Letter litt på Corona-tiltakene -skjenkestopp kl 22 men kirkene kan ha 100 besøkende

Regjeringen innfører skjenkestopp klokken 22 over hele landet, men gir visse lettelser for andre grupper. Kirker og menigheter kan nå ha inntil 100 tilstede til møter og gudstjeneste. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet er tydelige på at å tillate 200 personer innendørs også ved faste tilviste sitteplasser innebærer en for stor lemping i dagens ustabile smittesituasjon. Det er derfor nødvendig å begrense maksimalt antall personer som kan være til stede på innendørs arrangement til 100 personer.

Dette inkluderer begravelser og bisettelser. I kommuner med høy smitte kan kommunen innføre kraftigere restriksjoner når det blir nødvendig. Hvor lenge myndighetene akter å opprettholde denne normalsituasjonen er usikkert, men når smitttetallene igjen begynner å stige etter dette “frislipp” er det grunn til å forvente nye restriksjoner og innskrenkninger litt lengre frem i tid. Når nye mutasjoner oppstår kan smittebildet endres raskt slik at vi igjen kan stenges ned, for så å åpne opp og stenge igjen når nye trusler oppstår. I flere land advares det nå om en tredje bølge og andre advarer om at Covid-21 snart vil banke på døra.

Facebook Comments

8 tanker om “Letter litt på Corona-tiltakene -skjenkestopp kl 22 men kirkene kan ha 100 besøkende

 1. Er det noen sammenheng mellom rytteren på den hvite hesten og covid19? Kanskje indirekte?

  Hvis man leser gjennom Bibelen noen ganger og prøver å se ting i sammenheng, så kan man ofte finne noen mulige svar på ting som ikke er så åpenlyse. Det står f. eks at det ble gitt rytteren på den hvite hesten i Joh åp. 6, 2 en seierskrans -eller krone. Siden de tre andre hestene ser ut til å bringe sykdom krig og nød så kan man vel annta at den hvite hesten brakte noe negativt også? Står det noe andre steder i Bibelen om noe negativt som skal seire? Ja:

  Joh åp. 13, 7: Det fikk også lov til å føre krig mot de hellige og vinne over dem, og det fikk makt over hver stamme og hvert folk, hvert tungemål og hver nasjon. Og alle som bor på jorden, skal tilbe dyret

  Man kan spørre seg hva som gir dyret slik makt. Hva er det mest negative og ødeleggende i verdenshistorien ut fra et Bibelsk perspektiv? Jo, antikristelig politikk og ideologi. Dvs alt som er i mot -eller som erstatter det som står i Bibelen med noe annet. Kanskje dette er nøkkelen til å forstå meningen med rytteren på den hvite hesten? Og kanskje kan det være en nøkkel til å forstå hvordan dyret skal vinne over de hellige? Dypest sett kan det dreie seg om hvordan ideologi og politikk infiltrerer, avsporer og undergraver den evangeliske kristendommen så mye at den til slutt blir beseiret. Og dette kan bare skje ved at de kristne selv sier “har Gud virkelig sagt”. Eller hevde at “Gud har sagt” noe han ikke har sagt.

  Jeg mener vi ser helt åpenbare konsekvenser av at dette skjer idag. Hele tiden. Problemet er at nesten ingen ser ut til å se sammenhengene. Veldig få ser de lange linjene som lenge har pekt i gal rettning. Knapt noen tar inn over seg de store forskjellene mellom dagens “menigheter” og det som beskrives i apostelgjerningene. Mange er enig i at laodikeamenigheten beskriver dagens situasjon men hvor mange innser at de selv kan være en del av den?

  Hvordan kan de ganske få som ikke vil tilbe dyret forberede seg? Ikke godt å si. Kanskje kan man lære noe av det som skjedde i tyskland de siste femti årene frem til 1945? Eller kanskje de siste hundre årene? Tyskland gikk fra å være en kristen kulturnasjon til å bli en pervers drapsmaskin på ganske kort tid. Men mange mener det startet med “rasjonalismen” og “bibelkritisk teologi”.

  Paralellene til dette i dag er kanskje ønsketenkning og individualistisk teologisk synsning. Dette noe den antikristelige politikken har fremelsket. Alle kan tro hva de vil. Det viktigste er at det føles godt. Dette har fellestrekk med new age.

 2. Det er en fullstendig galskap av redsel der ute som Erna har klart å skape. Knapt noen dør og har dødd. Allikevel holder man på. Folk går med munnbind, spriter å vasker hender så de sprekker opp og dannes store sår. Folk tyster på hverandre og nåde den jævel som inviterer til fest. De skal straffe. Folk jubler og oppfører seg som trofaste SS soldater. Vi skal lyde og følge ordre fra Erna og hennes folk. På tide at folket reiser seg og tar tilbake fornuften.

  • Verden er helt på trynet men slik skulle det bli. Alt er som det skal i følge Bibelen, og Gud har kontroll 🙂

   Jeg gleder meg i Herren hver dag. Det er intet å frykte. Når menigheten som «holder igjen» er bortrykket snart, kan den lovløse tre frem.

   Vi venter på Jesus mens verden venter på en som kan fikse alt med corona, nedstengning, vaksiner og gjøre så «alt blir bra igjen». Han er klar for å tre frem, heter antikrist, og gir inntrykk av at heretter skal ting gå bra, men lurer hele verden. Det blir uutholdelig for de som nekter å ta hans merke, og de kommer ikke til å leve her nede for Jesus, men i stedet kommer de til å måtte dø for Jesus.

   Må jeg få med meg flere så de slipper gå gjennom dette for å komme til himmelen.

   Trengselen har ikke startet ennå. Den starter når vi drar og varer i 7 år. De 3 1/2 siste år blir grusomme.

   Savner siste nytt ang. Damaskus her på profetiske søkelys selv om jeg sjekker Behold Israel daglig.

  • Takker så mye Søkelys😊
   Så ikke kommentaren din om bra nettsted før nå, med anbefalingen om Debka.com.

  • Din tosk. Du må ikke skrive slike ironiske innlegg her. Mange her inne skjønner ikke fakta. At det ikke har dødd mer enn 600 mennesker i Norge kan vi takke Erna og fagfolk i helsedepartementet for. Hadde vi fulgt dine idiotiske råd hadde titusenvis dødd. Bare se til Sverige der har det dødd over 12000 mennesker. I Sverige dør det over 10 ganger flere pr 100000 mennesker enn i Norge.

 3. Så når når smitten er mindre strammer de inn på de som har 200 til 100 mens alle andre går fra 10 til 100. Risikoen for smitte har iflg. myndighetene økt for de som kunne ha 200. Ihvertfall opp i hodene til myndighetene.

  1
  1
 4. Det er god grunn til å anta at den nye normalen for menigheter og kirker vil være maks 100 eller 200 på møtet omgangen.
  Tipper at dette blir den nye normalen og når regjeringen om en stund kommer med nye innstramminger vil vi lengte tilbake til den nye normalen de etablerer nå.
  Kan bety slutten for store stevner og konferanser hvor tusener er samlet.
  Når det er maks 100 eller 200 på møtene får vi inntrykk av at vi er få og små.
  Lenge leve Covid-19 svindelenen

  4
  1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *