Russland anklager Ukrainske soldater for å henrette russiske soldater som har overgitt seg

Den russiske soldaten som er tatt til fange få sekunder før ukrainske soldater henretter ham.

Det russiske forsvarsdepartementet anklager nå ukrainske militære styrker i å begå krigsforbrytelser etter at en video som viser hvordan en fanget russisk soldat blir henrettet av ukrainske styrker. Videoen viser en soldat i russisk uniform som overgir seg til ukrainske styrker for deretter å bli henrettet.  Søkelys har sett den motbydelige videoen som helt klart viser hvordan ukrainske militære i strid med krigens lover regelrett henretter den russiske krigsfangen. De sannsynlige gjerningsmennene til drapet er grensevaktene Artur Bortnichuk og Mikhailovsky Nazar, nyutdannede ved Universitetet i innenriksdepartementet i Kharkov. Den sårede «Andryukha» – er mest sannsynlig Andrey Sokol,» deles det på en pro-russisk telegramkonto.

Det er en rystende video som viser ukrainske krigsforbrytelser som nå blir delt på sosiale plattformer og det russiske forsvarsdepartementet reagerer sterkt på hva som har skjedd. Det russiske forsvaret sier at videoen er et bevis på bevisste og metodisk drap av ti russiske soldater og at ukrainske styrker skjøt dem i hodet. «Disse hendelsene viser den barbaiske naturen til myndighetene i Kiev ledet av president Vladimir Zelensky, og alle dem som støtter dem,» heter det fra det russiske  forsvars-departementet. I følge russiske kilder er det disse tre ukrainske soldatene som skal ha utført ugjerningen på vegne av regimet i Kiev. Disse tre er i hvertfall identifisert som gjerningsmenn for henrettelsene av russiske soldater som har overgitt seg. De tre skal være Artur Bortnichuk, Mikhailovsky Nazar og Andriy Sokil som alle er en del av Kiev regimets militære styrker. Moskva vil oversende alt materiele som viser de grove bruddene på Genev-konvensjonen og krigens lover til FNs menneskerettighets-kontor, til Europarådet, Amnesty International, og til det internasjonale røde kors, sier Valery Fadeev i det russiske menneskerettighetsrådet.

 

Facebook Comments

32 tanker om “Russland anklager Ukrainske soldater for å henrette russiske soldater som har overgitt seg

 1. Takk for at Søkelys deler dette. Nazismen har reist seg i Europa igjen etter 77 år og flertallet i Norge heier på nazismen.
  Ytterst tragisk å se. At ukrainere begår alvorlige forbrytelser har vi sett siden 2014 med folkemordet i Donbass. Under andre verdenskrig henrettet nazistene soldater som hadde overgitt seg og Ukraina følger i deres fotspor.
  Det nye er at enkelte falske norske kristne støtter det.
  Det ser vi blant enkelte herinne som hyller nazistene i Kiev uansett.
  Men Gud er rettferdig og Han ser alt.
  I Kristus

  14
  4
  • Du har så rett så rett Gjermund.
   Flertallet i Norge er100 prosent hjernevasket og overgitt til sinn som ikke duger. De er blitt løyet til og blitt innbilt at alt som kommer fra Russland er løgn.
   De stoler på de samme kilder som brukte fire år på å knuse Donald Trump. Som presset på folk en livsfarlig Covid vaksine
   -Og nå tror de at alt som kommer fra Russland er løgn.
   Folk virker helt hjernedøde som lobotomerte sauer.
   Jeg har også sett videoen og er rasende på hvordan våre ledere og store deler av befolkningen i dette hjernevaskede landet faktisk tror løgnen fremfor sannheten.

   8
   4
 2. Om ukrainske soldatar eller andre likviderer fanga russarar, skal sjølvsagt dei straffast på lik linje med andre.
  Det som er tragikomisk i dette innlegget er fokuset.
  FN har systemastisk teke vare på bevis i dei områda russarane har forlatt. Der ser ein dei grovaste brot på menneske-rettighetene . Gamle som unge er valdtekne og ikkje berre kvinner, men mannfolk og.
  Russarane er den angripande part som har invadert Ukraina, eit fritt land.
  Enkel og greitt.

  4
  6
  • Russland kom for å befri russisktalende for undertrykkelsen fra nazistene i Kiev.
   Befolkningen i Donbass sa med stort flertall NEI til å være underlagt Ukraina.

   7
   6
  • Støtter du virkelig disse ukrainske svin Torstein?
   Dette har ukraina holdt på med i åtte år. Jeg vemmes over at nordmenn som attpåtil kaller seg «kristne» eller troende støtter Ukraina. Nordmenn som tror på pride-media er fullstendig hjernevasket. For noen dager siden skjøt ukraina raketter mot Polen og drepte to. Men det er Russerne som bærer ansvaret sier krigsforbryterne Jens Stolteberg og pasient Joe Biden.
   De forsøker å hjernevaske folk til å tro disse løgnene.
   Det er absurd. Tidligere i uken drepte en palestiner tre jøder i en terrorhandling. Dersom den logikken vi ser i Norge og USA/Europa blir brukt overfor terroren mot jødene, er det Israel som bærer ansvaret for hva terroristene gjorde.
   Helt absurd

   12
   3
  • Russerne voldtar ikke bare kvinner og menn, men barn også. Akkurat som de gjorde da de kom inn fra øst og innvaderte Tyskland i `45. Det anslås at ingen kvinne eller barn kunne dokumenteres å ha unngått å bli voldtatt den gang. Det virker som om russere har en kultur med å bruke voldtekt som våpen i krig, i likhet med muslimene, som voldtar både i krig- og fredstid overalt de er. Og Arnt A; samene har alltid opp gjernnom årene sagt at de ikke ville være en del av Norge heller. Og de har mildt sagt ikke blitt behandlet pent av okkupantene. Skal vi da støtte de i en væpna frigjøringskrig fra Norge, og de andre landene som okkuperer Sapmi?
   Når det er sagt, så er jeg enig med de som mener at denne krigen er framprovosert av Vesten og NATO. Russland har en grense for hva de kan tollerere av militære trusler, bølling og ubegrunnede økonomiske sanksjoner (før krigen). Jeg husker for noen få år siden, da Putin inviterte til en minnehøytid for falne russere under ww2. Ingen vestlige ledere kom. Heller ikke Erna. Men vestlige ledere besøkte hverandre når deres falne fra ww2 skulle hylles. Putin ble blodig fornærma den gang, forståelig nok. Ren mobbing av Russland spør du meg. Men det rettferdiggjør ikke bruken av voldtekt som våpen for å ødelegge et folk.
   Skal russere stilles for en internasjonal krigsforbryterdomstol, skal jaggu meg NATO- topper og vestlige ledere bli det også.

   3
   2
  • Spiff
   Ukrainske nazister har holdt på med voldtekt av kvinner og barn i Donbass i åtte år. Ingen anskrik i vesten.
   De fleste i Donbass vil heller være under russland enn under ukraina og det kan jeg forstå på basis av hva de har opplevd etter kuppet i 2014. Men det skjer sikkert på begge sider.
   I krig blir det slik. Det er jo ikke så mange dagene siden at vi hørte at norske offiserer på oppdrag i utenlandsstyrken ble anklaget for det samme.

   3
   2
 3. Om ukrainske soldatar eller andre likviderer fanga russarar, skal sjølvsagt dei straffast på lik linje med andre.
  Det som er tragikomisk i dette innlegget er fokuset.
  FN har systemastisk teke vare på bevis i dei områda russarane har forlatt. Der ser ein dei grovaste brot på menneske-rettighetene . Gamle som unge er valdtekne og ikkje berre kvinner, men mannfolk og.
  Russarane er den angripande part som har invadert Ukraina, eit fritt land.
  Enkel og greitt.

  3
  4
 4. Dersom du såg nyhetene i dag, så ser du kor glade folk er for at russarane har stukke av. Russarane har øydelagt elektristet og vassforsyning, men likevel jublar folk. Dei veit dette problemet skal dei kunna fiksa igjen. Dei ynkest over desse russarsvina som er så utruleg primitive.

  6
  5
  • Du og Birgir Hermansen er ikke sanne. Maken til råtne pakk. Dere er like primitive som massene som trodde på Goebbels propaganda og hyllet nazismen. Jeg VEMMES over dere.
   Og Gud gjør det samme.

   4
   6
  • Kjære vene. Nå var GUTTUNGEN «randi» på plass igjen. Hn har sansynligvis fått juling av pappaen sin IGJEN. Svir det FORFERDELIG? Kanskje det svir mest i SAMVITTIGHETEN? Men? Du HAR INGEN samvittighet. Ikke samt? Du er jo fullstendig lik søsknene dine den FALSKE profeten Bjørn, den FALSKE profeten såkalt «fri» «pinsevenn», satanisten Arnt A Nazi, kalvinisten Kikki, sataneide Siri Haugen m.fl..

   3
   6
  • Russersvin – hva er det du sier? Vi kjemper ikke mot mennesker – men mot kjøtt og blod. Du ser hva du vil se hva nyhetene viser – men ikke realiteten – av de som bor der. Selv Amnesty kritiserte Ukrainiske soldater for å gjemme seg bak sivile – og det har skjedd ofte at Ukrainiske sivile har vært glad for at Russerne kom. Det er ikke en sannhet her – du må se helheten – ellers blir du en MSM hjernevasket fyr – som tror på bildene – og det media sier.

   Da jeg gikk på Livets Ord 1989-91 – så skjønte jeg hvordan bilder kunne manipuleres – fotografene kom inn under gudstjenesten, og satt på en spesiell zoom – som forstørret menneskene på en rar måte – og la seg på gulvet og filmet de som priste Herren – så de så helt merkelige ut. Den tiden jeg var der – så løy media om Livets Ord hele tiden – fordi de på den tiden vandret med Gud.

   Smith Wigglesworth – nektet Lester Sumrall å komme inn i sitt hus, ettersom han hadde en avis under armen – med ett stort bilde av Hitler – dette var ca 1938. Han sa – skal du komme inn her – må du hive avisen i busken – og pekte på bildet av Hitler – han kommer snart til å være i helvete.

   På samme måte – Zelenskyj har bedratt Ukraina – og det finnes mange bevis på samrøre mellom Biden familien og oligarkene i Ukraina, som har satt inn Zelenskyj – dessuten er det ekte nazister der – de opphøyer Bandera – som er en type Quisling, men nasjonalhelt i Ukraina. Du burde tenke litt på hva du sier – for du virker ikke særlig klok eller oppvakt!

   5
   4
  • Birgir fortsetter og uttømme sitt innerste åndelige mørke.
   Torstein skriver i kjødet uten åndens åpenbarelse.
   Jeg vet ikke hva slags religion disse dyrker. Men det er ikke bibelsk kristendom. Det er ikke et snev av åndelig åpenbaring eller Kristi velduft i det som kommer ut av munnen og hjertet til disse to.
   De er forblindet av denne verdens gud og evner ikke å se sannhet og dømme åndelig.
   Broder Tore derimot, har åndens lys over sitt liv og sin blogg som jeg følger. Tores kommentarer er oppbyggelige og er gjennomsyret av evangeliets ånd. Vi lever i en tid der Herren skiller ut bruden og hvor lyset og mørket blir tydeligere og tydeligere. Det dreier seg om å leve tett inntil Jesus og la Hans visdom og Hans tanker råde i våre hjerter.
   Krig er alltid tragisk. Denne krigen også.
   Men når man skuer grundig på konflikten ser man USA og Vestens hånd i alt som skjer. Den demoniske ånd som styrer globalistene, world economic forum og Dyrets system sender ut aggressive krigsånder som sitter på skuldrene til folk og roper inn løgner i folks øre. De vil at folk skal bli følelsesmessig aggressive og villige til en tredje verdenskrig for å ta Russland. Disse krigsåndene har flere «predikanter» her inne. Blant annet Birgir, Torstein og Oslofjord. De later som om de er kristelige og kan vise til skriftsteder og bibelen generellt.
   Det er det mange som har kunnet opp gjennom tiden.
   Å sitere Bibelvers uten Åndens veiledning og åpenbaring har ført statskirken dit den er. Godtar alt Gud hater og avskyr.
   Ikke la deg besnære av at noen viser til «kristelig» «min bibel» osv.
   Det har folkekirken gjort og endt i fullt frafall fra Guds Lov og Guds vilje,

   2
   4
  • Sannhet. Har sett den videoen jeg og. Evangelist Kvamme har på sin Facebook delt den og skriver dette: Motbydelig hvilken Nazisme og krigsforbrytelser som Norske landsforæder myndigheter støtter med sin globalist styrte støtte til krigen i Ukrainia.
   Og under det ligger noen klipp fra filmen.
   Jeg er ikke så overrasket over at Birgir Hermansen mener det er løgn. Han har jo opphøyd Zelensky til Jesus Kristus og nazistene i Ukraina til Guds utvalgte folk.
   Zelensky er vel det nærmeste man kan komme Antikrist.

   3
   4
  • Pensjonist. Er du virkelig så hjernevasket at du tror at alt som kommer av informasjon fra Russland er løgn?
   Nå har jo New York Times også vertifisert videoen som ble filmet av ukrainere og først delt på ukrainske kontoer på Telegram.
   Jeg vet at Birgir Hermansen er fullstendig overgitt til løgnens ånd. Men du? Som pensjonist med et langt liv bak deg burde du hatt mer visdom til å anta noe uten å bedømme bevisene.

 5. Begge sider kjemper med de midler de har, også propaganda og desinformasjon. Og selvsagt er det militaristiske voldsforherligelse og religiøs nasjonalisme til stede i begge leire. Dessverre.

  Putin har dopet befolkningen med løgner i årevis, og dårlige levekår og vanstyre gir grobunn for fremmedfrykt, rasisme og voldsromantikk.

  Nynazismen er like sterk i begge land. Men Putin med sin hær er den part som gikk til angrep. Han startet det hele, antakelig for å imponere hemmelige elskerinner, vise muskler for oligarker som ikke betaler nok bestikkelser eller for å hedre minnet av forfedreånder som spøker i Putins rosenrøde mareritt.

  Det er også slakteren fra Kreml som fortsetter sine katastrofale ugjerninger med terrorbombing og drap av titusenvis av uskyldig naboer. Man skulle tro han hadde lært hensynsløs sadisme fra mytene om Bibelens monstergud. Akk ja.

  Akkurat som Hitler og Trump hadde sine nasjonalkonservative, hatefulle og faktafornektende tilhengere også i Norge, har den aldrende Putin sin heiagjeng i Norge. Gasprom-tsaren får støtte hos gammelkommuinster, koko-kristne og patologiske kverulanter.

  Trøsten er at det er svært få i Norge som støtter de russiske demonenes masseslakt av levende barn og kvinner. Bare et fåtall marginale ekstremister gleder seg over Putind fanatiske krig mot vestens liberale idealer om fornuft, frihet, kjærlighet og livsglede for alle. Kristenfundamentalistene, svovelpredikantene og endetidsfanatikerne er svært få,, gamle og impotente. Deres vanvittige menneskeforakt og avsky for fornuften blir heldigvis bare tomme ord og dødsralling før virkeligheten innhenter dem Overtro og hat vil dø ut.

  God helg!

  😇😍🤣

  3
  2
  • Dårlige leve vilkår i Russland?
   Jeg har vart i Russland mange ganger og har familie tilknytning der , for å si det sånn en minste pensjonist i Russland blir mye bedre ivareta i Russland en her i Norge.

 6. Kristenfundamentalistene,……
  —————————
  Babylon den store i Åp 18 – USA- har spreidd livsfilosofien sin til alle dei andre landa på kloden. Det vert kalla ein berusande vin eller giftbeger.

  «For alle folkeslag har drukket av hennes utukts vin, en vredens vin, kongene på jorden har drevet hor med henne, og kjøpmenn jorden rundt er blitt rike av hennes overdådige vellevnet.»
  Den store løgna er darwinismen med evolusjonsteorien. Gud er sett til sides.

  https://www.biblestudytools.com/history/flavius-josephus/antiquities-jews/book-1/chapter-6.html

  Bibelen gjev ein grundig forklaring på korleis menneska spreidde seg etter syndefloda.
  Kven var td starten på Egypt?

  «For of the four sons of Ham, time has not at all hurt the name of Chus; for the Ethiopians, over whom he reigned, are even at this day, both by themselves and by all men in Asia, called Chusites. The memory also of the Mesraites is preserved in their name; for all we who inhabit this country [of Judea] called Egypt Mestre, and the Egyptians Mestreans.»

  http://www.annomundi.com/history/travels_of_noah_complete_text.htm

  Syndefloda kom 2317 år f Kr og naturen ligg her slik flommen etterlot den med masse jettegryter og steinrøyser.
  Gud har berre gitt menneska 6000 år eller 120 jubileum. Då tek Han over styringa.
  Menneska har befolka jorda og lagt den under seg. 8 milliardar vart det for få dagar sidan.
  https://www.youtube.com/watch?v=aPk86kxfp9A&t=360s

 7. https://www.youtube.com/watch?v=iF3kjr9_nRE
  Gud har gjort det veldig enkelt for oss. Me kan følgja med på kva som MÅ skje.
  https://www.youtube.com/watch?v=iF3kjr9_nRE
  Den raude kviga er på plass. Den må ofrast slik at aska kan brukast ved innvielsen av tempelet. FØR tempelet er på plass kan ikkje dei siste ting oppfyllast.
  Daniel bok fortel om «den ødeleggande styggedomen».
  Antiokus Epifanes var ein forløpar for det som vil skje heilt på slutten før GUD grip inn.
  Tempelet vil i dei nærmaste månadane verta starta bygd.
  Paktens ark med dei 10 boda må samtidig bli teken fram slik at alle på kloden får sjå den. Sannsynlegvis er paktens ark skjult i eit rom under tempelhøgda.
  https://www.youtube.com/watch?v=-qDVybXixuU&t=5s

 8. «Tempelet vil i dei nærmaste månadane verta starta bygd.»
  Du var skråsikker på G.Bush som antikrist og’💀Men bommet 100%
  Blir kviga og tempelet neste «skivebom»?

 9. Russersvin – hva er det du sier? Vi kjemper ikke mot mennesker – men mot kjøtt og blod.
  ———————————————————–

  Med elkabler festet til testiklene ble Vitalij Serdiuk avhørt i en celle under det grønnmalte taket i politistasjonen i Energiarbeiderveien 3 i Kherson.

  «Du må huske», skrek han som avhørte.

  Han ville vite hvor den pensjonerte mannens sønn, og hans avdeling av ukrainske soldater, oppholdt seg. Så slo han med batongen, mot 65-åringens nakne rygg, legger og mage.»

  • Så dette gjør russere til svin ? Tror du ikke at Ukrainare, engelsk menn,amerikanere, iranere, kinesere, japanere, arabere, nordmenn, tyskere , sveitsere, nederlendere, sørafrikanere, nordmenn, brasilianere, israelere, indere, pakistanere, dansker, svensker, finner , italienere, spanjoler, grekere, portugisere osv osv er I stand til å gjøre det samme?

   Krig er grusomt og i krig skjer det grusomheter som ikke skal skje og det på alle sider.

   Israel blir utsatt for enorme propaganda og urettferdig krav fra verdens samfunnet om å gi opp sin hellige hovedstad, i denne kampens hete , så kan en ikke se bort fra at Israel kan gjøre overgrep mot eks en såkalt palestiner, som er araber og det blir ille tatt opp av verdens media for å delegimitere Israel og retten på Jerusalem som er gitt til Israel av Gud, dette er en del av satans kamp mot Gud.

   Du Torstein går satans ærend når du bruker ord som russer svin og delegimiterer ett helt folke slag , jeg synes du bør tenke nøye over hvordan du utrykker deg og hvem du faktisk tjener med å utrykke deg på måten du gjør.

   Vi er alle enige om at tortur, voldtekt og andre overgrep er galt og ondt uansett hvem som gjør det , men det gir deg ikke rett til å fordømme ett helt folkeslag og det bidrar bare til en enda mer låst og polarisering av konflikten.

  • Kjære Rune Lye!

   Kjærlighet gjør blind. Du ser ikke virkeligheten eller motargumentene mot Putins meningsløse terrorkrig fordi du er forelsket i ditt eget. Du har russiskfødte kone, familie og overtro som får deg til å konstruere stråmenn hos motstanderen.

   Ingen oppegående beskylder det russiske folk for Putins sadistiske stormannsambisjoner eller annen galskap. Akkurat like lite som tenkende mennesker beskylder ukrainere for å være voldselskende fascister.

   Denne katastrofen har selvsagt ingenting med folkegrupper og menigmann å gjøre. Men kyniske ledere, særlig den korrupte sovjet-tsaren Vladimir Putin den siste, har i årevis spilt på nasjonalisme, rasisme, umenneskeliggjøring og hat i sin ekstremistiske propaganda mot fred og frihet og likeverd for alle.

   Selv du har gått på limpinnen. Og med russisk kone føler du instinktivt at den rettferdige forsvarskampen er et angrep på den storrussiske folk. Det er det selvsagt ikke! Vi som elsker livet og medmenneskene våre, og har et konstruktivt og realistisk forhold til utfordringene i en nyansert virkelighet, vet bedre. Putins fullstendig unødvendige masseslakt av barn, byer og bygder er like løgnaktig som svovelpredikantenes hatretorikk og forelskelse i terrorguden og de falske oldtidsspådommene. For Putin og endetidshyklerne betyr tapte menneskeliv og ødelagte samfunn ingenting annet enn «korrekt lære». For normale folk, enten de er fra Søgne, Sanktpetersburg eller Sevastopol, betyr vanvidd, død og fordervelse akkurat hva det er.

  • Kjære Aril , jeg har aldri sagt noe vond om Ukrainere , jeg har sagt at det er vondt at ett broder folk er blitt satt opp imot hverandre , pga USA sitt imperialistiske prosjekt , jeg har heller ikke sagt noe vondt om amerikanere som folk , men påpeker hvor utnyttende USA og vesten er overfor andre land og hvilken stor dobbelt moral de operer med , det ble senest i går påpekt av presidenten for det internasjonale fotball forbundet .
   En annen ting Aril , du fremstår som ekstremt hjerne vasket og forutinntatt når du alltid må masse om dette med religion .

 10. Russisk propaganda på sitt beste!!
  Meget underlig at denne videoen skal være filmet av russere og spredd på sosiale plattformer. Her er det altså ukrainere som dreper russere, og russere som filmer det hele? hvordan i all verden har disse kommet levende i fra det hvis ukrainerne hadde overtaket og full kontroll her?
  vi vet av erfaring at russere dreper desertører umiddelbart, det ble gjort under 2.verdenskrig i stort monn.
  Her er det nok russiske desertører som blir henrettet av sine egne, iført fiendene uniform for syns skyld.

 11. Russere og Ukrainere er full av hat, henrettelser av motstandere skjer på begge sider.
  Det vil gå enormt lang tid før de finner fred med hverandre, sannsynligvis mange generasjoner

  • Ja, Putin har ikke bare drept hundretusen, men ødelagt fremtidsmulighetene for millioner. Selv mesker han seg med mafialuksus på sin alders høst. Det er åpenbart at Vlad den grusomme har en asosial personlighetsforstyrrelse.

   Trist, men ikke overraskende at homohatende, ultranasjonalistiske kristenekstremister forguder den sadistiske egoisten Putin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *