Russland med omfattende militæraksjon i Ukraina

ukraina-russlandStore russiske styrker har nå satt i verk den lenge bebudede militæraksjonen i det østlige Ukraina. Etter at den russiske diktatoren kontinuerlig har underminert våpenhvilen og på tross av forsikringer om det motsatte, har Russland helt siden mars 2014 vært tungt involvert i den blodige krigen som utkjempes. Torsdag ettermiddag krevde en handlingslammet amerikansk utenriksminister “øyeblikkelig våpenhvile” og la vekt på at Russland konstant har brutt våpenhvilen og egne forsikringer. Torsdag vil også den tyske statsministeren og den franske presidenten besøke Moskva i håp om å komme tilbake å kunne si “fred i vår tid”. Imidlertid viser faktum oss at Putin og Russland ønsker et større “Lebensraum” og for dette må Ukraina nå betale prisen. Verken USA, EU eller NATO vil komme til å stille opp for sin “partner” militært og Ukraina gjør kanskje lurt i å avstå de landområder Russland ønsker som “Lebensraum”.

 

Facebook Comments

3 tanker om “Russland med omfattende militæraksjon i Ukraina

 1. “– NATO kaller seg fredsorganisasjon, men hvem var det som bombet Jugoslavia og Libya i brudd med sikkerhetsrådets resolusjoner? Det er ikke i favør av europeisk sikkerhet, sa Lavrov.”

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/russland/lavrov-nato-har-skadet-internasjonal-orden-mer-enn-russland/a/23390830/

  Spesielt aksjonen i Libya var ein rein invasjon, slik Lavrov seier.
  Bibelen nemner USA/NATO som den verkeleg farlege endetidsmakta.
  Det føler sikkert russarane og.

  “– Man må se på hva som har skjedd gjennom 25 år, hvor USA har forsøkt å ta kontrollen over sikkerheten i Europa. Dessverre har det strategiske partnerskapet med Russland ikke bestått testen, la han til.”
  ——————–
  Iran er og vert den utløysande faktoren framover.

  http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-warns-West-Failure-in-nuclear-talks-would-lead-to-pragmatist-Rouhanis-downfall-390276

  “Iran warns West: Failure in nuclear talks would lead to pragmatist Rouhani’s downfall”

  “Iran rejects allegations it is developing the capability to produce atomic weapons. But it has refused to halt uranium enrichment and other sensitive atomic work, leading to US, European Union and UN sanctions that have hobbled its economy.

  The key sticking point in the talks at the moment is Iran’s demand that Western powers agree to the quick end of oil and banking sanctions, Western and Iranian officials say.”

  Det nærmar tida då alle vaknar om dei vil eller ikkje.

 2. http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Vi-er-i-en-krig-som-kan-bli-en-total-krig-7889598.html
  ——————-
  Dette er skremmande.
  Russland møter på andre sida USA som støttespelar til Ukraina.
  Alt til rette for at konflikten sprer seg.
  Einaste måten å unngå det på, er at USA og Nato-landa ikkje grip inn og deltek aktivt på Ukraina si side.
  ———————–
  Putin har vist sitt sanne sinnelag med dei siste handlingane.
  Med jamne mellom kjem det stormannsgalne herskarar som ikkje er fornøygd med det dei eig i utgangspunktet.
  ———————

  • EU og USA har oppmuntret Ukraina til sin løsrivelse fra Moskva. Prisen betaler ukrainere, egentlig burde NATO for lengst hatt militært personell i Ukraina og dermed demonstrert for Putin at å angripe Ukraina slik de nå gjør vil få en militær konsekvens. Det er et mønster i det hele, først gikk Obama ut å lovpriste den arabiske vår og oppglødet befolkningen i Syria til å kreve sin rett. Når Assad viste for verden at han ikke lot seg pille på nesen og var villig til å bruke militærmakt som inkluderte bruk av kjemiske våpen, bakket Obama ut og lot blodbadet i Syria fortsette. I Ukraina ser vi det samme. Vesten og USA lovpriste opprøret mot den forrige presidenten, og når nå Russland bruker makt for å fikse situasjonen og opprettholde sine interesser i sitt eget nærområde, bakker Vesten ut og overlater problemene til Ukraina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *