Per Haakonsen: Hvor går vi? -Ja, det er i sannhet dårlige tider for bibeltroende mennesker i vårt land.

Per_Haakonsen“Først har vi en kirke som vil åpne for en praksis som Guds ord forbyr. Så har vi en misjonsorganisasjon som vil selge ut korset for en slant penger. Og som om ikke det skulle være nok, har vi nå fått en misjonsorganisasjon som er opptatt av å ønske muslimene velkommen til Norge. Ja, det er all grunn til å spørre: Hvor skal dette ende?  Det har lenge undret meg at kristne ledere – det være seg i kirke eller misjon – har så lite syn for den åndelige nød de sprer blant sine egne. Rundt omkring i vårt land finner vi mange enkeltstående kristne som ikke lenger vet hvor de skal gå for å finne et kristent fellesskap. Dette er mennesker som leser sin Bibel og som tror det de leser. Men dem er det ingen som bryr seg om,” skriver  Statsviter og forfatter Per Haakonsen i et  svært leseverdig innlegg

-Vi må spørre: hvor er nøden for sjelene? Og – er vårt kristne lederskap klar over at de
muslimselv er årsak til denne nøden? Espen Ottosen er talsmann for Norsk Luthersk Misjonssamband, og han har utvilsomt mange med seg i det han skriver. Han har lenge tatt til orde for at vi ikke må tråkke muslimene på tærne. De fleste muslimer er snille og hyggelige mennesker som ikke vil en katt fortred. Riktignok er det noen som er slemme, men dem får man heller tale til rette. -Poenget i Ottosens mange skriverier er at vi ikke må oppføre oss slik at muslimene ikke føler seg hjemme her. De må få dyrke sin tro og bygge sine moskeer. Ottosens resonnement følger i det store og hele en ren menneskelig tankegang. Stikkordene er menneskerettigheter, religionsfrihet og integrering. De bibelske henvisningene glimrer med sitt fravær. Slår vi opp i Bibelen, finner vi en helt annen tankegang. Det gamle testamentet taler om den fristelse hedningene utgjør for Guds folk. Derfor får de beskjed om å rive ned deres altere og bildestøtter. De skal heller ikke ha noen omgang med dem.

I dag er det ikke fristelsen fra islam som er problemet, men trusselen. Derfor har formaningene til Israel i gammeltestamentlig tid like stor aktualitet. Vi skal ikke tillate at en annen tro får innpass i vårt land. Norge er bygget på kristne verdier, og skal vi hegne om disse, kan vi ikke ønske en kristendomsfiendtlig religion velkommen. Dette burde være nokså elementært. Det hjelper lite at fungerende rektor ved Fjellhaug, Frank-Ole Thoresen, har virket blant muslimer og har doktorgrad. Det er ingen mangel på kunnskap og formell kompetanse blant oss. Det er derimot stor mangel på folk med åndelig gangsyn og som er i stand til å stå oppreist i hverdagen. Islam representerer en åndsstorm som på sikt kan knekke det norske samfunn. (Det har Hege Storhaug rett i.) Det eneste som kan berge oss er en mobilisering rundt kristne verdier. Men da må nok Misjonssambandet skifte spor.

Skrevet av Per Haakonsen, Ås

5 tanker om “Per Haakonsen: Hvor går vi? -Ja, det er i sannhet dårlige tider for bibeltroende mennesker i vårt land.

 1. ENDELIG ETT MENNESKE med Bibelsk kunnskap og åndelig gangsyn (åpenbaringslys i Ordet). Med et ord i rette tid. For “som et bur fullt av fugler er Guds hus fulle av svik”
  Idag. (Jer 5;27). Det eneste jeg til stadighet hører og leser er om evige lederKURS “kristen COACHING” som koster flesk og er menneskeverk av Esaus type ..Mens Bibelen snakker om at “Den Hellige Ånd og vi har besluttet…” (vis meg ett eneste Skriftsted om KURS! Uansett hva slags. Og om noen vil være stor skal han i såfall være ALLES TJENER! Tilstanden i Guds hus er lik den som er beskrevet i jesaja 1;1-7. Og beskrevet i Matteus kap.23.
  Men leser noen sine Bibler idag? Eller løper de etter alle og alt som lør både i øret og kroppen??

 2. PS: en ting til fra Eva om mobilisering rundt kristne verdier som Håkonsen sier:
  Den eneste Bibelske mobilisering mulig idag er: “KOM UT FRA HENNE MITT FOLK”! Åp.18;4! Folk må mobilisere seg UTENFOR den frafalne menighet og ikke bli sittende under deres forførende svik og løgn. Jeg undrer meg stadig over at troende synes å sitte fastlimt ipå stolene sine under frafalne eller kjødelige lederskap. Jeg stiller meg spørrende allerede overfor en “pastor” som bruker 2011 utgaven av Bibelen!! Den som elsker Jesus elsker også Sannheten og Jesus er både Ordet og Sannheten – ja også Livet. Da ser man forskjeller og tar avstand fra de feil som leder folket vill. Les selv og be om Den Hellige Ånds hjelp. Han som er Sannhetens Ånd og som herliggjør Jesus. Les Joh 1.brev 2;27!!

  • Gd gir ikke sin herlighet til noen sier Isaiah 42:11

   Paulus sier det stikk motsatte?

   I am the Lord; that is my name; and my glory will I not give to another, neither my praise to carved idols.

   { do not give glory to another name }

 3. Så utrolig bra skrevet og observert. Denne realiteten hører vi lite om fra kristne kretser. Det er mange ensomme troende som ikke har et nettverk og føler seg kanskje som forkomne får som ikke er savnet, de er bare glemt.

 4. Hele kristendommen går i oppløsning. Den bærer ikke noen frukter og er som et visnet tree.

  Jeremiah 16:19

  O Lord, my strength, and my fortress, and my refuge in the day of affliction, nations shall come to you from the ends of the earth, and shall say, Surely our fathers have inherited lies, worthless idols, and things in which there is no profit.

Det er stengt for kommentarer.