Når FN-ansatte anklages for antisemittisme

Mange ansatte lærere i FNs største organisasjon, blir anklaget for antisemittisme og oppmuntring til vold og terror

302456_302413_enj_deba“Bakgrunnsmaterialet for anklagene er ganske massivt. Norge bidrar med store summer til driften. Likevel er saken ikke omtalt i norske medier. Bildene som både menneskerettighetsorganisasjonen og FN-vaktbikkja, UNwatch, og bloggen EoZ har publisert av UNRWA-ansatte, viser blant annet jøder som spiser små barn med kniv og gaffel og trær som forteller terrorister med automatvåpen at bak dem gjemmer det seg en jøde. De viser også Israel totalt inntullet i det palestinske flagget og bilder av terror mot Israelere med tekster som hyller terroren,” skriver Erlend Sundar i et innlegg på verdidebatt.

Begge de anerkjente nyhetsmediene «Wall street journal» (link lenger ned) og Newsweek har gitt saken plass på sine debatt-sider. Der løftes det frem bekymring for at de amerikanske skattebetalernes penger, i FNs navn, skal gå til å fremme rasisme, antisemittisme og vold. Les resten av hans interessante innlegg her

2 tanker om “Når FN-ansatte anklages for antisemittisme

  1. Ifølge bibelen skal hele verden vende seg mot Israel og en dag vil Israel bli angrepet av flere land. Men Gud verner om sitt folk og de som prøver å utslette det jødiske folk skal bli til skamme, ifølge bibelen.
    At verdens barn vender seg mot Israel er forståelig, de vet jo ikke bedre, men at kristne som burde kjenne Guds ord gjør det, er svært grovt.

    I dag finner man denne overskriften på en større reportasje i Stavanger Aftenblad: – “Kristne misbruker Bibelen for Israel ” – “Hvordan kan kristne i Norge støtte Israel og glemme verdier som rettferdighet, likhet, verdighet og kjærlighet? spør prest Leif Magne Helgesen”.
    Denne presten kjenner verken bibelen eller den politiske situasjonen i Midtøsten. Han er dessverre ikke den eneste som fremmer antisemittisme, men trist er det når det kommer fra en person som burde visst bedre.

    • Enig Harald. Som kristne skal vi stå opp for den jødiske staten som er en sentral bit i endetidens viktige puslespill. Vi vet at de fleste jøder ennå ikke er tror på Jesus, men de er samlet til Landet fra nasjonene og Gud vil i sin tid handle med Israel i overensstemmelse med sin frelsesplan. Vi skal be for Israel, be at Gud skal våke over dem og samtidig be om at flere jøder ser Jesus som Messias, men vi vet og at en dag skal Gud som er historiens herre gripe inn og jødene skal rope til Messias. Jeg har endel kontakter med israelske jøder på nettet og ber for disse, om Guds beskyttelse og at de skal se Jesus som Messias og denne presten du refererte til er helt på sidelinjen av Guds vilje.

Det er stengt for kommentarer.