John MacArthur ut mot velstandsevangelist Joyce Meyer

Pastor John MacArthur som utkjemper en rettslig kamp mot Calfornias tyranniske styre under guvernør Gavin Newsom (D) holdt nylig en tale der han kalte ut velstands-evangelist Joyce Meyer. Joyce Meyer er en del av den bevegelsen vi vanligvis forbinder med velstands og pengeevangeliet og har en stor tilhengerskare som søker til hennes plattform for å få oppmuntrende ord om velstand, supernaturlig energi til å overvinne alle begrensninger og skape den verden du selv ønsker.

Det tradisjonelle kristne evangeliet om synd, dom, nåde, kors og frelse er noe Joyce Meyer ikke forkynner fordi det ikke vil sende cash til hennes konto. John MacArthur har sjekket hva som står på ønskelisten i Joyce Meyers forkynnelse.

Facebook Comments

7 tanker om “John MacArthur ut mot velstandsevangelist Joyce Meyer

 1. Det som har plaga meg aller mest med kristendomen er synet på helvete. Det er berre grusomt. Det er utallige forkynnarar som lovar dei som ikkje trur på Jesus ei evigvarande pinsle utan stopp. Dette er uansett korleis du vrir og vender på det eit sadistisk syn. Kva lærer GT?
  Teksten i Sakarja 14 fortel kva som skjer når Herren grip inn og Oljeberget deler seg.

  “Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett mot Jerusalem, i øst. Oljeberget skal revne i to fra øst til vest, og det skal bli en veldig dal. Den ene halvparten av fjellet viker mot nord og den andre mot sør. Da skal dere flykte gjennom min fjelldal, for dalen mellom fjellene skal nå helt til Asal. Dere skal flykte slik dere flyktet for jordskjelvet i de dager da Ussia var konge i Juda. Da skal Herren min Gud komme, og alle de hellige med ham.
  6 DEN DAGEN SKAL DET IKKE VÆRE , BARE KULDE OG FROST. Det skal være én lang dag – Herren kjenner den – IKKE DAG OG NATT, ved kveldstid skal det være lyst. 8 Den dagen skal det RENNE LEVENDE VANN ut fra Jerusalem, halvparten til havet i øst og halvparten til havet i vest. Slik skal det være både sommer og vinter.
  9 DA SKAL HERREN VÆRE KONGE OVER HELE JORDEN. Den dagen skal Herren være én og hans navn ett.” Sak 14

  Det er dette som skjer når Herren grip inn. Mange kristne lærar at jorda skal brenna opp eller elementa skal smeltast om og at dei kristne skal rykkjast opp i lufta.
  Slik fortel ikkje teksten det i Sakarja 14. Den seier at dei trufaste rømmer nedover den dalen som jordskjelvet forutsakar når Oljeberget deler seg.
  Så vil dette jordskjelvet gjera at vatn renn ut frå tempelhøgda.
  Malaki 4 fortel om skjebnen til dei som går fortapt.
  Se, dagen kommer,
  den brenner som en ovn.
  Alle frekke og alle som gjør urett,
  skal da være som HALM,
  dagen som kommer, skal brenne dem opp,
  sier Herren over hærskarene.
  VERKEN ROT ELLER GREIN BLI IGJEN.”

  Det er tydeleg ord. Ingenting vert igjen av dei.

  • Ja, det er dette som er Bibelens entydige lære. De som er fiender av Gud vil bli tilintetgjort av ild, ikke torturert i all evighet i ild. Se f.eks Salme 21: 9 og 10 : ” Din hånd skal finne alle dine fiender, din høyre hånd skal finne dem som hater deg. Du vil gjøre dem som en brennende ovn når du kommer nær. Herren (Jahvè) vil oppsluke dem i sin vrede, ilden vil fortære dem”.

   Andre talemåter er at de onde er som leirkar som blir slått i stykker, som støv eller aske trådd under fot, som røyk som forsvinner, som agner spredt for vinden, som vann som renner bort, strå som brenner opp, lik voks som smelter for ilden eller som en drøm som foraktes og glemmes.

 2. Tror alle disse starter med en brann for Jesus men så går det etterhvert galt. Ikke lett å takle kanskje, å bli så populære.

  Vi kan be for dem. Gud hører. Noen av dem vender om og ser etterhvert hvor galt alt er.

  1
  1
  • forstår hvorfor du skrev det
   jeg gjør det selv uff…
   selv om jeg vet at alt kommer tilbake på meg selv engang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *