Per Bergene Holm: Musikk til Guds ære?

Bilde av gruppen “Holy Soldier” som hevdet seg å fremføre musikk til Guds ære. (Foto: You Tube)

På den tiden måtte du på en natt-kafé i en storby for å høre uren musikk. Nå kan du bare slå på en kristen nærradio eller gå på et kristent stevne. I min ungdomstid gikk debatten høyt om kristen sang og musikk. Forskjøvet og svingende rytme, sanselig harmonisering og sensuell sangstil, skapte reaksjoner. Dette var verdens larmende sanger (Amos 5 23). Men den musikken som skapte strid for 30-40 år siden, er for ingenting å regne mot det som brukes i de fleste kristne sammenhenger i dag. Skillet mellom kristen og verdslig musikk har opphørt for de fleste, og barna og de unge som vokser opp hører på alt som spilles, uten reservasjoner,”  skriver   Per Bergene Holm, som er rektor Bibelskolen på Fossnes i et innlegg publisert i avisen Dagen. 

Det er knapt en ungdom som vet av annet enn den sensuelle og stønnende sangstilen fra popindustrien. En har ikke andre forbilder. Og kristenlederne har helt sluttet å advare og rettlede,” Ja, de unge læres opp i å ta i bruk verdens musikk på de kristne organisasjonenes egne skoler. En er redd for å miste de unge, og da får en vise at en henger med i tiden, eller stilltiende akseptere. Det er ingen vektere på muren, men gjerdet ligger nedrevet slik at fienden får tråkke ned Herrens vingård (jf Jes 5:5).

Har Bergene Holm rett spør vi etter å ha hørt klippet fra bandet “Antidemon” -og selv ugudelige som hører dette spør: Jøss, er dette religiøst?

Den sang og musikk som skapte reaksjoner i min ungdom, blir av de fleste i dag ansett som god, gammel åndelig sang – i forhold til dagens musikk! Tenk på det når du leser hva bibellæreren Øivind Andersen sa for 40-50 år siden:

«Jeg må si om meget av den musikk, som man i dag vil ha og holder på å få inn i Guds rikes arbeid: Den er som en femtekolonne fra sjelefienden! Den undergraver i virkeligheten vårt arbeid. Den fører inn en ånd, som ikke er av Gud, – for det er ånd i all musikk. Man kan ikke lovprise Herren med musikk som kommer fra hjerter som ikke kjenner ham, musikk som egentlig er beregnet på å tilfredsstille det sanselige, det erotiske, ja, rent ut det seksuelle. Det kan ganske enkelt ikke brukes til å fremme Guds rike.»   (Videoen under er fra Bethel Church i Redding og er uten tvil det som må defineres som å bære frem fremmed ild på Guds alter) (redaksjonell tilføyelse)

Og Johannes Brandtzæg sa i 1926:

«Hellig musikk, ren musikk kaller på hellige ånder og krefter. Vanhellig, uren musikk kaller på djevelske og urene ånder. Djevelen er en mester i å skaffe seg inngang gjennom musikk. Om du gikk inn i en av de såkalte ‘natt-kaféer’ i en storby, fikk du nok merke det. Musikken som høres der er skapt til å egge til synd, til urenhet, til djevelskap. Men virkelig god musikk, ren og hellig musikk er en mektig forbundsfelle for evangeliet». På den tiden måtte du på en natt-kafé i en storby for å høre uren musikk. Nå kan du bare slå på en kristen nærradio eller gå på et kristent stevne.

Det som var grensesprengende i kristen sammenheng for noen tiår siden, er i dag nesten enerådende. Vekter, hvor langt på natt!,” spør bibelskolerektor Per Bergene Holm som etter sitt innlegg  -og vi avslutter dette noe redigerte innlegget med at Mikael og Linda Jarlestrand fremfører sangen “Det enda jag vet” som er en herlig kristen sang med et godt budskap. Og vi spør: Er mesteparten av vår tids kristne musikk med på å føre en uren og fremmed ånd inn i Guds kirke? Si gjerne din mening!

 

32 tanker om “Per Bergene Holm: Musikk til Guds ære?

 1. Hmmm!

  Egentlig en artikkel som jeg ikke har sans for. Hva er kristen musikk eller ikke? Hvem skal avgjøre det? I allefall ikke artikkelforfatteren. Det er i allefall helt sikkert!

  Musikk har vært et diskusjonstema siden første “strengeklimp”. Hva er god og hva er dårlig musikk? Alle har sin smak! Hva er musikk til Guds ære og hva er ikke? Er det typer instrumenter eller er det rytmetypen som avgjør det? Kan kloke menn som Øivind Andersen vite med sikkerhet hva som er Guds musikk eller ikke? I bunn og grunn ender vi opp med menneskebud. Når Bibelen taler om larmende musikk er det ikke snakk om bråket, nei men om den musikken som ble spilt av hedninger og også jøder til ære for andre guder enn Herren. Musikk som øret andre enn Herren blir oppfattet som larm i Herrens ører.

  Musikk er følelser. Musikk gjør noe med en. Til og med kristne kan ha behov noen ganger av å få ut litt “aggresjon” via musikk. Kristne sangtekster kan gjøre noe med en uavhengig av stil.

  Jeg kan med hånden på hjertet si at kristenrocken var det Jesus brukte for å hjelpe meg til å velge Ham og bevare meg i troen. Særlig Petra har vært til stor hjelp. Har også hørt på Holy Soldier som var avbildet her. Tekstene er ofte fantastiske, særlig tekstene til Petra og har ofte Bibelhenvisninger.

  Musikk kan brukes på mange måter. Ikke bare til å lytte til, men også for å komme inn i spesielle miljøer. Jeg har snakket med og lest intervju med vokalisten i Mortification (vokalisten i Antidemon har på seg deres t-skjorte). Han sier at deres ekstreme musikk er en inngangsbillett til ekstreme miljøer. Han er bevisst på at man har problemer med å høre teksten. Derfor er det viktig å ha teksten i coveret. Konsertene blir brukt til å vitne om Jesus mellom sangene, men ofte får de ikke lov av konsertarrangørene. Da bruker de tid etter spillingen til å snakke med konsertgjengere face to face om Jesus. De får delt evangeliet der andre kristne ikke slipper til.

  Musikk kan rett og slett brukes som mye. Jeg er enig i at Antidemon høres forferdelig ut, men jeg kjenner dem ikke. Vet ikke deres historie, så hvem er jeg til å dømme etter min musikksmak. Kanskje musikken deres ikke er ment til å være hørbar, men et redskap, en inngangsbillett, slik bistandsarbeid er et redskap for misjonærer til å komme til steder som trenger evangeliet!

  Vil råde folk til å være forsiktige med å dømme det man selv ikke liker, til å tilhøre Satan. Dere har få bibelvers som sier at musikk brukt i Herrens tjeneste er synd. Og hvordan skal dere vite om de er i Herrens tjeneste? Basert på følelser overfor det dere ikke liker? Eller utfra om mennesker har funnet Jesus på grunn av dem? Ser vi noen frukter av deres musikk? Blir mennesker skremt vekk fra Jesus eller blir de dratt mot Ham. Kanskje det viktigste ikke alltid er hva kristne “bedehusgjengere” mener om musikkstil, men at flest mulig får høre og bli kjent med Jesus. Uansett ville jeg heller at barna mine hører på musikk i deres stil der artistene synger om Jesus, enn sex og drugs…

  Så skal vi være så ærlige å innrømme at det fort går an for artister å bli for høye på seg selv og glemme å gi Gud æren, men det gjelder også alle oss andre også.

  Vær så snill å ikke døm mennesker etter utseende, klestill og musikk, men se til hjertene. Hvorfor ta sjansen på å fordømme medbrødre og søstre utfra din egen mal for hva som er sømmelig. Og ja, selv om jeg tror at all musikk kan brukes i Herrens tjeneste mener jeg ikke at alle stiler er sømmelige overalt, selv om tekstene peker på evangeliet. Idag hadde jeg ikke likt å se et band som Antidemon på kristne scener i Norge. Hvorfor? Jo fordi jeg tror ikke det ekstreme uttrykket har så mye å gi til en vanlig norsk kristen ungdom. Uttrykket deres er så ekstremt at jeg personlig liker det svært dårlig, og jeg er ikke på leting etter musikk som vekker en redselsfølelse i meg. Men, jeg mener at jeg med Bibelen i hånd ikke kan dømme dem. Jeg må i utgangspunktet stole på og be om at Gud har en plan for dem og be om at de slipper til på steder der jeg aldri hadde fått anledning.

  Petra ble beskyldt for å ha baklengstale på sine plater på åttitallet. Dette følte disse sangevangelistene var sårende å høre. Det var trist at kristne mennesker lette etter djevelen i deres musikk og ikke etter Herren. Derfor la de inn en bevisst beskjed baklengs, før sangen Judas Kiss, der de sier:

  Hvorfor leter du etter djevelen, når du heller burde lete og søke etter Herren.

  Amen!

  7
  5
  • Mennesker ser på det ytre, Gud ser på hjertet, og i en tid med mye rart, også når det gjelder musikk, så finnes det nok visse måter å kunne prøve musikk og sang på.
   Dette klippet fra Antidemon høres helt forferdelig ut, og jeg tror det er fint lite oppbyggelig å finne der.
   Derimot finnes det jo mye kristen musikk som både er sømmelig og oppbyggelig. Et eksempel er denne https://www.youtube.com/watch?v=oJY0ES0PMoE&t=89s
   Sangen kan også høres
   https://www.youtube.com/watch?v=nELkemXLglw

  • “Dette klippet fra Antidemon høres helt forferdelig ut, og jeg tror det er fint lite oppbyggelig å finne der.”

   Kjell, du og jeg er enige i mye, men her føler jeg du går litt i den fella som du så ofte advarer mot. Dette er din synsing og din personlige mening. Du snakker noe ned utfra din opplevelse av musikken. Du og jeg forstår ikke et kvidder av hva de sier og vet heller ikke hva de formidler i denne sangen. Det hadde vi ikke forstått selv om de sang i “Arne og Egil stil” heller, da de synger på portugisisk.

   Jeg vil ikke forsvare dette bandet spesielt, for jeg kjenner dem ikke. Det ene som jeg mener taler til deres fordel er at de nå er i plateselskapet til Steve Rowe, vokalisten i Mortification. Jeg har selv hørt hans vitnesbyrd live, og det er sterkt.

   Selv om du Kjell skulle ha rett angående Antidemon så mener jeg slike artikler skjærer alt under en kam. Det liker jeg ikke og det bør vi kristne holde oss for gode til. Musikk er kunst. Mesteparten av kunsten forstår jeg ikke, heller ikke all musikk forstår jeg. Men, å ta fram et gammelt bilde fra Holy Soldiers der meningen er å bedømme dem utfra utseende er ikke bra. Dette er tatt fra en tid der slikt var mote. Husker mange på Øya også hadde høyt hår, trange bukser og skinnjakke. Og i samme slengen, for å sette spikeren i kisten på kristenrocken så hentes fram et helt ekstremt tilfelle for å virkelig vise hvor ilke all kristenrock er.

   Jeg tror at Guds Ord aldri vender tomt tilbake. Mennesker har kommet til tro på Jesus selv om det i ettertid har vist seg at pastoren/predikanten har vært en svindler,bedrager og det som verre er. Vær glad at Jesunavnet blir talt. Det kan gjøre noe med mennesker, selv om du ikke liker måten det blir gjort på.

   3
   4
  • Jeg satt og kikket på aktuelle klipp uten lyd, og hva ser vi? blodige hodeskaller, mørk og dystre bilder fra noe som minner om et gravsted. Det hele bærer preg av destruktivt mørke. Jeg tror Guds folk må bli flinkere til å søke det som er til behag for Gud. Samtidig så vet vi at Gud ser på hjertet -så vi skal ikke avskrive alle som ønsker å bruke moderne musikk som innpakning for sitt budskap.
   Nå er det ikke slik at jeg nødvendigvis er enig med det artikkelforfatter mener, det finnes nok en gylden middelvei.
   Likevel tror jeg kristne må være mer kritisk til hva vi slipper til i Jesu navn.

  • Jeg tror at de som har Jesus i sitt hjerte, og har fått DHÅ i det mål som Gud har bestemt. Så kjenner man det, hva som er tilgang og oppbyggelig for seg.

   Som alt annet i Guds rike, så kan også musikk bare bedømmes på åndelig vis. Eks. det er ikke spesielt vanskelig å bedømme enkelte skribenter på dette nettstedet heller.

   Mvh RJ

   1
   4
  • Hei Kjell.

   Du sier mye klokt her og uansett må vi være nøye med hvem vi slipper til i våre forsamlinger. At du reagerer på det du ser i videoen forstår jeg godt, jeg liker absolutt ikke det jeg ser og mener absolutt at selv om de har kristne sangtekster og har et hardt musikkuttrykk så bør de i høyest mulig grad styre unna visuelle uttrykk som blir forbundet med ondskap. Men når det er sagt så aner vi ikke hva de synger om i sangen. Kanskje passer det de viser inn i sangens kontekst. Bibelen har også mange fortellinger som ikke passer seg for barn, da den beskriver makabre hendelser o.l. Jeg kunne ha holdt en lang preken om ting som står i Bibelen som rett og slett oppfattes som uhyrlig for oss. Min far oppfattet det som for ille å lese mange av historiene fra GT, selv om det var en barnebibel. Dette betyr ikke at Bibelen ikke har et godt budskap. Vi må være forsiktige med å alltid kritisere det ukjente og det vi ikke forstår. Vi må stole på at Gud har kontroll i det og at Hans ord aldri vender tomt tilbake. Det som betyr noe er om de leder mennesker til evig liv. At de holder fast på Ordet og ikke forkynner et annet evangelium. Personlig er jeg mer bekymret for prester i Den norske kirke og det de kommer med av forførende lære enn disse kristenrockerne.

   1
   4
  • Jeg vil uansett oppfordre kristne til å være kritiske til sine musikkvalg. Det er dessverre ikke så at alt som kalles “kristent” er godt og oppbyggelig.
   Jeg snakker ikke om musikkstil, for det kan være urenhet også i lovsang.
   Men som skrevet mange ganger. Gud ser på hjertet, og vi kan eventuelt se på fruktene og søke Gud i bønn på om musikken er til behag for ham.
   Vi vet jo at selv Justin Bieber kan avlevere en kristen sang.
   Vi må og bør være prøvende og ikke ukritisk sluke alt som har merkelappen “kristen”.
   Det finnes mange “kristne” artister, her er Jallen Rix som er en “gay-kristen” sanger.
   https://www.youtube.com/watch?v=uW-Uv8fURfE
   Det finnes en rekke slike “kristne” sangere som bruker sin musikk til å fremme aksept for homofili.
   Vær kritisk, og kjøp ikke alt fordi det stemples “kristent”

   4
   1
  • Helt enig Kjell!

   Vi skal være kritiske, ikke bare til musikk. Det være seg menigheter, trosretninger, forkynnere, prester, pastorer, kor, ungdomsledere….. Vi ønsker ikke at et annet evangelium skal bli forkynt. Vi ønsket at det rene evangeliet skal bli forkynt, at Sannheten blir fortalt. Vi ønsker ikke mennesker som forkynner velsignelse av synd. Uansett stil og form er det det som blir formidlet som betyr noe og om det er samsvar mellom liv og lære.

   Vi skal selvsagt avvise “kristne” artister som forkynner velsignelse av synd på lik linje med hyrder som gjør det samme. Den homofile kristerockeren skal jo ikke avvises pga sin musikkstil, men fordi han forsvarer synd.

   Men Kjell, mener du at det ikke kan være oppbyggelig dersom en ikke-troende artist synger en kristen sang?

   Dersom jeg hører en kristen sang på radioen og jeg ikke aner hvem som synger, vil den da bare være til oppbyggelse for meg dersom artisten et en troende?

   Selvsagt ikke!! At man synger kristne sanger gjør man ikke til en kristen. Men budskapet som blir formidlet er det samme, og dersom det er Guds Ord eller et budskap som samsvarer med Guds Ord da vil det ha sin virkning uansett. Selvsagt ikke dersom sangen blir fremført i den hensikt å håne innholdet og den kristne tro.

   Jeg hørte et lite utdrag på radioen der Svein Tindberg, som ikke er en kristen, siterte fra Markusevangeliet. Det var en sterk opplevelse, selv om jeg visste at skuespilleren ikke er en troende.

   1
   4
  • Om en verdslig artist synger en religiøs sang, så vil selvfølgelig teksten kunne være oppyggelig i seg selv.

   2
   3
  • Du spør « hva er musikk til Guds ære og hva er ikke «.? Musikk til Guds ære er vel musikk inspirert av DHÅ. Det er sterke krefter i musikk, og det er synd det er så stor uvitenhet om musikkens påvirkningskraft, tenker da på musikk som ikke Guds Ånd er i.

   Det finnes ikke nøytral musikk, for musikk er inspirert av den ånd som bor i hvert enkelt menneske. Selv viste Herren meg at jeg skulle kvitte meg med all musikken jeg hadde da jeg ble frelst, det var vanskelig, men jeg var lydig da.

   Senere tok jeg inn litt verdslig musikk og hadde dette liggende i mange år, dessverre, for jeg vet i dag hvilke krefter som finnes i musikk. Musikk fra verdens ånd, påvirker sjelslivet og sinnet og drar mange bort fra Gud, har selv erfart hvor farlig dette er for kristne å leke med.

   Man er ikke nødvendigvis dømmende fordi om man påpeker at det er på tide å våkne opp når det gjelder musikk man adopterer inn i menighetene, men man bør være våken og prøve alt som skriften sier.

   Djevelen kan musikk og vet utmerket godt hvilke strenger som kan spilles på for å nå mennesker, så tro ikke et øyeblikk at dette ikke noe den onde bruker i stor utstrekning for å nå så mange som mulig med musikk.

  • Rart at ingen nevner instrumental-musikk.
   Den kan jo være svært oppbyggende.
   En film med bilder og bibel-vers på et lerret til instrumental-musikk kunne funket vel så godt som vokal-musikk.

 2. Det er jo bare å kvalitetssikre hva disse rockemusikernes trosuttrykk innebærer. “Langt hår vanærer mannen”, sier Paulus. Mange av dem “risper seg” med blekk og tatoverer seg. De hyler og skriker og det gjennom et støynivå som skader hørselen gjennom sanseløs adferd.

  Dette er demonisme som fenger ubefestede ungdommer blandet med kristenhetens falske lære og er så langt fra den sanne kristne tro som øst er fra vest.

  6
  2
  • Blandet med kristenhetens falske lære? Ja fordi alle andre enn Jehovas Vitner er falske kristne som vanærer Jehova. Du angriper ikke bare disse rockemusikerne, men alle, absolutt alle andre enn de som følger Vakttårnselskapet.

   4
   3
  • “Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest”, utbrøt Peer Gynt.

