Råvareprisene på basismatvarer fortsetter å skyte i været -Coronanedstengninger gjør maten dyrere

Råvareprisene på matvarer fortsetter å øke på de internasjonale markeder.  FAO Food Price Index (FFPI) lå i mars på 118,5 poeng, noe som er en oppgang på 2,1 prosent fra februar måned. Dermed har råvareprisene steget sammenhengende de siste ti månedene. Vi må mange tiår tilbake for å se en tilsvarende inflasjon som det verden opplever nå. Prisene på planteolje er i snitt opp 8 prosent fra februar, og prisene på meieriprodukt er opp 3,9 prosent siste måned. Den gjennomsnittlige prisen på meieriprodukter er nå 16 prosent høyere enn de var i begynnelsen av april i fjor. Flere land kan nå rapportere om periodevise mangler på varer, og i USA sliter man nå med å skaffe nok kylling til forbrukere.

Prisene på kjøtt er opp 2,3 prosent siste måned. Prisene på sukker var noe ned i mars, men er likevel 30 prosent høyere i år enn på samme periode i fjor. Det er ikke bare matvareprisene som går oppover. “Du nevner mat, ser også at vi som holder på med salg opplever nå manko og prisøkninger som aldri tidligere har skjedd i nyere tid. Mange gamle veteraner er helt sjokkert. Mangel på metall, plast, råvarer, baseoljer osv er helt utrolig og nå skyter prisene i været…” skriver Rolf som er leder for kundebehandling i en Kristiansands-bedrift som har permitert halvparten av de ansatte. 13 måneder etter at Corona-pandemien meldte sin ankomst og land etter land gikk i lockdown og stengte ned samfunnet, har Vesten så vidt begynt å kjenne på konsekvensene. Dyrtid, mangelsituasjoner, langvarig arbeidsledighet og økende fattigdom vil bli konsekvensen av en unødvendig og uansvarlig nedstegning av vestens økonomier. Pastor Paul Begley er blant dem som har oppdaget det vi alle er begynt å merke, nemlig at prisene på nær sagt alt er på vei oppover. Og verre vil det bli.

 

 

Tekst: Kjell Andersen

Facebook Comments

8 tanker om “Råvareprisene på basismatvarer fortsetter å skyte i været -Coronanedstengninger gjør maten dyrere

 1. ja NÅ ser vi FORLØPEREN til noe urovekkende, som vi har sett så mange ganger før. For noen år siden kom innføringen av personnummeret i Norge, dette ble sett på som dyrets tegn av mange, det var det ikke, bare FORLØPEREN
  Når betalingskortene kom ble det sett på som dyret merke, ialle fall FORLØPEREN, nå ble våre penger verdiløse over natten, av en merkelig grunn
  det skjedde ikke, men FORLØPEREN kom til stadighet frem i lyset
  Det har vært mange FORLØPERE i de siste 1000 år, nå er det korona vaksinen, eller var det korona pandemien, eller var det vaksinen, lett for å gå surr i alle fakta. Vi får vente på enda en FORLØPER, mens vi venter. og venter.

  5
  4
  • Det er det ingen som vet sikkert
   Mange har prøvd.
   Mange teorier
   Alle hittil har feilet.

  • Dersom det en dag blir påkrevd at alle skal ha en inn tatovert QR code eller en chip innplantet som skal fungerer som vaksine sertifikat , kan du tenke deg at det er dyrets merke ? eller tenker du at noe sånt som ett fysisk helse sertifikat aldri kan bli innført ?

   2
   3
  • Nei
   Det har vært mange spekulasjoner, konspirasjonser ogg teorier opp gjennom årene
   Mange kjeledyr har allerede chip med data om vaksiner etc…
   Dyrets merke?? Neppe!
   Vaksinesertifikat har eksistert i mange år.

  • Ok , ditt valg, men om det blir krav om fysisk vaksine pass , vil jeg tilråde det og tenke deg om både ti og hundre ganger før du tar det.
   Men som sagt ditt valg.

   1
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *