Paul Begley: Vi står på kanten av mulig krig med Russland -og folk er ikke klar over det

Retorikken mellom Russland og USA over krigen i Syria blir stadig tøffere og tøffere, og obama-callstadig flere begynner nå å sense at dette faktisk kan bli en farlig situasjon. Etter nattens debatt mellom Hillary Clinton og Donald Trump hvor Syria og Russland var blant temaene, aner vi at Hillary, dersom hun blir valgt, kanskje vil legge seg på en tøffere linje overfor Moskva og Vladimir Putin enn det Donald Trump vil. Nattens tv debatt ble i følge CNNs panel bestående av rundt 500 utvalgte vunnet av Hillary Clinton, mens de fleste andre nettbaserte meningmålinger viser at Donald Trump denne gangen kom best ut av det.

trump-vant2Den stadig mer truende situasjonen over krisen i Syria har ennå ikke nådd mainstream media selv om enkelte nå har begynt å lukte på den stadig mer tilspissede situasjonen mellom Russland og Assad regimet på den ene siden og USA/Saudi-koalisjonen på den andre siden. Under nattens debatt mellom Trump og Hillary var situasjonen i Syria og Aleppo et av temaene, og her var Hillary langt mer tydelig enn Donald Trump.

En rekke medier omtaler nå det som ser ut til å kunne bli en svært farlig situasjon sergey_lavrov_17-03-2010mellom Russland og USA. Fra Øst meldes det om at Russland har utplassert atom-raketter med en rekkevidde til å nå byer i Tyskland og retorikken om Syria blir stadig hardere. Mens vi her hjemme er opptatt av the Kardashians og andre trivialiteter ser vi nå hvordan advarslene om en mulig krig stadig er på leppene til både vestlige og russiske ledere. Utenriksminister Sergei Lavrov uttalte søndag at USA truer Russlands nasjonale sikkerhet, og den russiske utenriksministeren mente å ha sporet en stadig økende amerikansk fiendtlighet mot Moskva samtidig som han understreket at dette truer Russlands nasjonale sikkerhet. Uttalelsene til talsmann for Det Hvite Hus, John Kirby om at Russland må forvente å få stadig flere soldater hjem i likposer på grunn av terror blir i Moskva tolket som en direkte oppfordring til ulike terroristgrupper om å utføre terror mot russiske interesser, og når USA i forrige uke snakket om de ville vurdere militære angrep på Assad regimets styrker, ble det straks ansett som en dårlig skjult amerikansk trussel også mot russiske styrker som opererer side om side med de syriske regjerings-styrkene. Russland har allerede besvart den amerikanske trusselen med å utplassere avanserte luftforsvars batterier som potensielt kan ta ut ethvert fly som krenker syrisk luftrom.

En som nå ser faren for en mulig konflikt mellom Russland og USA er pastor Paul Begley som søndag la ut en video hvor han drøftet den potensielle faren for en krig mellom USA og Russland. I videoen slår pastor Begley korrekt fast at det allerede nå pågår en amerikansk proxy-krig med Russland i Syria, der ulike opprørsgrupper sponset og støttet av USA befinner seg i direkte kamp med russiske styrker. Samtidig har vi alle de siste ukene vært vitne til den stadig mer eskalerende ordkrigen mellom Vesten og Russland som kulminerte i gjensidig harde ord i sikkerhetsrådet lørdag. Sjekk ut hva pastor Begley har å si om den pågående ordkrigen

Den dramatiske situasjonen har også nådd noen kristne talerstoler selv om vi her i Norge ser ut til å være opptatt av alt annet enn verdens situasjonen slik den er. I løpet av det siste året har Russland på Amerikas bekostning styrket sin egen posisjon som den dominerende stormakten i Midtøsten og man aner spor av bibelprofeti sier predikanten i klippet under. Det faktum at Russland har utplassert avanserte antiluft batterier gjør at selv Israel som lenge har hatt herredømme i luften, nå langt på vei er vingeklippet av russiske S-300 raketter.

Den amerikanske generalen og Army Chief Of Staff, Mark Milley brukte svært truende ord da han nylig framsatte sin trussel til “de som søker å skade USA” og Russland ble nevnt i samme åndedrag som Iran og Nord-Korea. Moskva og Vladimir Putin har garantert fått med seg den amerikanske trusselen som ikke har fått oppmerksomhet i norsk presse. Kanskje vi er nærmere en større konflikt mellom Russland og Nato enn vi liker å tenke på.

Én tanke om “Paul Begley: Vi står på kanten av mulig krig med Russland -og folk er ikke klar over det

  1. Hvem er US- marines? Hvor er de rekruttert og trent?

    “The United States climbs on Norway ”

    “The Norwegian Minister of Defence Ine Eriksen Sёreyde reported that the offer of the United States about stationing of 300 armed troops on the territory of Værnes Garrison of the Western Coast was received by the government. 
    She stated that the official members of the Kingdom didn’t discuss this proposal, that’s why the ministry does not have any concrete information. Meanwhile, it is known that the active redeployment passes on the Værnes base. It means that Norway is preparing to accept the US marines.”

    http://katehon.com/news/united-states-climbs-norway

Det er stengt for kommentarer.