Polen hever sin militære beredskap på grunn av stor russisk militærøvelse

I løpet av neste uke går startskuddet for den russiske militærøvelsen Zapad 2021. Men allerede registrerer nabolandene i vest at noe stort er på gang.  Det russiske flyvåpenet driver allerede en svært aggressiv atferd nær den polske grensen. Vi kan ikke gjøre annet enn å forsøke å være beredt på hva som kan komme, sier Polens forsvarssjef Rajmund Andrzejczak til TV 2. Polen har hevet beredskapen og har øyne og ører på stilk langs grensen i øst. Der er situasjonen nå spent. Ingen har glemt at den russiske invasjonen av Krim i 2014 skjedde direkte i etterkant av en stor militærøvelse. General Andrzejczak tror ikke noe slikt vil skje, men er forberedt på det verste. Vi følger nøye med. Under Zapad kommer de til å ha minst dobbelt så mange soldater i aksjon som vi har, og da må vi spørre oss hva slags budskap de forsøker å sende oss, melder TV2.

3 tanker om “Polen hever sin militære beredskap på grunn av stor russisk militærøvelse

 1. Under øvelse Zapad 2017 ( zapad betyr vest ) gjorde det russiske forsvaret underlige ting :
  – De slapp en stridsvogn ned i fallskjerm og den var kampklar umiddelbart
  – Øvelsen var langt større enn oppgitt til vestlige myndigheter på forhånd
  – Dette skulle være en land-militær øvelse ; men plutselig ble en marinehavn på Kola røyklagt og vestlig etterretning kunne ikke finne ut hva russerne pønsket på.
  I ettertid viste det seg at russerne øvde på å invadere Svalbard. Norske myndigheter nektet for at russerne øvde på å ta Svalbard. Men ett år senere måtte de samme myndigheter innrømme at russerne faktisk øvde på en slik invasjon.
  Tja – jeg er glad for to ting : At jeg ikke bor på Svalbard og at jeg ikke er generalsekretær i NATO !

  • Det spiller minimal rolle hva russere, amerikanere, kinesere eller andre tilfeldige, midlertidige jordiske nasjoner måtte finne på av militære sprell. Gud Jehovah ved Kristus kontrollerer at Satans menneskelige støttespillere holdes i sjakk innenfor de hensikter Skaperen har bestemt. Og det er:

   A) Å innsamle resten av 144 000 kristne menn og kvinner til å utgjøre Guds himmelske rike.

   B) Å innsamle kristne menn og kvinner til å overleve Harmageddon for å danne grunnlaget for en ny jordisk menneskehet.

   1
   3
 2. Det er ikke enkelt å være nabo til en stormakt som vil ha “lebensraum” Norge er et fristende mål. Vi må be Den Allmektige Gud at han holder sin hånd over Norge.

Det er stengt for kommentarer.