Ludvig Nessa: En dag vil “hedersmenn” som Kjell Magne Bondevik og Dagfinn Høybråten stilles til ansvar for fosterdrap

ludvig-nessa-facebookAbortprest Ludvig Nessa som i 2012 fikk nei fra den kristne avisen Dagen om å publisere et debattinnlegg hvor han omtalte abortansvarlige norske politikere som drapsmenn fastholder nå sin kritikk av Vebjørn Selbekk og avisa Dagen. På Facebook tirsdag la den modige presten ut en kort kommentar i forbindelse med at en 91 år gammel kvinne er siktet for medvirkning til drap av 260 000 personer under den andre verdenskrig. I sin kommentar delt til omverdenen sier Nessa dette: “En dag blir det også oppgjør for medvirkning til fosterdrap. Men først blir de øverst ansvarlige, administratorene, tatt og dømt som mordere. Ikke bare Kåre og Gro, men også «hedersmenn» som Kjell Magne Bondevik og Dagfinn Høybråten,” skriver Ludvig Nessa

Prest Ludvig Nessa.
Foto Søkelys

-Og det uansett hva redaktøren i Dagen, Vebjørn Selbekk, måtte mene,” skriver Ludvig Nessa som er en av få som ennå kjemper det ufødte barns sak i Norge. Hvert eneste år drepes omkring 15 000 ufødte barn i Norge, og deres tause skrik er nå stort sett glemt av kirke og kristenhet. Men Ludvig Nessa, -som har kjempet barnas sak i mer enn 30 år. Bildet er fra 1989 og tatt under avskjedssaken som den norske kirke førte mot Ludvig Nessa for å få fradømt den modige presten hans stilling, kappe og krage. I 1989 var avisen Dagen ennå et talerør for barnet i mors liv og dem utkjempet striden for å redde dødsdømte ufødte barn, og var da en avis som også stod skulder ved skulder med Ludvig Nessa og Børre Knudsen. Nå, 25 år senere, under Vebjørn Selbekks ledelse er Dagen gått fra å være et talerør for kristne verdier, -til å bli et politisk korrekt nettsted som står i mot røster som er tydelige i åndskampen. -Og det er noe Vebjørn Selbekk kan gjøre noe med..

Ingen anger å spore

I en kort oppdatering publisert senere på dagen fastslår Ludvig Nessa dette: “Det er ingen ting som tyder på at verken Bondevik eller Høybråten angrer på den forbrytelsen de gjorde mot barna i mors liv. De forsvarer den heller! Jeg er enig med M.Luther når han sier: “Om noen gjør en synd, er det ikke vår oppgave å fortelle det til andre. Men hvis noen skryter av den eller offentlig forsvarer den, da er det vår plikt å advare mot synden og personen,” skriver Nessa som dermed står på sin tidligere kritikk av avisen Dagen

7 tanker om “Ludvig Nessa: En dag vil “hedersmenn” som Kjell Magne Bondevik og Dagfinn Høybråten stilles til ansvar for fosterdrap

 1. Selvfølgelig har Ludvig Nessa rett, men når vi stemmer idag, så må vi skjønne at abortsaken er en tapt sak…foreløpig.
  Men alle dere som tror det finnes et helvete, hvor mennesket blir pint og plaget i all evighet, må jo de fleste aborterte fostere være lykkelige fordi de aldri ble født! Fordi de fleste som lever opp idag, blir aldri kristne.

  Fortapelsen

  Nå vet ikke jeg om du som leser dette har noen barn, og om du har, så er det en stor sjanse for at ikke alle blir frelst. Dette grunngir jeg, fordi det er ikke så mange som blir frelst idag.

  Men jeg kan ikke se i det gamle og det nye testamentet, at noen av Guds menn advarte folk å få barn. Det er jo litt underlig dersom flesteparten sies å komme til helvete.

  Da Jesus levde her på jorden, advarte heller ikke Han om at vi ikke måtte få barn. Dette hadde vært naturlig, dersom mesteparten sies å havne i helvete.

