Shemitah 2022: Blodbad på Wall Street torsdag -aksjekursene stupte

Det amerikanske aksjemarkedet opplevde noe som minner om et blodbad torsdag kveld. Etter at sentralbanken onsdag satt opp rentene og de økonomiske data peker på fortsatt økende inflasjon, mindre sysselsetting og fallende produktivitet i industrien, gikk aksjemarkedet torsdag på litt av en smell. Fredag kommer de månedelige tall fra FNs organisasjon for ernæring og landbruk og det er ventet at tallene vil vise at råvareprisene fortsetter å øke. Vi er nå midt i det jødiske Shemita-året 5782 og sjeldent har en Shemita vært mer synlig enn nettopp nå.

Den jødiske Shemita året 5782 begynte den 7 september 2021 og vil vare 25 september 2022. Tradisjonelt sett har tidligere Shemita år vært preget av økonomisk uro, krakk, krig eller store hendelser som medfører at store verdier går tapt. I utgangspunktet var Shemita ment som en velsignelse -for folket, men når nasjonen og verden lever i fastholdt synd, blir det i stedet til en forbannelse og tap for nasjonene. Årets Shemita har vært preget av energikrise, inflasjonskrise, krig og økonomiske nedturer. I dette Shemita året har folk flest blitt fattigere på kjøpekraft, men også spekulanter og aksjeeiere må tåle å se at verdier fordufter. “Wall Street snudde fra eufori til dyp pessimisme på ett døgn: – Jeg tror markedet er i ferd med å våkne til en ny virkelighet, sier sjefstrateg Christian Lie, til E24. Nasdaq hadde sin verste dag siden 2020. Siden nyttår har Dow Jones indeksen falt med nærmere 10 prosent, S&P500 har falt med over 13,5 prosent mens Nasdaq har falt med 22,20 prosent. Var du Nasdaq millioner den 31 desember ville du nå ha sittet igjen med 780 000. Russell 2000 indeksen har siden nyttår tapt seg 17,66 prosent. Det er svært mye usikkerhet i markedet fortiden og få tror at gårsdagens rentegrep vil gjøre noe med inflasjonen. Vi befinner oss nå på vei inn i den store “Joe Biden resesjonen” som vil kunne bli den største økonomiske katastrofen i nyere tid.

 

Facebook Comments

1 tanke om “Shemitah 2022: Blodbad på Wall Street torsdag -aksjekursene stupte

 1. Jubelåret- det femtiande året er viktig å lokalisera.
  i 3 Mosebok 25 fortel om frigjevingsåret eller jubelåret.
  Frigivelsesåret
  “Så skal du telle sju sabbatsår fram, sju ganger sju år, så tiden for de sju sabbatsårene blir førtini år. 9 På den tiende dagen i den sjuende måneden skal du blåse høyt i horn; på soningsdagen skal dere la hornet lyde i hele landet. 10 Dere skal holde det femtiende året hellig og rope ut frihet i landet for alle som bor der. Det skal være et frigivelsesår for dere. Da skal dere komme tilbake, hver til sin eiendom og hver til sin slekt. 11 Det femtiende året skal være et frigivelsesår for dere.”
  Jesus viste oss kva år det er. Han las frå Esaias 61-jubileumsprofetien.
  Det skjedde i år 28, i Tiberius sitt 15.styringsår.

  ..”og rope ut et nådens år fra Herren.
  20 Så rullet han bokrullen sammen, rakte den til synagogetjeneren og satte seg. Alle i synagogen stirret spent på ham. 21 Han begynte da med å si: «I dag er dette skriftordet blitt oppfylt mens dere hørte på.» Lukas 4

  https://www.youtube.com/watch?v=_t911ogl1Ro&t=250s

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.