Økt interesse for norsk luthersk misjonssambands trossamfunn etter kirke ja til homofil vigsel

Det har vært økt interesse for nettsiden til Norsk Luthersk Misjonssambands trossamfunns-side etter at den norske kirke vedtok å innføre likekjønnet vigsel, melder den kristne avisen Norge i Dag. Samme dag som Kirkemøtet vedtok vigselsliturgi for likekjønnede par hadde nettsidene til NLMs trossamfunn 236 besøkende. Det er det høyeste tallet siden lanseringen av disse sidene, som vanligvis har opp mot 30 besøkende daglig, melder Utsyn som er en nettside til NLM.  Misjonssambandets trossamfunn ble opprettet da uroen omkring likekjønnet vigsel meldte seg i folkekirken, og NLM som er en konservativ luthersk misjonsorganisasjon, ønsket å skape et alternativ. (Foto fra Norge i Dag)idag-innlegg“NLM Norges administrasjon melder om flere henvendelser rundt det praktiske med å være medlem i trossamfunnet. – Det er ikke overraskende at vedtaket i Kirkemøtet skaper interesse for trossamfunnet, sier styreleder Ole Kristian Sameien i NLM trossamfunn, til Utsyn.Onsdag var det kommet inn til sammen syv innmeldinger.  -Jeg blir ikke overrasket om flere velger å melde seg inn nå, sier Sameien. – I samtaler med folk, har jeg hatt inntrykk av at en del har villet vente og se på utviklingen i Den norske kirke. Det har jeg stor forståelse for, og jeg tror det tar en stund før vi eventuelt kan se resultatene av mandagens vedtak i form av innmeldinger, sier han,” til Norge i Dag.

Rundt 250 medlemmer
Det er nemlig en prosess å melde seg ut av et trossamfunn og inn i et annet. Dokumentasjon på utmeldelse av et trossamfunn må foreligge før en kan melde seg inn i et nytt. Per i dag er det rundt 250 medlemmer i NLM trossamfunn.
– Styret har hatt en bevisst holdning om at folk ikke skal oppfatte profileringen av trossamfunnet som aggressiv. Misjonsfolket skal ha frihet i spørsmålet om trossamfunnstilhørighet. Vi skal ikke gjemme bort trossamfunnet heller, forklarer Sameien,” til avisen Norge i Dag. Nettsiden til NLMs kirkesamfunn gir relevant informasjon om trossamfunnet samt et tilbud om innmelding. Nettstedet kan besøkes på denne adressen: http://www.nlm.no/nlm/ressurser/nlm-trossamfunn

 

Én tanke om “Økt interesse for norsk luthersk misjonssambands trossamfunn etter kirke ja til homofil vigsel

  1. Mange vil nok finne veien til Frikirken og DELK.
    Men, jeg har et inntrykk av at dåpssynet begynner å bli mindre viktig for mange, og da vil muligens endel, spesielt de under 50?, finne veien til pinsemenighetene.

Det er stengt for kommentarer.