Omstridt menighet og pastor bruker triks for å manipulere folk til å melde seg til dåp

Du sitter i en kirke og lytter til en pastor som ønsker å kunne vise til sterke dåpstall. Han kaller de fremmøtte frem for å melde seg til dåp, -og vipps, 15 personer spredt rundt i lokalet baner seg ut av benkeradene for å gå frem til dåp. Det forsamlingen ikke vet er at de 15 som angivelig signaliserer at de ønsker å bli døpt, er menighetsmedlemmer som bevist er plantet ut i forsamlingen -og som på et gitt signal, skal reise seg, gå frem for å signalisere at de ønsker dåp, -for slik å manipulere og gjøre det lettere for andre å melde seg til dåp, En som praktiserer slike teknikker er pastor Steven Furtick i Elevation Church” i Charlotte

2158 mennesker gikk frem for å melde seg til dåp og slik ta et offentlig standpunkt for Kristus.  Hvor mange av disse var fake i den grad at de latet som om de ville bli døpt for å manipulere andre til å søke frem til dåp, er usikkert. Ikke unaturlig er mange kristne skeptisk til slike manipulerende teknikker. En av dem er Colin Miller som i dag postet videoen “Elevation Church Did Fake Baptisms And I Can Prove It!” Mulig man kan pynte på statistikkene og få fine vekkelsestall ut av slikt, men dette er en metode som neppe har Guds velsignelse -og i realiteten er det å lure og manipulere forsamlingen til å ta et lite gjennomtenkt valg.

 

Facebook Comments

2 tanker om “Omstridt menighet og pastor bruker triks for å manipulere folk til å melde seg til dåp

  1. Altså, jeg er helt enig med deg her, men bare for å forklare hvordan slike folk tenker.

    De vil sannsynligvis snu på det og si at når ingen går opp vil det hindre de som i utgangspunktet ønsker å gjøre det fordi det blir for skummelt å gjøre det alene.

  2. Aldri hørt om dette. Kjenner jeg blir dårlig. Koronaen satte nok en stopper for flere ting som ikke er bra i menigheter, men dette foregår altså… Jeg synes det er vanskelig å forstå disse menneskene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *