Russisk fremgang i Bakhmut, -kalles operasjon “kjøttkvern” og 30 000 ukrainske soldater delvis omringet

Den russiske PMC “Wagner” millitsen er nå i ferd med å gjøre Bakhmut om til en blodig kjøttkvern for de ukrainske styrkene. Rundt 30 000 ukrainske soldater og leiesoldater fra Vesten er nå delvis omringet av russiske styrker som hamrer løs på ukrainerne med tungt artilleri, bomber og raketter. De russiske styrkene er i ferd med å gjennomføre en knipetang operasjon hvor målet er å helt omringe de ukrainske styrkene og deretter slå ut alle ukrainske posisjoner ved å kjempe ned hver eneste ukrainske lomme. Øverstkommanderenede for de russiske styrkene, general Sergej Vladimirovitsj Surovikin har lagt opp en helt annen strategi enn den som ble benyttet i den tidlige fase av spesial operasjonen der russerne gapet over for mye.

Nå har imidlertid general Sergej  Surovikin og Wagner leder Yevgeny Prigozhin tatt styringen over spesialoperasjonen i Ukraina og samarbeider tett. Dette har ført til at PCM Wagner styrkene har satt i gang operasjonen som har fått kodenavnet “kjøttkvern” hvor målet er å gruse de omkring 30 000 ukrainske soldatene som holder fronten. Mange frykter at fronten vil bli en blodig kjøttkvern hvor kjøttet er ukrainske soldater og vestlige leiesoldater. I følge flere medier er situasjonen for de ukrainske styrkene desperat. Skadede soldater dør på slagmarken fordi ukrainerne ikke er i stand til å hente inn sårede, og det er heller ikke nok plasser i saniteten til å behandle sårede soldater. Dødligheten blant skadde ukrainske soldater har økt kraftig de siste ukene fordi det rett og slett ikke finnes kapasitet til å behandle dem. Når ukrainske soldater blir skadd er det beste de kan håpe på er å bli tatt til fange av russerne -for da får de i hvert fall medisinsk hjelp. “Den samme situasjonen har utviklet seg i Artyomovsky-retningen, der enheter fra PMC “Wagner” bokstavelig talt “sliper” enheter fra de væpnede styrkene i Ukraina. Denne retningen kalles allerede “Bakhmut-kjøttkvernen”, tapene til de ukrainske troppene er kolossale, dette er anerkjent selv i Vesten.

I følge de siste dataene døde 250 ukrainske sårede bare det siste døgn. I selve byen er det en vedvarende lukt av råtnende lik som ingen samler,” melder medier som er nær fronten. Dagen før flyktet en journalist fra en av Kyiv-publikasjonene, som ankom Artyomovsk (Bakhmut) for å dekke de “heroiske” handlingene til de væpnede styrker i Ukraina, fra byen, og så fjellene med blodige uniformer ved siden av sykehuset, som samt de urensede likene av ukrainske «forsvarere». Vestlige medier som CNN, NRK, TV2 osv som forer sine seere med “silet” ukrainsk propaganda befinner seg stort sett i Kiev og rapporterer det Zelensky`s propaganda-apparat formidler. Dermed sitter nordmenn tilbake med inntrykk av Ukraina vinner krigen. Noe som også gjentas og gjentas av msm.

9 tanker om “Russisk fremgang i Bakhmut, -kalles operasjon “kjøttkvern” og 30 000 ukrainske soldater delvis omringet

 1. Dette som Søkelys skriver er russisk propaganda. Sannheten er at det er en stillestående utmattelseskrig som pågår der Ukraina foreløpig har holdt stand.
  Søkelys bruker unyanserte og grumsete kilder, som vanlig.

  5
  2
 2. Me kan håpa at russarane må stå til rettes ein dag slik Nazi-Tyskland måtte.
  Russland må betala krigserstatning. Alle frosne midlar må brukast på å gjenoppbygga Ukraina.
  Tenk på alle ukrainske mødre som aldri får sonen eller mannen tilbake.
  Fy for nokon rå og stygge russarar.

  • Å nei Torstein. Russerne er, ifølge Zøkelyz-hallelujagjengen, de kjekkeste og medt gudfryktige mennesker. Ruzzerne er SÅÅÅÅ pene og pyntelige at de bortførte en pinsepastor og sønnen hans, torturerte de, drepte de og lemlestet de så det var vanskelig å identifisere de.

  • Putin vil engang stå til rette for sine synder overfor Guds domstol.
   Det samme vil krigsforbryterne i Vesten, Joe Biden, Stoltenberg, George Bush. Barack Obama og alle de andre vestlige ledere som har blod på hendene for krigsforbrytelser.
   Putin har noe blod på hendene, men blir bare en konfirmant i forhold til de liv dypstatsskjøgene her i Vesten har på samvittigheten.
   Alle som støtter Azov og nazistene i Ukraina har blod på hendene og skal bli holdt ansvarlig for sin støtte til voldtekter av russiske barn, overgrep mot befolkningen i Donbass.
   Titusener av drap. Folkemord. Dere støttespillere av nazistene har mye å stå til ansvar for.

   2
   2
  • Litt merkelig denne historien om pinsepastoren og hans sønn.
   Russiske styrker bortførte dem angivelig fra Kherson den 22 november. Dette var to uker etter at Russland hadde evakuert sine styrker ut av Kherson og Novaya Kakhovka og området ble tatt over av Ukraina da russerne trakk tilbake styrkene.
   Noe annet mistenkelig er at det ikke finnes spor av disse to navnene noen sted på internett eller på sosiale medier med unntak av historiene om drapene som baserer seg på ukrainske kilder. Det er nok mest sannsynlig en ukrainsk røverhistorie som vårt land forteller om.
   Merkelig at det ikke finnes andre spor av pastoren og hans sønn på nettet eller sosiale medier fra før dette angivelig hente.
   Ingen sosiale profiler verken på Facebook eller VK fra denne pastoren og hans sønn. Mye som ikke stemmer…

   2
   1
  • Arnt A
   Det høres jo merkelig ut dersom det ikke er spor av disse to navnene før hendelsen. Ukraina er eksperter på å dikte opp løgner som vestlige medier sprer ukritisk.
   Dersom de var reelle personer. Hvorfor står det ikke noe om hvilken kirke han var pastor i. Alle historier som er publisert rundt forbi på nettsidene er alle likelydende og uten nyanser. I tillegg når dette skal ha skjedd etter at russerne trakk seg ut, stinker det ennå mer av historien.
   Alle er fra samme statskontrollerte kilde.
   Kharkiv Human Rights Protection Group.

   1
   1
  • Hele historien til Stefanus-alliansen stinker som de andre versjonene gjør. I noen medier var “pastoren” filantrop, i andre versjoner var han “diakon”. Men ingen navn på kirken eller ingen spor etter disse to personene før de siste dagene.
   Imidlertid finner vi ut at en ukrainsk soldat med samme navn ble drept i krigen omkring samme dato.
   Det er jo merkelig at disse to ble drept to uker etter at russerne trakk seg ut av området.
   Hele historien bærer preg av å være løgnpropaganda for å sverte russerne. Dersom dette var en så stor filantrop og pastor som hevdes burde det være spor etter han fra før drapene skjedde.
   Enten buffret på nettet eller åpent i søkemotorene.
   Men nei. Historien bærer preg av å være falsk.
   Og den 19 år gamle sønnen, fullstendig fraværende fra sosiale medier som Facebook, Twitter, VK. Har liten tro på at dette er en reell historie selv om Stefanus-alliansen gjør et hederlig forsøk på å finne ut mer enn hva den Kiev-kontrollerte kilden sier.
   Men de lykkes ikke: Mannen som tok telefonen ved Kherson Region Anti-Terrorism Centre, la på straks spørsmål om dei to drepne vart stilt.

   Høres ut som en skikkelig propaganda-skrøne fra løgnhalsene i Kiev.

  • Dersom det ikke er spor etter disse personene på nettet eller sosiale medier er det fordi de aldri har eksistert og media har bitt på en ny nazistisk skrøne fra løgnhalsen Zelensky

Det er stengt for kommentarer.