Russland har sendt Mig 31 til Syria, John Kerry advarer Russland mot å styrke sitt nærvær i Syria

Den langvarige og blodige krigen i Syria som har sendt millioner av mennesker på flukt og mig-31innover Europas grenser ser ut til og fortsette og fortsette. Mens Nato og en rekke arabiske regimer er dypt involvert i kampen både mot Assad regime og islamsk stat går Russland på nytt aktivt inn i krigen med å sende moderne Mig 31 som angivelig skal brukes til å slå tilbake ISIS og andre militante islamistiske grupper. Det er foreløpig en gruppe på seks russiske krigsfly som allerede nå befinner seg i skyene over det krigsherjede landet, og nå advarer USAs utenriksminister John Kerry Russland mot å bygge opp sitt militære nærvær i Syria

Det var det israelske nettstedet Debka som først kunne avsløre at Russland allerede hadde sendt 6 Mig 31 jagerfly til Syria og noen dager etter kunne den israelske avisen  Yedioth Ahronoth bekrefte at Russland i all hemmelighet er i ferd med å bygge opp en militær ekspedisjonsstyrke i Syria som skal støtte president Bashar Assads regime. Etter at nyheten ble kjent har den amerikanske utenriksministeren skarpt advart Russland mot at det økte russiske nærværet i Syria vil forlenge konflikten, føre til flere dødsofre og Kerry advarte Russland mot at det russiske militærpersonellet kan komme i direkte konfrontasjon med styrker fra koalisjonen som kjemper både mot Assad regimet og Islamsk stat. I en samtale med den russiske utenriksministeren  Sergei Lavrov sa Kerry at den russiske styrkeoppbyggingen vil kunne eskalere konflikten ytterligere, føre til flere tap av sivile liv, øke flyktningestrømmen og i tillegg øke sjansene for konfrontasjoner.

Russisk militærpersonell og piloter

I følge den israelske avisen er Russland i ferd med å bygge opp en 1000 mann stor base i Russia_Airborne_troopsSyria nær byen Latakia og russisk personell er i ferd med å bygge opp nødvendig logistikk for at russiske fly og piloter skal kunne yte støtte til Assad regimet. Videoer fra flyplassen som er bygd skal vise  russiske pansrede personellkjøretøy i aktiv kamp mot opprørsgrupper. En rekke av opprørsgruppene i Syria mottar betydelige mengder våpen og ammunisjon fra amerikanerne  og regimer i regionen som søker å bekjempe Assad. Bilder lastet opp på sosiale medier av terrorgruppen Al Nursa skal ha vist russiske kampfly og droner i luften over Idlib. Både den britiske og franske regjeringen vurderer nå å kaste seg inn i konflikten ved å ta del i luftangrep mot mål tilknyttet islamsk stat. Samtidig som flyktninger fra Syra flommer inn i stadig større antall hevder den britiske avisen The Sunday Times at statsminister David Cameron ønsker å holde en avstemning i parlamentet i begynnelsen av oktober som kan bane vei for britiske flyangrep mot den islamske staten. Høsten 2013 var det nettopp det britiske parlamentet som veltet de alliertes planer om å gripe inn i konflikten i Syria etter at det syriske regimet eller opprørsgrupper tok i bruk kjemiske våpen. Også franske aviser rapporterer at Frankrike vurderer å gjennomføre luftangrep mot Islamsk stat i den pågående USA ledede koalisjonen.