Etter terrorangrepet, hva nå? Paven: “Et stykke av en stykkevis tredje verdenskrig”

Gårsdagens terrorangrep som skal ha krevd minst 128 liv og påført et større antall mennesker livstruende skader har i dag sendt sjokkbølger i hele Europa. Vår egen statsminister tok til tårene da hun for kort tid siden snakket om terrorangrepet som har rystet Europa. Den franske presidenten Francois Hollande  omtalte det hele “som en krigshandling” og igjen er europeiske gater badet i blod utført av den islamistiske terrororganisasjonen Islamsk stat som gjennom det siste året har vist oss sitt sanne ansikt gjennom groteske halshugginger, massakrer av kristne og alle annerledes troende og dem som er i opposisjon til den. Selv om de aller fleste muslimer i verden klart og tydelig fordømmer angrepet, så er det likevel slik at også IS representerer en del av islam. En svært hensynsløs og voldelig utgave riktignok

Gårsdagens og nattens angrep i Paris kommer uten tvil til å påvirke innvandringsdebatten i lang tid fremover. Mange kommer til å ta til orde for stengte grenser og fremmedhatet kommer mest sannsynlig også til å få en boost. At slik terror gjør vanlige mennesker redde er det ikke tvil om. Det moderne storsamfunnet og metropolene står overfor utfordringer som kan skremme vannet av hvem som helst. Når man ser hva som kan skje i storbyene som London, Madrid, København, New York og i går Paris, forstår vi alle at landsbygda kanskje er den tryggeste plassen for oss alle. Gårsdagens angrep rammet tilfeldig og brutalt og en konsertsal hvor bandet “Eagles of Death Metal” spilte ble omgjort til det reneste slaktehuset i en terroraksjon utført av islamsk stat. Fredag 13 november ble virkelig en “day of darkness” for innbyggerne i Paris som ble møtt med nyheten om en pågående terrorsituasjon, unntakstilstand, kontinuerlige sirener fra ambulanser og politi, samt flere drønn fra bomber som eksploderte. Den franske presidenten ble i all hast evakuert til et hemmelig sted. I etterkant av terroren har en rekke land skjerpet sikkerheten og styrket beredskapen av frykt for ytterligere terror.

Et ledd i tredje verdenskrig

Politiske ledere over hele verden har i dag fordømt det barbariske angrepet i sterke ordlag. Pave Francis kalte lørdag fredagens angrep “”et stykke” av en “stykkevis tredje verdenskrig.” melder nettstedet til radio vaticana, –og kan hende paven her har rett. Etter paven-tredje-vk-tv2at den arabiske våren ble omgjort til en iskald og blodig vinter har krigens vinder feid over Midtøsten samtidig som hundretusener av flyktninger og migranter flommer inn over Europa. Selv om kanskje mange er uenig med meg her, mener jeg at Vesten gjorde et fatalt feilgrep når de direkte og indirekte gikk inn i ulike konflikter i Midtøsten. Vestlige bomber falt over en rekke muslimske land, stabile men brutale regimer falt og i Vesten lød et krav om regimeforandring i Syria. “President Bashar Assad har mistet sin legitimitet,” var mantraet som lød i Washington og europeiske hovedstader fra våre ledere. Konsekvensen av det hele ble et opprør, en borgerkrig, samt en vestlig finansiert og kontrollert “proxy krig” mot Assad som var støttet av Russland. Høsten 2013 hadde Vesten sin historiske mulighet til å gripe inn militært i konflikten og fjerne Assad, men valgte likevel å avstå og krigen fikk fortsette. En svak amerikansk president etterlot et vakuum i Midtøsten, og plutselig ble vi alle kjent med navn som ISIL, ISIS, IS og nå “islamsk stat” -som USA og en koalisjon halvhjertet prøvde å bekjempe. For bare 6 uker siden kastet Putin og Russland seg inn i kampen og russiske bomber falt over Syria. Nylig ble det også rapportert at Frankrike deltok i den vestlige bombingen av IS og fredag kveld kom også krigen til Paris. Vi kan intet annet gjøre enn å fordømme og be for disse siste ofre av “den stykkevise tredje verdenskrigen ” paven snakker om, -men jeg kan ikke si at jeg er overrasket -og mer vil nok komme.

Løsningen

isis-dreper.kristneJeg hater å skrive det, men det finnes ingen politisk eller diplomatisk løsning på situasjonen, for islamsk stat og dets terrorister, -som halshugger sine gisler, korsfester kristne og massakrerer kvinner og barn, er ikke folk man kan forhandle med. Løsningen, tror jeg, ligger i å lage en samlet internasjonal storkoalisjon anført av Russland og NATO i lag, som sammen fordriver islamsk stat og dets terrorister ut av Syria, ut av Irak, noe som betyr at vesten må akseptere at president Bashar Assad blir sittende med makten. Deretter, dersom freden blir gjenopprettet må alle kluter settes til for å gjenoppbygge de rammede land, men dette er utopia dersom paven har rett. At vi nå befinner oss i en stykkevis tredje verdenskrig. Frankrikes president omtalte fredagens handling som “en krigshandling”, og det vil måtte komme en gjengjeldelse, -så jeg frykter, og kanskje med rette, -at denne verdenskrigen vil bre seg. En rekke kristne profeter har gjennom de siste måneder og år sagt at verden er på vei inn i det Skriften omtaler som “trengselstiden” med krig, jordskjelv, terror og uro verden over. Jeg vil ikke være så bombastisk, men jeg tror tiden er inne for Guds folk til å be. Be Gud om beskyttelse, be Gud om at Han vil snu dette vonde til det beste, -og be om at Messias måtte komme. Han som skal skape et evig rike av fred.

 

 

6 tanker om “Etter terrorangrepet, hva nå? Paven: “Et stykke av en stykkevis tredje verdenskrig”

 1. Det er kanskje riktig det, vi har jo også registrert de siste dagene at EU er en pådriver for å få merket israelske produkter produsert i “de omstridte områdene”, og Frankrike har ikke akkurat vært Israels beste venn. Mulig de har lagd en revne i sine egne murer her Torstein.

 2. Jeg er enig med Torstein her. For noen få dager siden melde Dagen dette: “Israel fordømmer EU-merking av bosetterprodukter (Judea og Samaria)
  http://www.dagen.no/Nyheter/nyheter/Israel-ford%C3%B8mmer-EU-merking-av-bosetterprodukter-269428

  Frankriket var en av pådriverne for dette, og er dermed under Guds forbannelse. De velger igjen og igjen skritt for å plage Guds øyensten, og dermed er Frankrike under dom. Det skulle bare gå noen dager mellom EU og Frankrikes anti-israelske fremstøt før dette skulle skje. Det er Guds dom. Frankriket har mange revner i sine åndelige murer, og landet ligger åpent for slik Guds vrede.

  https://www.youtube.com/watch?v=Y2i-v9CRtTQ

 3. Jeg leste det og hadde tenkt å skrive om dette med merking av israelske varer og EU, men har slitt en ukes tid med en lei senebetennelse i armen, og derfor bare skrevet korte saker de siste 7-8 dagene. Er blitt litt bedre men det slår meg at intet som skjer er tilfeldig. Vi har sett tidligere hvordan anti-israelske utspill har fått sin reaksjon på en eller annen ubehagelig måte, så dette skjedde kanskje ikke tilfeldig. Intet skjer utenfor Guds suverenitet og Skriften forteller at det skal bli slik i de siste dager.

 4. Ikke rart Herren lot disse terroristene slå til mot den konserten. Det var jo en ren dyrkelse av satan som fant sted under konserten med Eagles of Death Metal. Dette bandet så ut til å fremme satanisme og mørke, og en av dem i bandet kaller seg Jesse the devil. I den salen var det bare mørke, og det ble blodig også. Ironen her er at det ble dødens metal for mange av de på konserten. Mørke skaper mørke Torodd.
  Dette var Guds dom
  https://www.youtube.com/watch?v=dDtNHVrG9ew

 5. Amen! En kommentar som ser ut til å ha forstått det virkelige alvoret. Alt snakket om at vi skal møte terror med kjærlighet og dialog er rett og slett for naivt. Disse mennesker HATER alt Vesten står får. De avskyr våre sekulære verdier. Det finnes ingen forhandlingsløsninger. Vi står ovenfor den største trusselen siden nazismen og stalinismen. Vi trenger ikke feministisk utenrikspolitikk og lallende, idiotiske kommentarer om at “islam er fred” osv. Vi er i krig, det er på tide å definere hvem fienden er og hvordan han kan bekjempes. Første skritt kan f.eks. være å forhindre at 3.000.000 immigranter med muslimsk bakgrunn, hvorav ca 2.400.000 er unge menn i krigsdyktig alder, får adgang til Europa neste år. Dette er tredje verdenskrig. Kanskje også Krf og venstre samt APene får opp øynene nå.

 6. Randi; det du sier sier er at Gud har brukt terroristene till å slakte ned mennesker??????
  Hvor forkvaklet er det mulig å bli???

Det er stengt for kommentarer.