Pastor John MacArthur med støtte til fengslet canadisk pastor

John MacArthur i Grace Community Church uttrykte under søndagens gudstjeneste støtte til den fengslede pastor James Coates som ble fengslet fordi han avholdt gudstjenester i strid med canadiske Covid-19 regler. Som kjent trumfer Covid-19 nå både ytringsfrihet og trosfriheten og verdslige myndigheter har trengt seg inn på Guds domene ved å forby gudstjenester eller vedta foreskrifter som innebærer at keiseren i realiteten er blitt kirkens hode. I store deler av den vestlige verden er gudstjenester og møter nærmest forbudt eller ilagt sterke begrensninger og restriksjoner. Kristne ledere og pastorer har i blind lydighet mot myndighetene valgt å stenge kirkedørene for mennesker av frykt for å falle i unåde hos verdslige myndigheter. Imidlertid har en rekke kirker og pastorer både i USA og Canada valgt å sette Gud og Hans ord først, og dermed holdt kirkedørene åpne i strid med myndighetenes Corona regler

I sin tale under søndagens gudstjeneste i Grace Community Church løfter pastor MacArthur frem situasjonen til den fengslede pastoren og samlet menigheten i bønn for pastor Coates som ble fengslet fordi han forkynte Guds ord til menigheten. Den legendariske bibellæreren og pastoren utkjemper selv en kamp med lokale myndigheter som har innført forbud mot eller vedtatt ødeleggende restriksjoner for gudstjenester og møter. John MacArthur og menigheten i Grace Community står helhjertet sammen med pastor James Coates og menigheten i GraceLife Church i Edmonton. I klippet presentert av The Biblethumpingwingnut Network får vi også en smakebit fra den siste gudstjenester pastor Coates holdt før han ble arrestert. I sin tale tok pastor Coates et oppgjør med den gren av kristenheten som toner ned Guds befalinger til fordel for egen bekvemmelighet og angst for å komme på kant med ugudelige myndigheter.

Formaning om å komme sammen til Guds ord og nattverd fra den tidlige kirke

Den tidlige kristne kirke stod på mange måter i en lignende situasjon. Kristen virksomhet og samlinger ble over store deler av det romerske riket forbudt og uønsket. Den hellige Ignatius som var på vei til sitt martyrium skrev dette til menigheten i Efesus: «Legg da vinn på å komme enda oftere sammen til Guds nattverd og til lovprisningen. For når dere kommer ofte sammen, blir Satans maktgjerninger tilintetgjort og hans ødeleggende påvirkning, brytes ned gjennom deres samstemmighet i troen. (Fra Ignatius brev til Efeserne, kapittel 13.

Facebook Comments

4 tanker om “Pastor John MacArthur med støtte til fengslet canadisk pastor

 1. Den sanne Jesu Kristi kirke støtter og ber for denne fengslede pastoren. Slike røster er fraværende i Norge.
  Alt vi har er pinglete politisk korrekte religiøse klovner som eksisterer fordi de har sugerør inn i statskassa. Ikke rart at de er lydige. De får jo penger av staten og er kjøpt og betalt av «myndighetene i denne verdens mørke».
  Ikke det spøtt merkelig at disse blindt følger myndighetene. De er redde for lønna og posisjonen sin. Å gi seg selv tittelen «pastor» og bære hvitsnipp har jo frem til nå vært en hederlig posisjon.

  • Godt å høre. Takknemlig for MacArthurs stemme.
   Ja vi må ikke glemme å be for Coates og andre. Så lett å bli forstyrret og glemme det.

 2. Vi har dessverre ikke slike røster i Norge blant presteskapet og pastorene. Vi har få pastorer og forkynnere i dette landet som vi kan omtale som en Gudsmann.
  Emanuel Minos og Børre Knudsen var slike Guds menn som ikke var redde for å si sannheten. Ole Hallesby var også en slik modig Herrens tjener og Guds mann.
  I våre dager har vi ingen som når disse opp til ankelen.
  Vi hadde virkelig trengt en John MacArthur i Norge. En mann som uselvisk våger å holde frem Ordet og pastorer som ikke er redde for å stå for noen kontroversielt.
  Vi trenger å be frem endetidsmenigheten i Norge. Kristne forsamlinger som helhjertet står på Guds ord og urokkelig holder fast på apostlenes lære.

 3. Som eksempel på prester som ble fengslet i Tyskland under den andre verdenskrig, må jeg fremheve Didrich Bonhoeffer som kjempet mo Nazi-regimet, og som til sist mistet livet våren 1945, noen få uker før kapitulasjonen. Det er laget en film om hans liv og virke. Filmen finnes på Youtube.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *