Forferdelige tapstall for Ukraina -100 000 døde soldater og 20 000 døde sivile

Den pågående proxy-krigen i Ukraina har kostet Ukraina svært dyrt. Mer enn100 000 soldater er drept, og 20 000 sivile skal være drept så langt i krigen, sa EU kommisjonens president Ursula von der Leyen. Hvor store tap russerne har hatt er uklart, men det er grunn til å anta at mellom 25 000 og 50 000 russiske soldater har falt i krigen så langt. De russiske tall er svært usikre da det russiske forsvarsdepartementet ikke bruker å gå ut med egne tapstall. Den russiske føderasjonen innledet sin spesielle militær-operasjon i Ukraina den 24 februar 2022 etter forespørsel fra folkerepublikkene Donetsk og Luhansk som var blitt utsatt for konstante ukrainske angrep siden 2014. I ettertid har Putin sagt at han angrer på at han ikke gikk inn militært i konflikten langt tidligere.

Tapstallene for Ukraina er en tragedie. Mer enn 100 000 døde sa Ursula von der Leyen før deler av talen ble klippet bort. Hvor mange som er såret og midlertid satt ut er høyt. Kanskje så mange som 250 000. Vesten fortsetter å pushe på for krig og EU og NATO virker innstilt på å kjempe til siste ukrainske blodsdråpe. Mer våpen, flere missiler, panservogner og luftvern-missiler ser ut til å være den foretrukne løsningen i Vestlige kretser. Den ene vestlige lederen etter den andre lover fortsatt militær støtte til Ukraina og utenriksminister Anniken Huitfeldt lovet fortsatt norsk støtte frem til Ukraina har vunnet krigen. Med andre ord skal staten fortsette å svi av milliarder på våpenhjelp til Ukraina mens norske borgere skal bli fattigere og fattigere. Fra hele landet meldes det om økt pågang hos Frelsesarmeen og matsentralene -fordi staten fortsetter å plyndre befolkningen i form av dyr strøm, inflasjon og økende renter. De norske fattige som må søke sosialen om nødpenger og stille seg i kø foran fattighuset og frelsesarmeen må vite at de lider for Ukraina. Dessverre er forholdet mellom Russland og Vesten nå så forsteinet at samtaler om fred og kompromiss er ikkeeksisterende i vestlige politikeres vokabular.

«Hvis de døde nå er over 100.000, må de sårede ukrainske soldatene være over 200.000, kanskje til og med 250.000! Det betyr at Russland har utslettet en hel hær på 300 000 mann som viser hva som skjer på slagmarkene. Umiddelbart etter uttalelsene hennes slettet Ursula von der Leyen raskt tweeten hun hadde laget og ga ut en ny video uten referanse til antall døde ukrainere. Samtidig i en farlig utvikling foreslo presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, opprettelsen av en spesialdomstol, med støtte fra FN, for å etterforske og straffeforfølge forbrytelsen av russisk aggresjon i Ukraina,» skriver WarNews 24/7 om hendelsen. Både EU og spesielt fredspris-landet Norge burde nå ta til vettet og kreve at partene setter seg ned og får avsluttet blodbadet.

I klippet under ser vi de to versjonene av von der Leyens utsagn.

Facebook Comments

9 tanker om “Forferdelige tapstall for Ukraina -100 000 døde soldater og 20 000 døde sivile

 1. Putin angrar nok på at han gjekk inn i Ukraina.
  Dette ser ut til å verta hans dødsdom. Etter kvart som Vesten hjelper Ukraina med stadig meir våpen og ukrainarane vert meir drilla, vil dei til slutt jaga russarane ut.
  Pga av sin stormannsgalskap har altså Putin 100.000 ukrainske liv på samvitigheten pluss dei av sine eigne som er falne i denne angrepskrigen.

  7
  3
  • Som vanlig Torstein , så er du ute av stand til å se sammenhengen , om Russland ikke hadde gått inn i Ukraina , så hadde dette uansett vart enden på Russland som vi kjenner det og det ville blitt erstattet med vestlig Sodomitt kultur og fortært av ett parasittisk USA , noe som på sikt vile krevd mye mer død og elendighet for både Russland og Ukraina , folk vile blitt utarmet og fattige , dette forstår både det russiske folk og Putin , så Putin er blitt tvunget inn i en krig han ikke ønsket , noe også bibelen bekrefter , les Eisekel og kapitelet om Gog .
   Ut fra bibelen så vet vi hvordan denne krigen vil ende , den vil kulminere i 3 verdens krig og USA kommer til å falle og Europa vil bli okkupert av Kina .
   Europa , USA og resten av de vestlige land skulle kjent si gjestings tid , de skulle vendt om fra sin onde sodomitiske ferd, sin grådige utnytelse av andre og de skulle gått i forhandlinger med Russland, men i sin hovmodige stolthet velger de i plassen å gå i krigen , en krig de ikke kan vinne , for dette er en krig de fører mot Gud. Putin er bare ett redskap Gud bruker for å føre dom over Babylon .
   Derfor gjør Kjell hos Søkelys helt rett når han oppfordrer vesten til å legge ned våpene og gå i forhandlinger med Russland , mens du Torstein fremmer hat og kaller frem Guds vrede , ved og oppfordre om å gi mer våpen og oppfordre to broder folk til å drepe hverandre , for Russere og Ukrainere er virkelig ett sammensveiset broder folk , med felles kultur og verdier , som den store hora USA har sett opp imot hverandre og fått dem til å drepe hverandre , det er ikke for ingenting at det står i bibelen at de hellige skal glede seg over hennes fall.

   4
   9
  • La meg stille Torstein et spørsmål.
   Hvorfor mener du at forhandlinger og kompromiss som Kjell skriver er den beste løsningen her?
   Hvorfor ikke spare liv?
   Hvorfor grep ingen inn mot ukrainerne når de stadig angrep og skjøt mot befolkningen i Donetsk?
   Du har tidligere sammenlignet Putin med Hitler.
   Begrunnelse takk.
   Jeg mener at fred er best.

   4
   6
  • Bjørn. Du vil ikke få svar fra Torstein fordi han støtter krig og blodsutgytelse. Torstein og Birgir er så oppspist av Putinhat at de ønsker at krigen skal fortsette inntil Putin er knust.
   Derfor liker de ikke snakk om fred og kompromiss.

   2
   1
 2. Hjerteskjærende trist hva Putin har stelt i stand.

  Kanskje Putin satser på å slå Hitler på nytt? Men denne gang med en annen vri; Hitler klarte vel å forårsake at bortimot 20 millioner russere døde. Putin vil kanskje komme i rekordbøkene han også?

  Putin er uansett grenseløs i sin sadistiske galskap. Gjør og sier hva som helst for å ta seg godt ut i sin egen fantasi. Andres død og lidelse betyr ingen ting så lenge han selv har makt, milliarder og elskerinner.

  PS. Apropos verdensledere og nynazisme: hører at Trump har hatt en velkjent nynazist som middagsgjest på Maralago. Gjesten elsker den hvite herrerasen, hater verdensjødedommen, vil frata kvinner stemmerett og hyller Taliban. Tidligere har jo Trump fridd til Ku Klux Klan.

  Skal se Putin i Kreml vil imponere sin gamle kompis i Florida med russisk ultranasjonalisme og slakt av «jødelakeiene» i Ukraina? Uansett får både Putin og Trump fortsatt støtte av kristenkonservative ekstremister og konspirasjonsteoretikere. Ikke så rart kristenfundamentalister støtter overtro og galskap. Bibelens mafiagud kjenner som kjent heller ingen grenser for nedslaktning av meningsmotstandere.

  5
  4
  • En ting er helt sikkert Aril og det er at du er ekstremt fordomsfull og forstår lite av verdens demografien , for dine egne fordomsfulle tanker har fordummet , men på den annen side er du til dels unnskyld , da du over mange år har blitt proppet full av vestlig liberalistisk propaganda som fremmer det unaturlige.

   5
   4
 3. Zelensky har like mye blod på hendene som Putin. Biden er samme kaliber som Putin. Satan styrer de alle sammen. Biden regimet er ondskapens imperium på linje med Moskva.

  3
  7
 4. Rune Lye.

  Trist at voksne mennesker kaller kjærlighet og glede «unaturlig» og krig og drap «naturlig».

  Selvsagt er vi alle barn av samtid og samfunn. En muslimsk flertallskultur vil masseprodusere muslimer. En kristen vil masseprodusere kristne. Og en sekulær, demokratisk og tolerant kultur bygget på fornuft og liberale ideer, vil produsere barn deretter.

  Vi er heldige i Norge som bor i historiens hittil beste land. Fpr inntrykk av at dine pensjonistvenner i Russland har god tilgang på billig vodka, sylteargurker og prester, men tror de fleste av oss likevel foretrekker et velferdssamfun a la det norske.

  Jeg prøver etter beste evne å betrakte mennesker og muligheter på en konstruktiv måte uten innblanding av fordømmende (og fordummende) guddommer og uten mytologiske forestillinger om rett til å drepe annerledes tenkende og en gudommelig straffedom i et evigvarende dødsrike.

  Får også inntrykk av at du hatt mange personlige nederlag og er fylt av bitterhet og hat. Livet og tilværelsen er dessverre grunnleggende urettferdig. Du har vært uheldig, men har funnet Jehova. Det er en billigere trøst enn sprit skulle jeg tro?

  Vi må like fullt forsøke å ikke la vårt eget triste liv gå utover andre. Vi må for eksempel ikke fordømme medmennesker og en hel folkegruppe bare fordi en personlighetsforstyrret tyrann innbiller seg at de må utslettes.

  Minner om at Hitler også skyldte på alle andre for at hans eget samfunn ikke var fullstendig homogent og «perfekt». Han følte han bare «måtte» drepe millioner på millioner av fredelige og uskyldige folk. Både fordi hans overlegne herrerase hadde en egen rett til det – og fordi konkurrerende nasjoner provoserte med sine mangfoldige demokratier. Forstå det den som kan.

  På samme måte som Hitler, har Putin sin falske dolkestøtslegende og sine millioner av syndebukker som må deporteres eller dreoes.

  Stakkars mann og stakkars folk.

  3
  2
  • Ja du Aril. det skal du ha. du prøver etter beste evne .
   Men de blir litt komisk Aril .

   4
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *