Pastor i Nasville tok til sosiale medier: “Bibelen er ikke Guds ord”

Bibelen er ikke Guds Ord sier pastor Josh Scott i GracePointe Church

Pastor Josh Scott i “GracePointe Church, møter motbør etter at han tok til Facebook og postet en kommentar hvor han fastslo at “Bibelen ikke er Guds ord.” GracePointe Church i Nasville som ledes av Josh Scott er en del av en progressiv religiøs strømning  som har som mål å innkludere alle i kirken. Både sodomitter, folk som lever i likekjønnede parforhold, transpersoner, religiøst søkende og folk med forskjellige religioner er velkommen til å ta del i kirkefamilien. Kirken har ingen spesielle dogmer og omtaler Gud og Jesus som “hen-personer”. Åndelig kunnskap kan komme fra alle mulige kilder, inklusiv den gudommelighet vi har inne i oss.

Praktiserende homoseksuelle, lesbiske, transseksuelle og mennesker med alle mulige legninger er velkommen til dette kirkefellesskapet.

Mens de fleste bibelske kristne står fast på at Bibelen er Guds Ord er det ikke slik i den progressive kirke. Pastor Josh Scott i GracePointe Church i Nasville er blant dem som har laget en kirke hvor ordet til Ham som er kirkens herre, er forkastet. I stedet for å holde fast på tradisjonelle dogmer og læresetninger den kristne kirke har fastholdt fra urkirken og aposteldagene er denne “kirkens” viktigste sannheter, toleranse, raushet og åpenhet for alle seksuelle retninger, religiøse preferanser og for mennesker i alle slags relasjoner. Siden Bibelen ikke er Guds Ord, har skriftlesning liten verdi som byggesteiner for tro og etikk, men Bibelord kan i følge pastor Scott på en god måte uttrykke menneskers følelser i møte med livets utfordringer. “Gud er et mysterium å bli utforsket, ikke en doktrine og de gode nyheter er at du av naturen er forent med Gud,” heter det i kirkens trosbekjennelse. Bibelen er i følge denne kirken lite relevant for det moderne menneske siden den er skrevet i en annen tid, er fylt av motsetninger og gamle myter.

 

Facebook Comments

3 tanker om “Pastor i Nasville tok til sosiale medier: “Bibelen er ikke Guds ord”

 1. Til og med Djevelen vet at Bibelen er Guds ord. Eksempel er når Jesus blir fristet i ørknen. 9. så førte han ham til Jerusalem, og stilte ham på på tempelets øverste hjørne. Og han sa til ham: Er du Guds sønn. så kast deg ned herfra! 10 for det står skrevet: Han skal gi sine engler befaling om deg at de skal bevare deg. 11 og de skal bære deg på hendene for at du ikke skal støte din fot mot noen stein.
  LUK. 4: 3-13,

  2
  1
 2. Kanskje denne pastoren er ærligere enn mange andre? Hvor mange er det ikke som markedsfører sin menighet gjennom å si at “Bibelen er sannheten” men som i praksis ikke lever opp til det den sier?

  Noe av det som har sjokkert meg mest er hvor mye synd som florerer blandt “kristne”. Og den farligste synden av alle er antagelig at de fleste gjør gode miner til slett spill når hyklere og syndere tar seg til rette i menighetslivet. I praksis betyr vel dette det samme som pastor Scott har tatt konsekvenen av. At Bibelen ikke betyr så mye. Bare med en ganske høy hyklefaktor i tillegg.

 3. Hvordan kan en nettside som Søkelys utgi seg for å være oppbyggelig kristen, samtidig som man slipper til åpenbare vranglærere med rene ateistiske utsagn? Søkelys er en vranglære-side for ikke-troende.

  1
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *