Robin Haug: Denne gangen er det krig – står det å lese i franske aviser i dag

robin-haug-krigDet er en blytung dag.

“Men dette skal vi vite: det er kun sikkerhetstjenestenes svært profesjonelle innsats som har forhindret at de systematiske terroranslag ikke har lykkes flere ganger, mange flere ganger. Hvis man ønsker, hvis man våger, å se situasjonen i hvitøyet, skal man fratrekke sikkerhetstjenestenes innsats, og telle alle gjennomførte og forhindrede terrorangrep. Først da ser man omfanget av hva som slik morderisk konfronterer oss (europeere). Det er ikke tvil om at Vesten er i krig. Det ser nå ut som at i hvert fall franske medier har forstått alvoret. Men vi har i realiteten vært i krig i lang tid. Og intensiteten bare tiltar,” skriver Robin Haug i et innlegg postet på verdidebatt.

Dessverre har toneangivende medier ikke ønsket (villet, kunnet?) beskrive situasjonen virkelighetsnært; de har valgt omskrivningene. Antageligvis for å roe gemyttene. “Vi må stå sammen,” formanes det. “Vi legger røde roser på alle flekkene i de blodstenkte gatene.” “Denne gangen er det krig.” Ja, det er det, men så må franske myndigheter ikke forvente at befolkningen denne gang også nøyes med å slikke sine sår og bære likene vekk fra gatene.  -Nå har den franske befolkning fått nok.

Følg innlegget og debatten fra verdidebatt her

Facebook Comments

2 tanker om “Robin Haug: Denne gangen er det krig – står det å lese i franske aviser i dag

 1. IS kan rekna med ein grusom hevn frå Frankrike og deira allierte.
  IS og dei militante muslimane går det ikkje an å forhandla med.
  Dei lever med Koranen som rettesnor og der vert ikkje-muslimar beskrive med ord som ikkje er til å ta feil av.
  http://www.thereligionofpeace.com/quran/023-violence.htm

  “Quran (8:12) – “I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore STRIKE OFF THEIR HEADS and strike off every fingertip of them”

  Til og med Obama har uttala desse orda.
  Obama: “Islam Is A Religion That Preaches Peace”

  http://www.realclearpolitics.com/video/2014/09/28/obama_islam_is_a_religion_that_preaches_peace.html

  • Obama er jo mest sannsynlig muslim selv, så ikke så merkelig at han forkynner at Islam er en religion som preker fred. Jeg ser det er voldsom sterk og reaksjon i kommentarfeltet på VG. Paven mener dette var et stykke av en stykkevis tredje verdenskrig. Jeg hører noen profetiske ord fra en viss gammel dame i Valdres som sier . Den tredje verdenskrigen kom til å starte på en måte som ingen hadde ventet, – og ifra helt uventet hold. I 1968 da dette skal ha blitt fremført mente alle at tredje verdenskrig ville bli en krig mellom NATO og Sovjet unionen. Kanskje krigen med ekstrem islam er en tredje verdenskrig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *