Her er den ånd vi vil se blant Guds folk

her-er-den-åndDet er vanskelig å være profet og kompromissløs kristen i våre dager

Etter tre dager med kraftig turbulens omkring Jeremy Hoffs bok om 22 juli profetien som nå blir møtt med fordømmelse fra flere hold, trenger Guds folk i Norge å ta en titt på den ånd vi ser svært lite av blant troens folk i Norge. Det karismatiske Charisma kan i dag bringe historien om en kompromissløs kristen “County Clerk”, (en kontorist tilknyttet det offentlige som utsteder ekteskapsattester) -som er kastet i fengsel fordi hun nekter å utstede likekjønnede ekteskapsattester

Den kvinnelige “Clerken” Kim Davis er en konservativ og bibeltro kristen som av religiøse grunner nekter å utstede ekteskapsattester til likekjønnede ektepar ble torsdag pågrepet homo-flagg-firefor forakt for retten av en føderal dommer og sendt i fengsel. Den kristne kvinnen ble ført bort av US Marshals som også bekrefter at hun er satt i fengsel. “Retten gjør ikke dette med lett sinn,” sa distriktsdommer David Bunning da han beordret at kvinnen skulle fensles. Bakgrunnen for at den 49 år gamle “fylkes Clerken” ble pågrepet og satt i arrest var at hun ikke hadde etterkommet en tidligere kjennelse som påla henne å utstede ekteskapsattester til alle uansett legning og fire såkalte likekjønnede par har anklaget Davis for ikke å ha gjort hennes jobb. Den kristne kvinnen har nektet å utstede ekteskapsattester til både homofile og normale ektepar etter at høyesterett i juni fattet en kjennelse som innebærer at også homofile og lesbiske har rett til å gifte seg i følge konstitusjonen. Slike ekteskap er i strid med kvinnes kristne overbevisning. Under den rettslige høringen var det omtrent 200 demonstranter fra begge sider som demonstrerte for eller i mot den kristne kvinnen, og det skal ha vært høylytte rop og krangling utenfor rettslokalet.

https://youtu.be/23hzZpcyIMU

En modig tro

I den to timer lange rettshøringen sa en lavmælt Davis at ekteskapet kun kan være mellom en mann og en kvinne og at hun derfor ikke kunne utstede ekteskapsattest til likekjønnede. “Ekteskapet er en forening bestående av en mann og en kvinne,” sa hun da no_biblehun ble spurt av sin forsvarer. Etter at dommeren avsa fengslingskjennelsen sa Davis takk til dommeren mens hun ble ført bort av to politibetjenter. Politiet sier at det er ukjent hva slags fengsel Kim Davis er sendt til, og den kristne kvinnen har tidligere sagt overfor Fox news at hun var villig til å gå i fengsel for sin overbevisning. “Jeg har tenkt over kostnadene og jeg er forberedt på å gå i fengsel,” sa Davis i et intervju tirsdag. “For meg er dette et spørsmål om å være lydig mot Gud.” Den kristne kvinnens tro har sin basis i en bokstavelig tro på bibelen og kvinnen får gratis juridisk bistand av  Liberty Counsel, en Florida basert kristen gruppe som arbeider for kristnes rettigheter. Utenfor rettslokalet ropte demonstranter til kvinnen “Gjør din jobb!” mens de holdt frem regnbueflagget som nå symboliserer at Guds vrede er over Amerika. Dermed er Davis en av de første som ender i fengsel på grunn av sitt religiøse ståsted i forhold til det bibelske ekteskapet.

Stadig vanskeligere å stå kompromissløst for den kristne tro

Historien om den kristne “Clerken” fra Kentucky og de siste dagers turbulens her hjemme omkring Jeremy Hoffs bok om at 22 juli var Guds dom over Norge pga Arbeiderpartiets svik mot Israel forteller sannheten i disse ordene hentet fra Guds ord: ” Men dette skal du vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.  For menneskene skal da være egenkjærlige, pengekjære, stortalende, overmodige, spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige, vanhellige,  ukjærlige, upålitelige, baktalende, umåtelige, umilde, uten kjærlighet til det gode,  svikefulle, fremfusende, oppblåste, slike som elsker sine lyster høyere enn Gud,  som har gudfryktighets skinn, men fornekter dens kraft – og disse skal du vende deg fra. (2 Tim 3,1-5)

Dette er egentlig en sannhet med visse modifikasjoner, fordi man kan unngå disse “vanskelige tidene” med å være pragmatisk, bøyelig å inngå kompromiss. Det er som en gammel prest en gang sa til meg: “Det enkleste i denne verden er å slippe lett fra det med jeremy-hoffå gå på kompromiss, mobbes du for din tro er det jo bare å slå av litt på sannheten og ikke ta det med Jesus så alvorlig. ..Men ønsker du å følge Jesus, vær hel og sann i det du gjør, -men betal prisen, -for stor er din lønn i himmelen.” (Trygve Nortvedt)  Det letteste her i verden er å gå på kompromiss -og for denne kvinnen er veien ut av fengsel og rettsapparat veldig enkel, – begynn å utstede ekteskapsattester eller finn deg noe annet å gjøre. For kristne bakere som av samvittighetsgrunner ikke kan bake bryllupskaker til likekjønnede er veien like enkel. Gå på kompromiss eller slutt å ta bibelen så alvorlig!  Også  for Jeremy Hoff, som i disse dager har “pes” med halve Norge er veien ut problemfylte dager enkel og lett, -nemlig trekke sitt budskap og forbli ulydig mot sitt kall -og gjøre som GTs Jonas -stikke av…Ludvig Nessa, -som har betalt en høy pris for sitt kall kunne jo ha valgt kompromissets vei -og bare bedt en stille bønn for barna som blir drept.

Konsekvenser

Å være tydelig for Herren vil alltid få konsekvenser, -og nettopp derfor er det også så lett å unndra  seg og  gå på kompromiss. Mange har gjort det før -og enda flere kommer til å gjøre det i fremtiden -fordi prisen for følge Jesus blir høyere og høyere for hver dag som kristne.-bærer-korsetgår. Bibelen gir oss mange eksempler på den prisen vi kan måtte betale -Jeremias ble kastet i en brønn fordi han talte dom over sin nasjon  (Jer. 38,6) -og  Stefanus fikk enveisbillett til Himmelen da han prekte så tydelig at folkemassen holdt seg for ørene og
stormet på ham med steiner. Peter som nektet å gå på kompromiss ble hengt opp ned på et kors, og vår Bibel er full av historier og troens helter som fikk styrke igjen efter sykdom, kvinner fikk sine døde tilbake idet de stod opp. Noen ble spent på pinebenken og avslo å bli frigitt, fordi de heller ville få del i den oppstandelse som er bedre. Andre måtte tåle spott og piskeslag, ja, tilmed lenker og fengsel. Noen ble steinet og pint, saget i stykker eller drept med sverd. Andre måtte gå omkring i saueskinn og geiteskinn, de led nød, hadde det vondt og fikk hard medfart. De var for gode for denne verden. De flakket omkring i øde trakter og på fjell og holdt til i huler og grotter.  Alle disse fikk godt vitnesbyrd for sin tro, men de oppnådde ikke å få det som var lovt. For Gud hadde for vår skyld noe bedre i tanke; de skulle ikke nå fullendelsen uten oss.

christian_children_martyrs-606x350-300x173 Å følge Jesus kompromissløst vil alltid på problemer fordi veien til himmelen er smal og trang. Noen irakiske unger gikk ikke på kompromiss da terrorister fra Islamsk stat kom og truet dem:  “Nei, vi elsker Yasua. Vi har alltid elsket Yasua. Vi har alltid vært etterfølgere av Yasua. (Ordet Yasua er stavingen til det hebraiske Yeshua -som blir oversatt til Jesus på vårt språk)  -Yasua har alltid vært med oss,” sa barna mens de militante  islamistene fortsatte: “Si ordene!!” -men barna svarte: “Nei, vi kan ikke gjøre det,” -og så ble hodene kuttet av deres kropper. Disse små -kunne ha valgt en lettere vei -men de valgte den tyngste vei -som fører til himmelen (kilde: Andrew White, kjent som presten i Bagdad) 

Og det er i denne ånd vi må gå, ikke bøye av, ikke slå av, for det er denne vei som fører hjem.. Det er denne vei som fører til livet fordi vi som kristne har valgt å gjøre samfunn med Guds enkle vandringsmenn , -og selv om prisen kan bli høy må vårt valg stå fast, å følge Ham, Jesus i tykt og tynt, i motgang og medgang, i gleder og sorg, og jeg lar en gammel sang som jeg elsker være avslutning på denne her. Johnn Hardang: “Her jeg vandrer som en pilgrim”

 

 

3 tanker om “Her er den ånd vi vil se blant Guds folk

  1. Du kan si så mye ondt du vil om henne. Men hun er, i likhet med alle som har vendt om og tatt imot Jesus, frelst og tilgitt. Og lønnen hennes kommer til å bli stor når hun en gang står foran Guds trone. For hun lydde Gud mer enn mennesker! Hva gagner det et menneske om man vinner hele verden men taper sin sjel.

  2. Jeg er rørt til tårer etter å ha sett denne videoen der Kim Davis får vitne om sin tro. Jeg ber for henne og får så mange andre som må gjennom stor trengsel nå fordi de velger å lyde Gud mer enn mennesker og gi Gud all ære! Jeg tror vi er på rasende fart inn i veldig vanskelige tider. Det er mye som skjer. Men det er også bra. Vi blir utfordret til å velge side; lyset eller mørket, Gud eller djevelen. Det er så viktig å ta på Guds fulle rustning; holde fast på Guds Ord og be,be,be!!! Jeg må stadig minne meg selv om det.

    Det er en kristen film som går i USA nå, som tar opp akkurat det vi trenger å bli minnet om i denne tiden “War Room”. Flere mennesker har fått sine liv vendt om etter å ha sett den. Pris Herren!

    Ja, det er en skikkelig åndelig kamp vi lever i nå. Men Guds ord står fast, og vi vet jo at det ender godt for oss som holder oss til Jesus og Guds Ord!:-) Håper også at mange vender om til Jesus!

    https://www.youtube.com/watch?v=RYyOM

Det er stengt for kommentarer.