Pastor Jan-Aage Torp: Visjon Norge er den nye bastionen i kristenmedia

I 2019 måtte Vårt Land bite i det sure eplet og beklage et oppslag overfor Jan-Aage Torp. Etter da er det bare gått nedover med Vårt Land

MENINGSBOIKOTT I VÅRT LAND:
“Den tidligere bastionen i norsk kristenhet Vårt Land er blitt en «hits, bytes & likes-avis» i klassisk Dagbladet-forstand, og dette er blitt enda mer rendyrket etter Bjørn Kristoffer Bores ankomst som sjefredaktør for 1 1/2 år siden. Avisen Dagen halter rett bak.
Vårt Land er sleipe: De tillater at Jan Hanvold kommer til orde i et bredt portrettintervju for deretter å hylle de som mobber ham i sosiale medier. Typisk for skandalemedier! Den eneste gangen Vårt Land lager et oppslag om mitt nye program Hovedstaden med Pastor Torp, som står sentralt på TV Visjon Norge, da kjører de på med krigsoverskrifter for å advare sjefredaktør Trine Eilertsen i Aftenposten mot å stille opp. Hvem var Vårt Lands munnstykke? Antipinsevennen, pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen!,” skriver Jan-Aage Torp på Facebook

Bilde av Jan-Aage Torp som her taler for flere tusen mennesker i Rowanda sier at Visjon Norge er blitt den nye bastionen i kristen-Norge

Det er nesten artig å se hvor dumt Vårt Land opptrer i sin panikk for at folk skal få dokumentert at avisen er for lengst forbigått som bastionen i norsk kristenmedia ?
Sannheten er at TV Visjon Norge etter 17 år er blitt den nye bastionen i Norges kristenmedia!  Siden har Hanvold og TV Visjon fortsatt sin vekst med seertall, inntekter og innflytelse, og Hovedstaden har gått sin seiersgang i et fantastisk samspill med TV Visjon.  Fra mandag 17. august fortsetter Hovedstaden med å sette dagsorden, nasjonalt og internasjonalt.  Så får Vårt Land klamre seg til sin statlige pressestøtte for i det hele tatt å overleve som mediekonsern.

“Vårt Land går for sensur og meningsboikott
Idag skriver Vårt Land på lederplass om sin kamp for å definere virkeligheten. Les selv fra lederartikkelen som har overskriften «MENINGSBOIKOTT»:
«Det er heller ikke sensur når en redaktør utøver sitt redaktøransvar og setter grenser for hvilke synspunkter man ønsker å bidra til å spre i samfunnet. Vi i Vårt Land ønsker – i likhet med de aller fleste norske redaktører – å ha stor takhøyde også for meninger vi ikke deler. Men vi er oss bevisst ansvaret for hva vi bidrar til å fremme i samfunnet, og setter derfor grenser for hva slags ytringer vi tillater.»
Vårt Land forsøker å smiske med små religionsminoriteter i Norge ved å gi dem bitte lite grann spalteplass – vel vitende om at det ikke påvirker folkemeningen i Norge, og det gir et skinn av inkludering og takhøyde, men er egentlig avisens siste halmstrå for å utøve kontroll. Vårt Land vil demonisere verdens mest ekspansive deler av kristendommen, nemlig de verdikonservative pinsevenner, romersk-katolikker, ortodokse, og enhver annen klassisk kristen bevegelse som har sterkt økende påvirkningskraft i Norge, Europa, og globalt. Vårt Land er en døende avis. Et bortfall av statsstøtten – og borte vekk er Vårt Land,” slår Torp fast i et innlegg på Facebook. Avisen som engang fikk “Fritt Ord prisen” for sitt da åpne debattforum, Verdidebatt har etter at de avstengte for kommentarer til innleggene brukerne skrev mistet et stort antall av de bidragsytere som gjorde verdidebatt intererssant. Gjennom dette grepet gjorde avisen selv Verdidebatt totalt irrellevant for både lesere og brukere -og er i dag et nærmest dødt forum.