Russland og NATO på vei mot konflikt: Sterk bevegelse av styrker – Leopard 2A6 på den russiske grensen!

“NATOs største militærøvelser nær grensen til Russland har begynt, og bryter hver «rød» linje i Moskva, ifølge russiske medier. Storstilt militær mobilisering er registrert på den finsk-russiske grensen, på den hviterussisk-polske grensen og i de baltiske statene, mens Sverige også har aktivert Gotlands indre sikkerhetsstyrke,” melder WarNews onsdag.

Samtidig melder Hviterussland på sin Telegram konto at Hviterussland har iverksatt en omfattende mobilisering av sine militære styrker for å sjekke reaksjonsevnet til landets forsvar. Fra Korea meldes det at Nord-Korea har avfyrt en ny ballistisk rakett. Den ballistiske raketten skal ha blitt skutt opp fra Sunan flyplass i Pyongyang. I følge myndighetene i Sør-Korea og Japan utgjør Nord-Korea en stadig voksende trussel mot regionen. Kim Jong-un har ingen respekt for Biden administrasjonen og derfor har Nord-Korea trappet opp sine oppskytninger av raketter.

De omfattende militære mobiliseringene vi ser fra de Vestlige land blir nøye overvåket av Russland som holder sin militæroperasjon i Donbas gående. Til Vestens store fortvilelse tar Russland stadig over nye områder i det østlige Ukraina -mens Ukraina taper terreng. Anslag på ukrainske tapstall indikerer at Ukraina mister mellom 500 og 900 soldater daglig. Endel av disse blir drept, andre skadd mens noen igjen overgir seg til de russiske styrkene.

Den 1. mai, i umiddelbar nærhet av den russiske grensen og den militære operasjonssonen i Ukraina, begynte NATO-øvelser – den største i denne alliansens historie. Mer enn 20 land deltar i militærøvelsene og de vil vare til slutten av måneden.

Det er ingen tilfeldighet at Vladimir Putin dagen før nok en gang advarte om at Moskvas reaksjon ville være lynrask dersom noen ville gripe inn i Ukraina eller utgjøre en strategisk trussel mot Russland. “Disse øvelsene er et dekke for inntreden av styrker i Ukraina,” rapporterte russiske medier. Øvelsene «Defender Europe 2022» (DE22) og «Swift Response 2022» (SR22) startet i Polen.

“Totalt 18.000 soldater fra over 20 land vil delta i øvelsen – inkludert rundt 7.000 på polsk jord,” heter det i uttalelsen. “Øvelsene er bare en tildekning,” sa den russiske militæreksperten Vladimir Yazikov, og la til at “målet er det vestlige Ukraina.”

Konflikten mellom Russland og NATO inkluderer nå økonomisk krigføring, diplomatisk krigføring, informasjonskrig og i tillegg deltar NATO som medkrigere gjennom å forsyne Ukraina med våpen, penger og leiesoldater. Vesten har svart på den russiske militæroperasjonen i Ukraina med omfattende sanksjoner og forsøker å isolere Russland både politisk, kulturellt og økonomisk. Russland har svart med å stenge gass leveranser til Polen og Bulgaria og vi skal ikke se bort fra at det kommer til det punkt at all eksport av gass til Europa blir stoppet. Det har også startet en “oljekrig” mellom Europa og Russland og Vesten har i løpet av noen få måneder trosset Russlands røde linjer og Putin har intet annet valg enn å fortsette krigen.

Det store spørsmål er om at denne konflikten kan gå fra “konflikt” til militær krigføring eller om det stanser med retorikk og sabelrasling.

Én tanke om “Russland og NATO på vei mot konflikt: Sterk bevegelse av styrker – Leopard 2A6 på den russiske grensen!

  1. Det er nok snakk om få uker før Sverige og Finland er medlemmer av NATO.
    Jeg leste gjennom synene Lebesbymannen fikk en novembernatt i 1907 – for et par uker siden. Husk at i 1907 var fly og flyging helt i startfasen. I 1905 greidde amerikanerne å holde et fly i luften i en halv time – det var ny rekord. Således er det underlig at Lebesbymannen visste om fly i det hele. Han var jo gårdbruker og kirketjener i Lebesby i Finnmark. Om sommeren var han bærer av landmålings-utstyr for to offiserer som skulle lage kart – der nord på Finnmarksvidda.
    Anton Johansen ” så ” i sitt syn franske fly som var i luftkamp over søndre del av Norge og Sverige. Han forstod slett intet av at franskmenn drev luftkrig der.
    Husk at NATO ble opprettet kring 40 år senere. Vi kan nå forstå dette.
    Således trekker jeg den konklusjon at Sverige og Finland blir medlemmer i NATO og at den militære stormakten Frankrike blir innviklet i luftkrig med Russland – over søndre deler av Norge og Sverige. Vi vet også at USA nå er i ferd med å bygge opp egne fly-fasiliteter på Rygge og på Sola.

Det er stengt for kommentarer.