswagen- 35 prosent av verdier på selskapet “visket ut” på to dager

 1. Pastor Wilkerson så et økonomisk sammenbrudd i verdensøkonomien som vil starte i Tyskland, og deretter rammer USA. Litt uforståelig at Tyskland, Europas økonomiske lokomotiv skal kunne rammes først. Men på tv2 sidene i dag kan man lese:

  “Volkswagen-skandalen kan utvikle seg til å bli en stor trussel mot Tysklands økonomi, advarer analytikere. VW er den største tyske bilprodusenten og en av landets største arbeidsplasser. Over 270.000 mennesker jobber for VW i Tyskland og enda flere jobber hos selskapets forhandlere.

  – Plutselig har Volkswagen blitt en større trussel mot økonomien enn den greske gjeldskrisen, sier sjeføkonom Carsten Brzeski i ING.

  – Dersom Volkswagen-salg faller i Nord-Amerika de neste månedene, kommer det ikke bare til å påvirke selskapet, men den tyske økonomien som helhet, legger han til.”

  I tillegg kommer den økonomiske utfordringen med et uendelig antall flyktninger.
  Jo, kanskje pastor Wilkerson likevel får rett. At et økonomisk sammenbrudd i verdensøkonomien kan begynne i Tyskland.

 2. Tenk hvis byggingen av tempelet endelig kan begynne! Men først må vel den muslimske styggedommen forsvinne. I Guds tid skjer det at den faller i grus og det jødiske tempel tar form.
  I Åpenbaringen står det noe om et gjerde/mur som skiller mellom det hellige og det vanhellige. Kan det være at tempelet kommer opp ved siden av moskeen?

Det er stengt for kommentarer.