Det meldes om kraftige smell og kamper i grenseområdet mot Donbass

Det meldes om kraftige smell og kamper på grensen mellom Ukraina og Donetsk People’s Republic i Donbass.  Også onsdag kveld skal det pågå kamper mellom ukrainske og pro-russiske separatister

 


 

Fra fronten

Blazing Press rapporterte kort fra konflikten i kveld

4 tanker om “Det meldes om kraftige smell og kamper i grenseområdet mot Donbass

  • Du kan spørre Richard. Kanskje ikke det er blodig nok for omtale? Eller at fokus utelukkende skal være på Corona og vaksinene.
   Vi er jo kjent med at media kan være veldig selektive når det gjelder hva de skal omtale.
   De omtalte ikke Hunter Bidens laptop og narkotikamusbruk. Slik jeg har forstått tingene om Ukraina fra sosiale medier er det Ukraina som er den angripende part i disse lavskala trefningene som pågår. Den vestlige presse vil helst fremstille Russland som syndebukken og akkurat nå ser det for meg ut som om Ukraina er mest aktive rent militært.
   Jeg forsøker å følge begivenhetene på sosiale plattformer og der deles det både tekst, bilder og film som forteller om en spirende konflikt.
   Det har vært en lavskala-krig nærmest daglig siden 2014 og våpenhvileavtaler har blitt brutt, mennesker blitt drept uten ei linje i norske medier.

  • Glad for at du deler.

   Jeg må innrømme at gjennom livet har jeg hatt et svart hvitt bilde av NATO og Russland.

   Men de siste 5-10 årene har det godt mer og mer opp for meg at de ikke bare er på den sovjetiske siden det har pågått hjernevask. Jeg er et offer selv. Prøver idag å være mer nyansert og alt som har skjedd de siste årene har gjort at jeg ikke kan stole på media. Man er rett og slett nødt til å gjøre sin egen hjemmelekse. Det er det stor mangel på blant folket.

  • Jeg hadde frem til den arabiske vår i Egypt/Syria det samme bildet av Nato som folk flest har.
   Nato var hvitt /Russland svart.
   For min del var det Obama og Nato bombingen av Libya som gjorde at svart/hvitt bildet kollapset.
   Nato har blitt en angrepsallianse som skal presse sine ideer på andre land -og gjerne med bruk av bomber og F-16.
   Det var ikke dette Nato ble lagd for. Det var en forsvarsallianse som skulle hjelpe hverandre dersom et av medlemslandene ble angrepet.
   Når det gjelder denne spirende krisen, så får vi håpe at sabelraslingen presser frem forhandlinger og et kompromiss slik at partene kan leve i fred med hverandre.
   Krig er uansett en tragedie som fører til store lidelser og mange unge menneskers død.
   Opinionen i Vesten burde engasjere seg å heller få de politiske lederne inn på et spor hvor det arbeides for kompromiss og fred.
   Jeg ser at flere stiller spørsmål med mediatausheten i Vesten om situasjonen
   JosepBastardas ☭
   @josepbastardas
   ·
   Apr 4
   (1) It’s curious. Since the Donbass war began, pro-Western media have said zero. Not even the troop movement that exists right now or the murder of a 5-year-old girl or a pensioner by a NATO/Ukraine sniper… (2)

   Det virker som om media spiller på lag med myndighetene om hva som skal omtales eller forties.

Det er stengt for kommentarer.