Svensk utenriksminister uønsket i Israel etter fiendtlig anerkjennelse av Palestina

Den diplomatiske krisen mellom Sverige og Israel forsterkes 

avigdor_lieberman-landscapeDet er nå full skjæring mellom Israel og Sverige etter at Israels utenriksminister Avigdor Lieberman uttalte at han ville boikotte den svenske utenriksministerens besøk i Israel og som respons har utenriksminister  Margot Wallstroem avlyser sitt planlagte besøk til Israel. Opprinnelig skulle den røde utenriksministeren ha besøkt Israel i forbindelse med en minnemarkering for den svenske diplomaten Raoul Wallenberg som medvirket til å redde jøder under andre verdenskrig. Da den svenske utenriksministeren fant ut at hun på grunn av Sveriges anerkjennelse av en palestinsk stat ikke ville få møte representanter for det offisielle Israel bestemte hun seg for å avlyse sitt besøk. Verken statsministeren, utenriksministeren eller noen fra det offisielle Israel ønsket å møte henne under besøket. Sverige som har en betydelig muslimsk befolkning har under den nye sosialistiske regjeringen beveget seg i klart Israel-fiendtlig retning og blant israelske avislesere blir Avigdor Lieberman rost for sin usedvanlige klare tale om den svenske politikken.

Margot_Wallström_Senate_of_Poland_01Den svenske anerkjennelsen av en palestinsk stat har skapt sterke reaksjoner i Israel og forholdet mellom de to landene er iskaldt. “Israel oppfatter den svenske handlingen som en veldig uvennlig handling sa utenriksdepartementet talsmann Emmanuel Naksjon til svensk radio. Han la også til at det vil kunne bli svært lenge til den svenske utenriksministeren vil kunne besøke i Israel, -og den svenske utenriksministeren sa fredag at “Israel har krysset alle grenser og “det er uakseptabelt hvordan de har snakket om oss og alle andre,” sa en irritert utenriksminister. Dette er i utgangspunktet en fornærmelse, sa Per Jonsson som er redaktør for Swedish Institute for International Affairs torsdag. “Sveriges uvennlige handling overfor Israel har nå fått en konsekvens og vi berømmer den israelske utenriksministeren for å vise handlekraft overfor et skandinavisk land som samarbeidet med nazistene under andre verdenskrig. “Svenskene er selve symbolet på selvrettferdige drittsekker, de støtter opp om onde arabiske muslimterrorister som myrder jødiske barn, kvinner og menn,” skriver Michael Pielet i en kommentar i en israelsk avis. “Israel og Sverige er ikke allierte og Sverige som er under betydelig innflytelse av euroislam tanken er å sammenligne med Tyrkia,” skriver signaturen Sara B.

 

Facebook Comments

3 tanker om “Svensk utenriksminister uønsket i Israel etter fiendtlig anerkjennelse av Palestina

  1. Mye rare ting her………… Den svenske utenriks ministeren var ikke uonsket, saakalt persona non grata, i Israel. Ergo er overskriften helt feil. Det var bare det at den Israelske utenriks ministeren ikke ville mote henne. Noe som er hans valg. Men hun ville ha kommet seg gjennom pass kontrollen i Tel Aviv uten problemer. Ikke sant, Kjell ? Det er underlig at muslimene faar skylden for dette. Like underlig som at jodene fikk skylden for Tyskland sin invasjon av Polen i 1939. Og slik “gi skylda paa minoriteter” er hverken sunt eller riktig.

    • Hmmm……….. Kanskje overskriften var nogenlunde riktig allikevel hvis man impliserer at grunnen til at en utenriksminister drar til et annet land er aa mote en annen utenriksminister. Da er jo overskriften riktig. Dog var det vel markeringen av Raol Wallenberg som var grunnen til besoket her……. eller ? OK, jeg trekker tilbake paastanden om at overskriften var helt feil. Beklager !

    • Hei Torodd. Overskriften er korrekt. Verken Liberman eller statsministeren eller noen fra det offisielle Israel ønsket å møte denne svenske utenriksministeren og ville heller ikke tilby henne sikkerhetsopplegg dersom hun likevel skulle dukke opp. Hun er for øyeblikket i realiteten “persona non grata” i Israel, sa en talsmann for Liberman lørdag. Forøvrig har jeg vært syk i helga og har knapt orket å bruke tid på nettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *