Økende spenninger mellom Russland og USA over krigen i Ukraina -vil Russland teste Joe Biden over Ukrainakrisen?

Den pågående konflikten mellom Russland og det Nato-støttede regime i Ukraina er i ferd med å trappes kraftig opp. Begge sider sender mer personell og militært utstyr til konfliktsonen og det ukrainske forsvaret støttet av NATO anklager Russland for å ha brutt en våpenhvileavtale. Russland har som kjent støttet pro-russiske opprørsstyrker i Ukraina. Det har lenge pågått en lavskala konflikt i det østlige Ukraina hvor pro-russiske seperatister har opprettet en selvstendig republikk med tette bånd til Moskva

Ukrains president Volodymyr Zelensky sier at landet er bekymret men forberdt for alle eventualiteter i forbindelse med den russiske sabelraslingen og øvelser nær landets grenser. På Facebook skrev den ukrainske presidenten at landet er forberdt på alle eventualiteter..”Our army is not just strength and power; it is also wisdom and balance. Our state is unity. We are always ready for any provocations,” sa Zelensky og viste til at eskaleringen av konflikten har blitt registrert siden begynnelsen av dette året. Bare i de første tre månedene av 2021 har 20 ukrainske soldater blitt drept og 57 skadd i kamper med russiske soldater og pro-russiske opprørere. Bare i løpet av de siste to dagene har russiske styrker gjennomført 13 angrep i Donbas området. Det skal ha blitt avfyrt flere runder med panserbrytende granater mot ukrainske militære kjøretøy. Både USA og NATO er tungt involvert i Ukraina og med en historisk svak og russisk fiendtlig president i Washington som ikke helt er oppdatert mentalt kan alt skje.

USA selv befinner seg i den størte økonomiske krise siden 1930 tallet med økende arbeidsledighet, kraftig økende gjeld, fallende boligbygging og boligsalg, omfattende butikkdød over hele nasjonen og dystre økonomiske data hver eneste uke. Hva er mer kjærkomment for en skrantende økonomi en større krig hvor titusener av unge menn og kvinner kan gi sine liv for sitt land og militærindustrien få et kraftig boost på grunn av produksjon og salg av våpen og militært utstyr. Steven Ben De Noon i Israeli Live News har fulgt situasjonen i Ukraina i flere år og kunne for få dager siden rapportere om at Russland sender store styrker og militært utstyr til grensene mot Ukraina som svar på at Ukraina har styrket sitt forsvar på østfronten.

Også Robert i Blazing Press er opptatt av situasjonen som er under utvikling i Ukraina og stadig flere på sosiale medier omtaler nå den potensielt farlige situasjonen som er i ferd med å utvikle seg mellom Russland og Joe Biden regimet.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ooNbAZMVRfs&t=0s

2 tanker om “Økende spenninger mellom Russland og USA over krigen i Ukraina -vil Russland teste Joe Biden over Ukrainakrisen?

  1. USA sendte nærmere 20 marinefartøy inn i Svartehavet for noen dager siden. Russland trodde at USA derved skulle støtte Ukraina i å ta tilbake Krim-halvøya. Dette resulterte i at russerne tok militære grep.
    Om jeg husker rett : Så har Norge også hatt militære rådgivere inne i Ukraina tidligere. Ja , hva gjør Norge der – vi skal forsvare våre egne landegrenser – ikke drive militær aktivitet kringom i verden.
    Norge har gitt 200 mill. kroner fast til Ukraina gjennom mange år. Midler til demokrati-oppbygging ; ble disse pengene kalt her i landet. Men da nyheten om dette dukket opp i Russland : Fortalte russisk TV en hel dag om pengegaven fra Norge – den skulle brukes til å kjøpe våpen som skulle rettes mot russerne. SIST UKE fløy flere russiske militær-fly langs hele vår kyst.
    Ja , NATO og Norge driver og terger Russland inntil det smeller. Det kan bli en kraftig smell !

  2. Disse dårene som styrer dette landet finansierer krig og død rundt om i verden med våre skattepenger. Med den ene hånden deler de ut fredspriser og med den andre hånden deler de ut penger til våpen. Når Norge gir penger til våpen som brukes for å ta livet av russiske soldater, må de regne med at Putin snart banker på døra. Erna Solberg har vært en katastrofe for landet og har solgt sin sjel til djevelen og vet meget godt hva hun gjør. Den kvinnen ønsker ikke noe godt for nordmenn.

Det er stengt for kommentarer.