Nektet å bake kake til homobryllup – fikk bot på 150 000 dollar

Nå truer konkursen for et kristent familie-bakeri som nektet å bake bryllupskake til et såkalt likekjønnet bryllup

Et kristent ektepar som har drevet et familie-bakeri i Oregon sier at de vil bli tvunget til konkurs dersom myndighetene står fast på en bot på 150 000 dollar eller nærmere en kristen_baker_mobbet_avmillion norske kroner som ble ilagt etter at det kristne ekteparet, av samvittighets-grunner nektet å bake en bryllupskake til et lesbisk bryllup. Ekteparet som driver bakeriet  “Sweet Cake of Melissa” ble i fjor  utsatt for en massiv trakassering og mobbekampanje fra militante homoaktivister. Denne kampanjen førte til at de måtte stenge sitt konditori og begynne å drive virksomheten fra eget hjem. Ekteparet ville ikke bake en bryllupskake til et såkalt likekjønnet bryllup da de mente at dette betydde delaktighet i en handling de mente er i strid med deres kristne overbevisning.

Det var i januar i 2013 at det familiebakeriet ble kontaktet av en mor og hennes datter som sa de var interessert i en kake for datterens kommende bryllup med hennes lesbiske partner. “Mitt første spørsmål var når bryllupet skulle være og mitt neste cakespørsmål var hva som var bruden og brudgommens navn. Jenta fniste litt og sa: “Det er to bruder.”  Det var under denne samtalen han sa at bakeriet ikke lager kaker for homofile selskapeligheter. Ekteparet Aron og Melissa Klein som driver det kristne bakeriet forklaret så at de ikke støttet likekjønnede ekteskap. De to kvinnene forlot så bakeriet rasende og noe senere sendte den ene av dem en klage til myndighetene. Statsadvokaten i Oregon iverksatte kort tid etter en etterforskning mot det kristne ekteparet for brudd på ikke-diskrimineringsloven som sier at ingen skal diskrimineres på basis av rase, hudfarge, religion eller seksuell orientering. Ekteparet uttalte at de jevnlig utleverte bakevarer til homofile da han mener det er en vesentlig forskjell på det å servere homofile generelt og det å utføre tjenester for et likekjønnet bryllup da det siste betyr delaktighet i selve seremonien.

“Jeg har kunder som handler her regelmessig og som er homofile, og disse får kjøpt og jeg fører vanlig samtale med dem og disse som har meldt oss har handlet her før,” sa Aron Klein til lokale medier. -Men her ble vi bedt om å delta i noe vi ikke kunne delta i, bemerket Kleins kone Melissa. Da saken ble kjent ble det iverksatt en omfattende kampanje og mobbing av ekteparet som ble tvunget til å stenge sitt konditori og begynte så å utføre sitt yrke fra eget hjem. Matt Barber, en konservativ kristen spaltist, forfatter og advokat i konstitusjonell rett uttalte i fjor at kampanjen og mobbingen fra homoaktivistene i realiteten var “homofascisme og gaystapo”. I vinter ble det konkludert med at ekteparet hadde brutt loven da de nektet å bake bryllupskaken og man mente at standpunktet innebar et brudd på loven som forbyr diskriminering. De ble ilagt en bot på 150 000 dollar. “Dersom vi blir tvunget til å betale denne boten på nærmere en million kroner vil det bety konkurs,” sier ekteparet som nå blir straffet for å følge sin kristne overbevisning. Ekteparet har anket vedtaket og har ikke akseptert boten, melder Christian Newsnet. “Det er forferdelig å se at våre egne myndigheter gjør dette mot oss,” sier Klein

Brukte mafiametoder

Som omtalt i Søkelys tidligere hevder det kristne ekteparet at de homofile aktivistene har brukt “mafiametoder” for å tvinge dem til å stenge dørene. Det ble sendt truende mailer til dem, leverandørene til bakeriet ble trakassert og militante homofile gjorde det de kunne for å stanse utkjøringen av varer fra bakeriet. “Dere dumme Bibel-ropende hyklere,” het det i eposter og “jeg håper dine barn blir virkelig syke, så syke at dere ikke lenger kan fortsette forretningen eller “kos dere i helvete,” het det i noen av de “hyggelige” epostene ekteparet fikk fra homoaktivistene.

https://www.youtube.com/watch?v=jJRqXzyVulU

Fortsatte å kjempe Men det kristne ekteparet fortsatte å kjempe og gi ære til Gud på tross av at deres bakeri måtte stenge i september i fjor. De åpnet opp virksomheten fra sitt eget hjem. “Denne kampen er ikke over, og vi vil fortsette å være sterke,” sa ekteparet og la til at Herren er god, og vi vil fortsette og helhjertet tjene Ham.

Relatert

Homobevegelsens krig mot bibeltro kristne førte til at han måtte stenge sitt bakeri

Kristen baker dømt for å ha nektet å bake bryllupskake til homofilt ektepar

Er homofascister og “Gaystapo” i ferd med å kriminalisere kristne som ikke anerkjenner deres unaturlige synder?

 

2 tanker om “Nektet å bake kake til homobryllup – fikk bot på 150 000 dollar

 1. I boka Festen er over skriver pastor Wilkerson:
  Vi er blitt en nasjon med seksuelle avvikere, med homoseksuelle og sadister som føler seg så frigjorte at de kan misbruke resten av samfunnet. Ekspertene har lykkes i å få avvikerne til å trives med sin synd, ved å overbevise dem om at de er normale og ikke trenger å søke hjelp. Følgelig lever vi i et land der homoseksuelle stolt kan skryte: ‘ Vi er de som har rett, resten av samfunnet tar feil’.

  Det er sterke krefter i også i Norge som vil tvinge alle til å akseptere det Bibelen kaller synd mot naturen.

 2. En amerikaner jeg kjente snakket mye om dette for noen år siden. Det er lagt ned mye arbeid i den vestlige verden med å gjøre stater og lovgivning sekulær.

  Man kan kanskje tro at “sekulær” er det samme som nøytral. Politikerne ønsker nok at folk skal tro at dette dreier seg om evige udiskutable prinsipper, men i praksis er det bare noe politikerne dekker seg bak når de på en udemokratisk måte vil begrense demokratiske friheter.

  Trosfriheten blir mer og mer begrenset til hva man skal ha lov til å tro og ikke hva man skal ha lov til gøre eller si. Man hadde faktisk “full trosfrihet” i Sovjet også, men man måtte holde det for seg selv.

  I KGB var faktisk det å utrydde kristendom et eget fag. De brukte ganske utspekulerte metoder og prøvde hele tiden å plassere “de riktige” menneskene i de rette stillingene slik at troverdigheten og åndeligheten skulle bli minst mulig. De som var konservative og bibeltro ble ofte sendt til de absolutt mest avsidesliggende strøkene som fantes. Gjerne med kirkebygninger som var blitt lagt i ruiner for lenge siden. Og hvis de ikke holdt seg strengt til statens begrensninger risikerte de å bli sendt til Gulag. Det rare var at KGB var seg så veldig bevisst hva som kjennetegnet “den farlige kristendomen”. Noen trodde de hadde de studert både Bibelen og vekkelseshistorie.

  De hadde også utviklet en egen strategi for hvordan man skulle konvertere levende kristnendom til noe som minnet veldig om sosialisme. Eller sagt på en annen måte, hvordan de skulle gjøre gud til en representant for sosialismen.

  Dette er en stund siden. Men jeg synes av og til å se visse parraleller i det som skjer i dag.

  Hvor har det blitt av alle de store ordene om trosfrihet og demokratisk frihet som man hørte så mye om under den kalde krigen? De opposisjonelle i Sovjettiden var helter som alle så opp til i den vestlige verden. Nå er det snudd på hodet. Da Snowden varslet om USA’s omfattende datakriminalitet i strid med usa’s egen grunnlov, og krav om å overvåke alle verdens borgere “siden disse ikke var beskyttet av amerikansk lov” måtte Snowden flykte til Russland.

  I over hundre år har det vært slik at USA har vært trendsetter for resten av den vestlige verden. Derfra kom mange av de store kristne vekkelsene, derfra kom teknologiene og føringen for de demokratiske prinsippene. De satte standarden for trosfriheten. De reddet europa fra nazismen og demmet opp for verdenskommunismen, og dit flyktet forfulgte fra hele verden. Men nå kan vi kanskje vente oss helt andre ting?

Det er stengt for kommentarer.