PDK i oppløsning: Også Henry Østhassel har trukket seg som lokalleder

henryPartiet De Kristne er nå i full oppløsning etter at partiet de kristne har gått sterkt ut mot Jeremy Hoffs bok med tittelen 22 juli profetien. Den siste som nå trekker seg fra ledelsen i partiet er Henry Østhassel som selv har gitt sterk støtte til boka. Det er avisen Dagen som melder at Østhassel også har trukket seg, og kilder sier til Søkelys at det finnes en rekke utsatte navn som nå lever farlig i partiet. – «22. juli-profetien» er en bok jeg anbefaler folk å lese, slik jeg også anbefaler folk å lese Koranen, eller Maos Lille Røde før de uttaler seg om islam eller Mao, skriver han. Østhassel påpeker overfor Dagen at han trekker seg for fritt å kunne ytre sine meninger i valgkampen. Noe det åpenbart ikke er rom for i Erik Selles parti. 

hanvold-22-juli-profetienEn av dem som tidligere har gått ut med støtte til partiet de kristne og Jan Ernst Gabrielsen er Jan Hanvold i TV Visjon Norge. Jan Hanvold som tidligere i høst signaliserte at han hadde stemt på sin gode venn Jan Ernst Gabrielsen hadde han bodd i Vest Agder har gjentatte ganger anbefalt og frontet Jeremy Hoffs bok på direkten på Visjon Norge. Under valget i 2013 gav Jan Hanvold sin støtte til PDK, og sentralt spørsmål som Jan Hanvold nå mest sannsynlig må stille seg, er om partiet De Kristne fremdeles er verdig hans støtte i og med at partiet nå ser ut til å ikke ha “hjertet der munnen sa de var.” Hanvold har foreløpig ikke kommentert utviklingen i Partiet De Kristne, men vi tipper at det neppe er jubel å spore i den populære tv kanalen etter den utrenskning som nå finner sted i PDK.

4 tanker om “PDK i oppløsning: Også Henry Østhassel har trukket seg som lokalleder

 1. Hei!

  Jeg kjenner prosessen og personene beskrevet over inngående, og har dette å si:

  Om holdning:
  Dette er en tydelig innfallsvinkel. Informativt og engasjert. Det er flere ting jeg ikke forstår i logikken til Søkelys. Om jeg finner dobbeltmoral eller feighet i Ludvik Nessas liv, betyr det at vi ikke skal lytte til visdom han heller kommer med? Jeg for min del vektlegger bibelens ord, som oppfordrer: Vi skal kappes om å hedre hverandre! Ta først ut bjelken i mitt eget øye, før jeg skal hjelpe min bror.

  Om PDK/media/Gabrielsen
  PDK er ikke uangripelig, men er et ungt parti som tydelig kjemper for Israels sak, det ufødte barn og heterofilt samliv i vår tid. Dette er en mulighet til å gjøre en forskjell for landet vårt. Om bibeltroende kristne ikke ser dette som en mulighet til å fremme sin sak, kjenner de ikke sin besøkelsestid. Gabrielsen slik jeg leste intervjuene sier at han anbefaler folk å stemme PDK, og at hans forståelse av 22 juli ikke er representativt for PDKs politiske plattform. Om PDK drev politikk ut ifra 22 juli hendelsen ville vært underlig. Like underlig som at Gabrielsen bruker sin platform som fylkesleder til å forkynne og dele sin personlige overbevisning/åpenbaring i media. PDK sier at det er rom for dette i partiet, men som fylkesleder representerer man også medlemmene i fylket offentlig. Da bør man holde seg til det medlemmene stiller seg bak. Gabrielsen er også tydelig på at han ikke har intensjon om å drive med politikk i intervjuet, og at han ikke ser på seg selv som politiker (en som taler på andres vegne). Ut i fra disse uttalelsene må ledelsen reagere, og etter å ha snakket med både Nilsen og Gabrielsen (før, under og etter prosessen) kan jeg ærlig si at sistnevnte ikke ønsket politisk verv men ville ha fokus på misjon, og mer enn gjerne trakk seg hvis noen andre kunne fremme PDKs politikk på fylkesplan. Her opplever jeg både en tydelig og modig ledelse, som viser tyngde og seriøsitet, ved å holde seg til sine kjernesaker og til politikken.

  Hvis dette er en felle av feighet tror jeg Søkelys også må rette søkelyset også på seg selv, da denne artikkelen på samme måte som media har vist, har en politisk farget agenda om å sverte PDK. Flere ting er feiltolket. Deres feilsøking, sladder, baktaling, sverting er også avarter av Feighet. Jeg dømmer dere ikke. Vi blir dømt med det samme mål vi måler opp med. Håper ikke dere i Søkelys får like urimelige mål som dere her deler ut.

  Max Pax
  Centurion (ikke et saudonym, men mitt faktiske navn)

  • Hei beklager at jeg ikke har hatt tid til å svare din kommentar. Dette har skapt en vanskelig situasjon både for PDK og en rekke på grasrotnivå som sympatiserer med mye av det PDK sier å stå for. Men det er urovekkende at en slik tydelig røst som Østhassel trekker seg og begrunner det med denne setningen: “Østhassel påpeker at han trekker seg for fritt å kunne ytre sine meninger i valgkampen.”
   Dette gjør at det faktisk er god grunn til å stille spørsmål ved hva slags rom det egentlig er i PDK.

   Alle signaler jeg får fra lekfolk er at dette er skikkelig ille. At tydelige røster blir kneblet.
   ellers hadde jeg faktisk tenkt å stemme PDK denne gangen, men de siste tre døgnene har gjort meg og en hel haug andre veldig usikre på om man like godt kunne stemme KrF eller noe annet.

 2. Henry Østhassel ja, en frittalende person. PDK er jo rene å skjære tvangstøya så han har nok forstått at dette partiet taler med minst to tunger. Et døende minimalistisk parti på ytre høyresiden som er i ferd med å falle sammen.
  I år gidder jeg ikke ta meg bryet å kaste bort tiden min på slike tøvete valg

 3. Fint. Sitt hjemme. Vær passiv. La ap, sv, frp og de andre få jobbe i fred med videreutvikle en ugudelig ekteskapslov, abortlov og en eutanasilov, som jo også snart er aktuell samt mye annet ugudelig. La de slippe å bli motarbeidet i denne viktige gjerningen, men husk du en gang skal svare for hva du gjorde og hva du unnlot å gjøre.

Det er stengt for kommentarer.