Russland: Den israelske regjeringen støtter det nynazistiske regimet i Ukraina

Det er nærmest full diplomatisk skjæring mellom Israel og Russland etter at den russiske utenriksministeren i et intervju sa at Hitler hadde jødisk blod og at det å være jøde ikke behøver å bety at man ikke er nazister. Etter at Israel i går krevde en offisiell beklagelse fra den russiske utenriksministeren, har Russland gjentatt sin kritikkk og mener at den nåværende israelske regjeringen støtter det nynazistiske regimet i Kiev. I en uttalelse tirsdag hevder Russland at den israelske utenriksministeren Yair Lapid kommer med uhistoriske påstander som i hovedsak forklarer hvorfor Israel støtter det nynazistiske regimet i Ukraina. Spenningen mellom Israel og Russland har økt den senere tid.

I følge Russland finnes det eksempler hvordan jøder og nazister samarbeidet under Holocaust. Det bli vist til at de jødiske samfunn opprettet mange “Judenrat councils” og at noen av dem som ledet disse vil bli husket for absolutt monstrøse gjerninger.”  Det russiske utenriksministeriet sier videre at under Holocaust ble noen jøder tvunget til å ta del i ugjerningene. Den ukrainske presidenten  Volodymyr Zelensky, som er jødisk, gjør dette bevisst og ganske frivillig. Russland hevder videre at Ukraina er hjemland for noen av de mest ekstreme antisemitter. Moskva anklager også Zelensky for å skjule seg bak sin etniskse opprinnelse, mens han omgås sammen med nynazister og «de åndelige og blodige arvingene til bødlene til hans eget folk. Israelske myndigheter har reagert sterkt på den russiske utenriksministerens uttalelser og det er nå iskaldt mellom Israel og Russland.

 

 

3 tanker om “Russland: Den israelske regjeringen støtter det nynazistiske regimet i Ukraina

 1. Her har Russland rett !
  Putin er Gog og kommer til å gå mot Israel av økonomiske grunner, for og røve og stjele, dette er onde tanker som vil komme opp i Putins hode , når den tid kommer.

  La dere ikke rive med av vestlig/Babylonsk propaganda!

  1
  2
  • Det Israel gjør nå er og prøve å inunde seg vesten/Babylon , og det vil ikke Gud tilatt, for Israel tilhører Gud , og den Gud elsker , den tukter han, for at det skal søke han og ikke denne verden.

   1
   2
  • Når vesten/Babylon faller , hvem skal da Israel søke sin støtte hos ? for det er ingen å søke støtte hos , helle verden vil da være imot dem.

   Guds plan, kan ingen rokke ved og Israel er Guds eget folk og i sin nød skal de søke Gud og Gud selv skal fri dem ut, for de tilhører Gud og ve dem som rører ved Guds øyensten.

   1
   2

Det er stengt for kommentarer.