Ny oljeprisnedgang torsdag etter en “deat cat bounce” onsdag

krakkOljeprisene viste torsdag igjen en fallende trend etter at oljeprisene overraskende steg med mer enn 4 prosent onsdag. “Gårsdagens oppgang i oljeprisene var mest sannsynlig det vi omtaler som en “Dead Cat Bounce” når det gjelder aksjekursene, sier en analytiker torsdag. Dead cat bounce er et engelsk uttrykk innen finans, som refererer til en liten og kortvarig oppgang i prisen til en fallende aksje. Uttrykket stammer fra ideen om at “selv en død katt vil sprette dersom den faller fra en stor høyde”. Torsdag falt prisen på nordsjøolje med over 3 prosent og ligger nå i overkant av 48 dollar fatet, Aksjemarkedet sliter også i motvind og samtlige ledene indekser var ned på Wall Street kort før stengetid. Usikkerheten råder nå i markedet og analytiker Bjørn Inge Pettersen i aksjeanalyser.com skrev onsdag på sin blogg at frykten sprer seg på børsene og antydet at det kan bli børskrakk snart.

En rekke røster har i de siste månedene advart om at verdens børser kan stå foran et krakk eller en kraftig korreksjon nedover. På sin blogg fastslår Pettersen dette: “Vi har tidligere i de seneste måneder på Aksjeanalyser.com flere ganger skrevet om at vi ser fare for en større korreksjon ned på såvel Oslo Børs som på USA-børsene og børsene ellers rundt i verden.   Les gjerne vår tidligere analyse her hvor vi skriver om at Oslo Børs kan falle så mye som 60 prosent i 2015. Vi hadde også en sak nylig hvor vi skrev om noe som nå har skjedd på USA-børsene ved dette siste nyttårsskiftet, og som bare har skjedd en gang tidligere i løpet av de seneste 30 år. Det var ved årsskiftet 2007 til 2008, og den gang stupte USA-Børsene nesten 50 prosent. Bloggen til Bjørn Inge Pettersen som er analysesjef i Aksjeanalyser.com, og har 20 års erfaring med teknisk analyse, er utdannet økonom og har jobbet som teknisk analytiker, aksjemegler og forvalter i flere ulike meglerhus i Norge. Les og følg hans blogg her

Børskrakk 2015?

En rekke økonomer og analytikere advarer om at større krakk eller kollaps i verdens aksjemarkeder som er holdt opp av en kombinasjon av ekstremt lav rente og såkalte krakk-panikk-87kvantitative lettelser som betyr at man trykker opp flere papirpenger som gjerne brukes til at sentralbankene kjøper råtne eller dårlige obligasjoner. USA har helt siden finanskrisen i 2008 kjørt en policy med lav rente og kvantitative lettelser eller opptrykking av ferske penger -som så spyttes inn i finans og aksjemarkedet for å stimulere økonomien. Også i Europa vil denne dødelige kombinasjonen nå bli tatt i bruk for som Dagens Næringsliv kunne melde onsdag vil ECB-sjef Mario Draghi kunne fyre opp seddelpressene. EU gir nå grønt lys for at Den europeiske sentralbanken (ECB) kjøper opp europeisk statsgjeld. Dermed vil man overføre Amerika`s feilslåtte policy også til Europa hvor økonomien er i dyp krise og stagnasjon. Dette er et trekk mange økonomer advarer mot og som kan bære bud om at ting virkelig er i ferd med å bli ille. Kanskje verdens aksjemarkeder i løpet av relativ kort tid går på en skikkelig smell eller en større korreksjon som sender verdens aksjemarkeder i fritt fall.

https://www.youtube.com/watch?v=86g4_w4j3jU

4 tanker om “Ny oljeprisnedgang torsdag etter en “deat cat bounce” onsdag

  1. Viktig med rett fokus nå. Økonomien i Norge er i tilbakegang med økt arbeidsledighet og tegn på nedgangstid. Flere frykter også at boligprisene vil falle snart, og de tankeløse ser det ikke. I en tid som denne er det viktig å lytte til signalene, og det er mye som peker nedover nå for Norge. Spennende den bloggen du viser til Søkelys. Jeg er innom hans blogg nesten hver dag etter at dere omtalte det nettstedet.

  2. Hvis Jonathan Cahn har rett så kommer børskrakket 29. Elul, dvs 13. September, som er siste dag i jødenes Shemittah/sabbatsår. Det skjedde 29. Elul både i sabbatsåret 2001 og 2008. Skremmende!

    • Det er sant, jeg har holdt på med en sak om dette i helgen, det er ikke bare Cahn som finner 7 år sykluser, 13 september er søndag i 2015 så det må skje eventuelt rundt den 13 september, en hendelse som kan utløse krakket kan selvfølgelig skje søndag 13 og da vil det bli en black monday på verdens aksjemarkeder.

  3. 29. Elul 2001 skjedde det største poengtapet på børsen i Wall Streets historie frem til da. 29. Elul 2008 var poengtapet adskillig større. Man kan jo undres på hva som skjer ved neste Elul 13. Sept. Anbefaler boka Profetien av Jonathan Cahn som forklarer mer om dette.

Det er stengt for kommentarer.