   Kunne den presumptivt antatt synske og skråsikre Richard fortelle leserne NÅR og HVOR Josef var medlem av Vakttårn-vitnene? Ser med spenning frem til “sannsigerens” nye gjetninger.. :=)

   6
   2
 3. Det er verd å merke seg at Satan tilbyr noe for enhver smak. Innen islam er som kjent musikk uønsket som ledd i tilbedelsen av Allah utenom messingen fra minaretene.

  Siste nå er at islamismen er på kraftig fremmarsj hos Frankrikes unge muslimer. Dette er et interessant endetidstegn for våkne kristne. Det viser vei for det store offentlige religionsforbudet som kommer forut for det globale Harmageddon-slaget der Kristus på vegne av sin Far skal “ødelegge de som ødelegger jorden”.

  Man får si som andre kapteiner og styrmenn: -Les nødprosedyrene og fest sikkerhetsbeltene!

  https://www.document.no/2018/04/24/islamismen-er-pa-kraftig-frammarsj-hos-frankrikes-unge-muslimer/

  3
  1
 4. Søkelys skal nå ødelegges med falske nick fordi Kjell Andersen tillater slike som Langesæter og Josef å skrive der. Vi vil ikke lese andres meninger her.

  1
  2
  • Kommentarer her som ikke dreier seg om tematikken kristendom og musikk vil bli slettet. Jeg ser at mange av trådene ødelegges av kommentarer som overhode ikke dreier seg om det som er sakens tema, og dersom folk ikke klarer å diskutere temaet, enten det er jøder, jehovas vitner eller pinsevenner, vil kommentarene bli slettet.
   En viss romslighet skal gis, men diskuteres det helt på sidelinjen av det som er temaet, da er det nødvendig å fjerne innlegg.

   8
   2
  • Det er bare det å si at Kjell ser mail-adressene og IP-adressene,
   så han vet.

   Mvh RJ

  • Jeg sa litt feil. Forstår nå at Søkelys ikke krever ekte mailadresser og at det finnes et utall søkemotorer som totalt skjuler den ekte IP-adressen.

   2
   1
  • Vel, jeg kan sjekke IPer og se om de kommer via en proxy (i så fall vil IP lockup avsløre det) Dessverre finnes det ikke muligheter til å avsløre falske kontra ekte epost adresser.
   Det finnes andre løsninger som krever innlogging (Facebook) eller Disquss, og det ble prøvd med det resultat at det var slutt på all kommentering.
   Man kan selvfølgelig fjerne kommenterings muligheten helt, men det kan bli litt kjedelig.

   2
   1
  • Disqus var jo det aller beste, men du må gi det litt tid. Du droppet jo ut før vi fikk sukk for oss. Prøv det igjen. Det gjør vel ikke noe om det er ett av alternativene?

   4
   2
  • Vi får se litt til hvordan det går. Det er i hvert fall trist dersom noen få ødelegger alt.
   Jeg var kanskje litt for kjapp med å droppe disquss

   4
   3
  • Men du kan sjekke min email-adresse og andre sine, om de er den samme over tid. Du kan også slette alle kommentarer som ikke er innen for temaet.

   Mvh RJ

   1
   3
 5. Jeg tror du må se i øynene at ikke alle skribenter her ønsker sin neste og denne nettsiden noe godt. Det er for så vidt prisverdig at du vil gi alle en stemme, men slipper du alle kranglefantene som er syke etter diskusjoner inn i dit hjem?

  Hvis du ikke gjør det, så tenk på dette at disse invaderer våre hjem, vi som kanskje kan tilføre din nettside noe av Jesus. Jeg mener at du burde innføre et strengere kontrollrutine, på denne siden som ellers er meget bra.

  Jeg vil for øvrig takke deg for at du gav signaturen BE min mail-adresse, det har vært en sann glede, berikelse og velsignelse for meg.

  Mvh RJ

  2
  5
  • Om man ikke tillater annerledestenkende innpass på offentlige diskusjonssider om bibelske spørsmål er vi tilbake i inkvisisjonens tider på Søkelys. Fallert diktatur begynner alltid med ønske om sensur. Dernest utfrysning og til slutt mobbing og forfølgelse. Det er en grunn til at Ignatius den store er selve sinnbildet på religiøs fallitt.

   5
   1
 6. TAKK TIL STOR DR SØRLIG FOR Å LØSE MINE PROBLEMER ER EMAILEN hans (drsunnydsolution1@gmail.com
  Jeg heter Miss Fatima, jeg var gift med mannen min i 5 år. Vi bodde lykkelig sammen i år og ikke før han reiste til Australia for en forretningsreise hvor han møtte denne jenta og siden da hater han meg og barna og kjærligheten hennes eneste. så da mannen min kom tilbake fra turen sa han at han ikke vil se meg og barna mine igjen, så han kjørte oss ut av huset, og han dro til Australia for å se den andre kvinnen. så jeg og barna mine var nå så frustrert, og jeg bodde bare hos mamma, og jeg ble ikke behandlet bra fordi moren min ble gift med en annen mann etter min fars død, slik at mannen hun giftet seg, ikke behandlet henne godt, jeg og barna mine var så forvirrede, og jeg var på utkikk etter en måte å få mannen min hjem, fordi jeg elsker og verne ham så mye, så en dag da jeg surfer på datamaskinen min, så jeg et vitnesbyrd om denne staveboksen DR Sunny, vitnesbyrd deles på internett av en dame, og det imponerer meg så mye jeg også tenker på, gir den en prøve. Først var jeg redd, men når jeg tenker på hva jeg og barna mine går gjennom så jeg kontaktet ham, og han fortalte meg å være rolig i bare 24 timer som mannen min skal komme tilbake til meg og til min beste overraskelse fikk jeg et anrop fra mannen min på den andre dagen spør etter barna og jeg ringte DR Sunny og han sa at dine problemer er løst barnet mitt. så dette var hvordan jeg får familien min tilbake etter et langt stress på å bremse opp av en ond dame, så med all denne hjelpen fra DR Sunny, jeg vil at dere alle på dette forumet skal bli med meg for å si en stor takk til DR Sunny, og jeg vil også råd til noen i slike eller lignende problemer eller noen form for problemer bør også kontakte ham hans e-post er) (drsunnydsolution1@gmail.com) han er løsningen på alle dine problemer og problemer i livet. Enda sin e-postadresse er (drsunnydsolution1@gmail.com)

  Han er spesialisert i den følgende spellen.

  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.

  (2) hvis du alltid har dårlige drømmer.

  (3) Hvis du vil bli markedsført på kontoret.

  (4) Hvis du vil at kvinner / menn skal løpe etter deg.

  (5) Hvis du vil ha et barn.

  (6) Hvis du vil være rik.

  (7) Hvis du vil knytte din mann / kone til å være din for alltid.

  (8) Hvis du trenger økonomisk hjelp.

  (9) Hvordan du ble svindlet, og du vil gjenopprette, mistet du penger.

  (10) hvis du vil stoppe skilsmissen din.

  (11) Hvis du vil skille ektemannen din.

  (12) hvis du ønsker at dine ønsker skal gis.

  (13) Graviditet staver for å tenke baby

  (14) Garanterer deg å vinne de fryktelige rettssaken og skilsmisse uansett hvilken scene

  (15) Stopp ekteskapet eller forholdet ditt fra å bryte fra hverandre.

  (16) hvis du har sykdom som (H I V), (CANCER) eller noen sykdom.

  (17) hvis du trenger bønner for utlevering for barnet ditt eller deg selv.

  (18) du ønsker å kurere Diabetes kur, Herpes kur, Hiv og aids kurere, brystkreft kur, og kreft kur,

  Igjen sørg for at du kontakter ham hvis du har noe problem, vil han hjelpe deg. hans e-postadresse er (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakte ham umiddelbart …. ring eller whatsapp ham nummer på +2348077620669.

Det er stengt for kommentarer.