Netanyahu: De som boikotter Israel er antisemitter

Statsminister Netanyahu: Det er på tide å slå tilbake og undergrave de krefter som forsøker å delegitimere staten Israel

Den israelske statsminister Benjamin Netanyahu sa mandag i en tale til en gruppe besøkende amerikanske jøder at de nasjoner og individer som boikotte Israel er europa2antisemitter. Den israelske statsministeren sa videre at tiden nå er kommet for å slå tilbake mot de krefter som forsøker å undergrave den jødiske staten. Tiden er rett og slett kommet for å undergrave de krefter som forsøker å undergrave oss. Det er nå en økende bekymring i Israel over at en palestinsk ledet bevegelse for boikott og sanksjoner mot Israel har fått økt oppslutning i den vestlige verden. Ideen om at den jødiske staten må bli boikottet har fått større og større oppslutning i Europa. (Disse brune krefter har også vist sitt stygge ansikt i Norge da Siv Jensen (FRP) nylig gikk inn for at to israelske selskap skulle boikottes av oljefondet) En rekke forretninger og pensjonsfond spesielt europeiske har kuttet investeringer eller samarbeidet med israelske selskaper de mener er “connedted” til nybygging i Judea og Samaria som i europeisk presse omtales som Vest.bredden.

“Jeg tror at det er på tide at de som boikotter Israel blir avslørt for det de virkelig er, nemlig klassiske antisemitter i moderne drakt,” sa Netanyahu som nå maner til å bekjempe de antisemittiske kreftene som velter frem i Europa. Et annet viktig punkt den israelske bibistatsministeren berørte var “den iranske trussel” og den israelske lederen understreket at den midlertidige avtalen mellom USA og Iran legitimerer et regime som har et uttalt mål om å bli en atommakt. “Iran har så og si intet gitt i forhandlingene med det internasjonale samfunnet, -men likevel oppnådd å få legitimitet i Vesten,” sa den israelske statsministeren som er svært kritisk til den midlertidige avtalen som ble inngått i november i fjor. I følge denne avtalen skulle Iran fryse eller begrense sine kjernefysiske aktiviteter i bytte mot lettelser i sanksjonene. Den midlertidige avtalen har bare forsinket Irans atomprogram med fire uker, men samtidig har den islamske republikken kunne fortsette å utvikle mer effektive sentrifuger som vil tillate dem å raskere nå sitt mål, som er utvikling av en atombombe.

Iran, den største trussel mot freden

Den israelske statsministeren kom med en lignende uttalelse under et møte med khameneiperuanske presidenten tidligere mandag. “Så langt de eneste som tjent noe på disse samtalene Iran,” sa Netanyahu som la til at de har fått en masse uten å gi noe som helst. Iran fortsetter å opptre med sin aggressive oppførsel, de væpner terrorister, de støtter massakrene av sivile i Syria og de tar til orde for utslettelse av Israel og driver med undergravende virksomhet over hele verden,” sa den israelske statsministeren som på tross av det vestlige policy-skiftet mener at Iran ennå utgjør den største trussel for verdensfreden. Det iranske lederskapet sier åpent at samtalene er et spill for galleriet som tilsist ikke vil føre noe steds hen.