  Paulus advarte heller ikke mot barnefødsler, enda han ikke var spesielt glad i giftmål. Han sa tilogmed at Han selv ønsket å gå fortapt, dersom det kunne frelse noen. Da tenkte han neppe på en evig pine i helvete.

  Abortlegene tar idag livet av mange foster over hele verden. Mener du de fortjener takk for det, da de på den måten redder tusenvis av liv som slipper å havne i helvete?

  Hvorfor reddet Gud, gjennom Noas ark 8 mennesker, da resultatet ville ha blitt over 15 milliarder mennesker i helvete?

  Neida, i min bibel står det at ånden vår går tilbake til Gud som gav den til oss, og legemet og sjelen er stein døde! Fork 12:7: før støvet vender tilbake til jorden, og ånden går til Gud, som gav den.

  Himmelen er faktisk enda tom, fordi ikke Jesus er ferdig med å bygge boliger til oss. Men når han endelig kommer, skal han vekke opp alle frelste og sammen med de levende skal vi bli rykket opp i skyen og inn i himmelen.

  Israels 13 stammer får engang sin plass i et stor-Israel, mens hedningene kommer til himmelen. Men det vil bli fri ferdsel mellom jorden og himmelen..

  Skriften sier til oss:

  1 Tim 6,16 Han alene har udødelighet og bor i et lys ikke noen kan nærme seg, Han som ikke noe menneske har sett eller kan se, Ham være ære og evig makt! Amen.

  • Det finnes mange unnskyldninger for menneskene til å hevde at helvete ikke finnes. Jesus er den som forklarer best på ha fortapelse betyr for menneskeheten.

 2. Ut fra denne tanken, vil ingen kristne kunne delta i politisk arbeid, og kristne vil således ha null inflytelse på norsk poltikk. Det er ihvertfall uheldig!
  At man ikke kan delta i storting eller regjering med bakgrunn i at man da er delaktig i fosterdrap er selvsagt det reneste tøv.
  Da vil man måtte ekskludere alle kristne fra ikke bare Norge, men fra de aller fleste vestlige land fra å delta i politisk arbeid, også Amerika. I Amerika kan mann også stille spørsmål ved konservative kristne som varmt omfavner en ultraliberal våpenlov og ikke minst dødsstraff.
  Det beste kristne kan gjøre er å delta i politisk arbeid, og dermed påvirke landene i en riktig retning så langt det lar seg gjøre!

  Om vi er aldri så mye enige med Ludvig Nessa, så må vi dessverre konstatere at han kjemper for en tapt sak, og han fremstår nå som en forstokket fanatist.

  • Tobias. Det er ikke noe forstokket fanatisk i det å forsvare det ufødte barns liv.

 3. Det er jo nonnsens at man er delaktig i drap på foster gjennom abortloven viss man sitter i regjering. Det er nemlig slik at det ikke er regjeringen som bestemmer lovene, men det er stortingsflertallet. Bondevik regjerte med en mindretallsregjering.

  • Hei Z. Bondevik var statsminister og dermed den øverste ansvarlige for fosterdrap som skjedde i hans regjeringstid. Den argumentasjonen holdt ikke etter rettergangen etter den andre verdenskrig. Bondevik og Høybråten har begge administrert en lov de tilsynelatende var uenig i, men valgt å neglisjere det hele..så jeg har sterk tvil om din argumentasjon holder foran den himmelske dommer. Guds ord sier dette og det er aktuelt for oss alle: Ordsp 24,11-12 Frels dem som hentes til døden, og hold tilbake dem som føres skjelvende bort til retterstedet! 12 Når du sier: Se, vi visste ikke noget om det, mon da ikke han skjønner det, han som veier hjertene, og han som gir akt på din sjel, mon ikke han vet det og gjengjelder enhver efter hans gjerninger?
   Og Bondevik og Høybråten både viste og satt med det administrative ansvaret her. Jeg er redd det her i Guds verden er Ludvig Nessa som har rett.

Det er stengt for kommentarer.