Økende strømraseri mot regjering og storting -kommende lørdag arrangeres det demonstrasjon mot strømprisene i Oslo

De rekordhøye prisene på strøm og en varslet endring av nettleien fra nyttår som vil gjøre nettleien betydelig dyrere, setter nå sinnene i kok hos titusener av nordmenn. Etter at strømprisene tok voldsomt av etter stortingsvalget, har stadig flere frustrerte nordmenn meldt seg inn i Facebookgruppen “Vi som krever billige strøm”. I løpet av få måneder har gruppen doblet medlemstall og lørdag 27 november arrangeres den første demonstrasjonen mot de høye strømprisene. “Lørdag 27. er det storstilt demonstrasjon mot strømregningen både i Oslo og flere andre steder i landet, i forkant av finansdebatten,” skriver advokat Olav Sylte som har tatt initiativ til Facebookgruppen med nærmere 115 000 medlemmer.

Blant folk flest er det både uro og sinne over hvor høye strømprisene er blitt i landet, og i morgen vil hele landet måtte betale lik pris på strømmen. Tidligere har landet vært delt i to soner hvor de sør har betalt rekordhøye strømpriser, mens de i nord har kunnet glede seg over betydelig lavere priser. Lørdag klokken 19 får vi den første demonstrasjon mot strømprisene og storting og regjerings manglende vilje til å hjelpe nordmenn som kjenner på trykket av økende priser og voksende inflasjon. “Vi møtes på Jernbanetoget kl 1830 og går i tog fra Jernbanetoget kl 1845 opp til Eidsvoll plass foran Stortinget hvor demonstrasjonen starter kl 1900.
Ta med plakater med egnet tekst, gule vester, fakler, fakkelbokser, kjæreste, venner, familie og alle du kjenner. La politikerne på Stortinget få se at vi ikke aksepterer de høye strømprisene.
NB! Det vil også være demonstrasjoner i andre byer, hvis du ikke kan reise til Oslo.
Følg med i gruppen “Demonstrasjon mot strømbudsjettet”
https://www.facebook.com/groups/397729997529738
De som ønsker å holde appell, kan kontakte meg på raymond.skorstad@hotmail.com
Appellen må handle om strømprisen. Politikernes manglende vilje til å gjøre noe med de rekordhøye strømprisene har fått mange til å ty til Facebook for å få ut sitt raseri mot udugelige og korrupte politikere fra alle politiske leire.

Facebook Comments

6 tanker om “Økende strømraseri mot regjering og storting -kommende lørdag arrangeres det demonstrasjon mot strømprisene i Oslo

 1. Midt og Nord Norge har sluppet unna høy strømpris. Siste ukene har spot prisen før moms, øre og avgifter og nettleie lagt på ca. 15 øre kwh, men den i Sør Norge ar lagt på mellom 80 øre og 1,40 kr. Idag skjedde det en endring. Spot prisen i Midt og Nord Norge steg plutselig med ca 1 kr og vil i morgen ligge på 1,15 kr. Så det ser ut til at prisen jevnes ut over hele landet på et skyhøyt nivå. De prisene vi nå ser på strøm er kriminelt og var planlagt av politikerne. De ønsker å inndra kjøpekraft og målet er å gjøre folk fattigere slik at de kan reise mindre og generelt kjøpe mindre. Dette begrunnes i det grønne skiftet.

  • Ja det er riktig. Du oppgir spotpris inkl, mva.
   Her er snittet på døgnspotprisene i Midt-Norge siste tiden inkl. mva:
   22.11 19,25 øre/kWh
   23.11 18,37 øre
   24.11 29,25 øre
   25.11 51,50 øre
   26.11 144,50 øre

   Døgnspot har siste 5 ukene lagt på ca 18 øre inkl mva.
   Så prisen i Midt og Nord-Norge har vært lav.
   Men som man ser, skjer det en forandring i morgen 26.11 da prisen hopper dramatisk og vil da ligge på nivå med Sør Norge som har hatt dyr strøm helt siden i sommer.

  • Ja…du traff blink på strømprisen, Z!
   I dag, fredag, er den oppe i 144 øre!
   Dette er virkelig en “Black Friday”!

 2. Ulvene som styrer, uansett part, tenker først og fremst på seg sel og driter i “folk flest”
  “slik er det bare”

  • Når man som stortingsrepresentant tjener rundt en million kroner i året pluss div. goder, trenger man ikke tenke på strømpris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *