To pakistanske evangelister risikerer dødsstraff for blasfemi for å ha fornærmet muslimer ved å ha bibelstudie i en park

Lahore Pakistan. Polititet i Lahore, Pakistan har siktet to kristne for blasfemi etter at Muslimer har klagd på deres Bibelstudie i en park sist helg, sier advokaten for en av de anklagede. Haroon Ayub Masih, 26, og hans venn Salamat Mansha Masih, som er på samme alder, studerte Bibelen i Lahore`s Model Town Park lørdag 13 februar da en gruppe Muslimer kom bort til dem og sa at de ikke kunne lese Bibelen offentlig. soer advokat  Aneeqa Maria ved “The Voice Society. Når Haroon Masih svarte at det å lese Bibelen offentlig ikke er er ulovlig i Pakistan, og at de ikke har rett til å nekte dem å lese, begynte Muslimene og spørre dem om deres kristne tro og om de hadde noe skriftlig materiale som kunne hjelpe dem til å forstå Bibelen.

-Siden de spurte gav Haroon den en kristen bok med tittelen ‘Zindagi Ka Paani’’ som kan oversettes som “livets vann”, forteller advokat Maria som representerer Harron Masih.  De unge Muslimene tok med seg boka og dro fra stedet, men kom tilbake igjen noen minutter senere mens  Mansha Masih ennå var i parken. Noen minutter senere kom de Muslimske ungdommene tilbake til stedet hvor Mansha var og begynte å angripe ham og hevdet at han og Haroon hadde begått blasfemi mot Muslimenes hellige profet,” forteller advokat Aneeqa Maria til Morning Star News. De muslimske mennene tok så kontakt med parkens sikkerhetsvakter og løy og fortalte dem at to kristne var der for å evangelisere til muslimer i parken og at de hadde brukt spottende ord mot Koranen og profeten.  Advokaten fortalte videre at flokken med muslimer som ble ledet av Haroon Ahmed, så ringte til Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), en ytterliggående høyreorientert islamistisk parti som er ledende når det gjelder å stå bak blasfemi-anklager mot kristne, og TLPs grunnlegger Muhammad Afzal Qadri, har flere ganger tatt til orde for dødsstraff for de tre høyesterettsdommene som i 2018 frifant den kristne Aasiya Noreen kjent som (Asia Bibi), som feilaktig ble dømt for blasfemi og dømt til døden.

Ekstreme muslimer

Ledere for Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) og etter press fra disse valgte pakistansk politi og anmelde og sikte de to kristne for blasfemiske utsagn mot profeten Muhammed. De to kristne blir nå tiltalt for overtredelse av Section 295-C i den pakistanske loven, og risikerer dødsstraff. De to kristne anklages også for å være skyldig i overtredelse av section 295-B hvor det heter at man kan straffes med livstidsfengsel og bøter dersom man bevist og med ondsinnede handlinger krenker religiøse følelser, dette kan gi en straff på 10 års fengsel,” sier de to unge mennenes advokat. Anmeldelsen mot de to kristne er undertegnet av Haroon Ahmed. Salamat Mansha Masih ble pågrepet av politiet på stedet og satt i varetekt. Imidlertid har venner og bekjente av de to kristne klart å samle inn den nødvendige summen for kausjon, så han er nå løslatt inntil det blir rettssak. Kristne i Pakistan og andre muslimske land kan spare seg mye trøbbel og vanskeligheter med å holde sin tro skjult og lese bibelen i hemmelighet. Men det store spørsmål er om hvordan en slik hemmeligholdelse av tro og privatisering av kristentroen passer sammen med misjonsbefalingen enhver kristen har fått.

 

 

Facebook Comments

3 tanker om “To pakistanske evangelister risikerer dødsstraff for blasfemi for å ha fornærmet muslimer ved å ha bibelstudie i en park

 1. Matt. 28:19-20. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn.
  Må vi be til Den Allmektige Gud for disse som har vært lydig mot Gud.

 2. Syntes ikke synd på disse to. Det de holder på med er trass. De vet at samfunnet rundt dem ikke er for Bibelen og det er direkte respektløst av dem og sitte å ha bibelstudium foran øynene på det muslimske samfunnet.
  Dette blir litt som bussjåfør Christensen som absolutt skal trykke kristne radioprogram ned i halsen på folk.
  Det er respektløst mot folk med en annen religion og tro.
  Pakistansk lovgivning forbyr kristne å krekne Koranen og profeten, og kristne skal underordne seg enhver myndighet.
  Det de holder på med blir i Bibelen beskrevet som trass og avgudsdyrkelse.

  14
  • Langt ifra. De er mer opptatt enn hva Gud syns, enn hva mennesker syns. På samme måte som Daniel nektet å slutte å be, nekter disse å gjemme seg.

   På samme måte, ble mange kristne martyrer for sin tro, da de nektet å brenne røkelse for de romerske avgudene. Faktisk hadde det motsatt effekt av hva keiseren den gangen håpte. Flere som så motet til f.eks Perpetua og hennes venner, ble inspirerte til å bli kristne, og risikere sine liv for å tilbe den eneste sanne Gud.

   Det denne saken viser derimot, er ondskapen i islaske regimer. Og dumme nordmenn ønsker samme sataniske regime velkommen hit, ved å kalle all islamsk kritikk for rasisme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *