Nederlag for Kiev i Donbass -har mistet 3000 soldater på tre dager

Den ukrainske hæren har hatt mer enn 3000 døde soldater i Donbas de siste tre dagene. Den 24. motoriserte brigaden ble oppløst da bare 1/3 av styrken overlevde i den vestlige delen av Popasnaya. I tillegg til dødsofre er det mange ukrainske fanger. Ukrainerne har i de foregående dagene for å redde Popasnaya overførte store styrker som kjempet i Lisichansk-Severodonetsk. Situasjonen viste seg etter hvert å være irreversibel ettersom generalstaben til ukrainerne svekket forsvaret i de nevnte byene og samtidig mistet disse styrkene i Popasnaya.

Karakteristisk for situasjonen er ordren om å evakuere umiddelbart gitt til ukrainske befal og offiserer under påskudd av et møte i Dnipropetrovs. Den ukrainske militære ledelsen rømmer og stikker fra de menige soldatene som er overlatt til egen skjebne. De ukrainske tap i krigen er mangedoblet de siste dagene sier den russiske militære ledelse. Ukrainere har tapt mange posisjoner og mange soldater har overgitt seg til russerne. “I regionene Liman, Slavyansk og Lysichansk er de mest befestede forsvarslinjene ødelagt. Når de trekker seg tilbake fra disse stillingene, faller de av de overlevende ukrainske soldatene under kraftig ild før de kan nå andre befestede stillinger. Ukrainerne har også store tap i landforsvarsstyrken. Ukrainerne ble nylig tvunget til å flytte bakkeforsvarsstyrker fra andre områder, noe som opprinnelig var forbudt ved lov.  Toppoffiserer fra de ukrainske væpnede styrker og nasjonalistiske bataljoner har blitt beordret til å forlate Donbass-regionen og sette kursen mot Dnipropetrovsk, sier russiske militærkilder. I følge russiske militære skal “hundrevis av menige ukrainske soldater ha overgitt seg etter at offiserene deres tilsynelatende sviktet dem.”

 

5 tanker om “Nederlag for Kiev i Donbass -har mistet 3000 soldater på tre dager

 1. Jeg leser ofte Søkelys, og det er bra å få litt andre vinklinger på nyhetene enn de fra vanlige media. Men av og til virker det som om Søkelys har tatt parti for Russland i konflikten med Ukraina. Virker som om Søkelys nærmest syns det er bra at Ukraina lider store tap. Tror ikke redaktøren mener det, men det kan virke slik av og til på måten han ordlegger seg. Eller tar jeg feil??? Eivind Fagerheim

  5
  1
  • Denne konflikten Eivind burde vært løst langt tidligere gjennom forhandlinger og kompromiss.
   Den har pågått siden 2014 med rundt 14 000 døde fra 2014 og frem til i år. Hadde verdenssamfunnet vist vilje og søkt en kompromissløsning fremfor konfrontasjon, hadde mange liv vært spart. Både soldater og sivile på begge sider.
   Tap av menneskeliv er tragisk uansett hvilken side det gjelder og ukrainske tårer er like smertelige som russiske tårer.
   Dette skulle være løst ved samtaler og ikke med våpen. Men nå er det som det er, og man kan jo spørre hva mening det er i å mobilsere mennesker for å slåss og drepe hverandre i en konflikt som dypest sett er mellom Vesten og Østen.

 2. Det er bra at Ukraina forsvarer landet sitt. Ingen bør vera slavar for russarane. Folka i Søkelys støttar visst Russland.

 3. Ifølge et profetisk budskap (Einar Enersen) er krigen starten på noe verre som kommer etter hvert. Dvs. Tillatt av Gud Herren, en dom over vestens umoral, anerkjennelsen av de synder som dominerte befolkningen i Sodoma Gomorra osv…

  • Selvfølgelig kommer det noe verre etter hvert.
   Alt skal bli verre og verre.
   Men Gud har alt under kontroll.
   Det kommer INGEN dom over Guds barn. Vi er frelst. Vrede og trengsel er ikke beregnet på oss. Bruden skal ikke være knust, i hungersnød, få kappet av hodet el.l. Gud reddet Noah og redder også oss.

   Strål av glede! Fortell om Jesus. Pris Gud for Han er BARE god. Han har ALDRI sviktet og forlatt meg og vil aldri gjøre det.

   Snart er tiden for å møte Jesus!
   Cant wait…

   Det kommer så mange budskap.
   Jeg tror snart 1% er fra Herren…
   Alt må prøves.
   Man hører mye tvilsomt.
   Folk renner bena av seg for å høre på profeter eller få et budskap. Les Bibelen og slapp av.

   Alt skal være så alvorlig og farlig og skremmende. Nei, vi lever i superspennende tider! Bare glede venter! Han beskytter oss. ALT vi lurer på står i Guds Ord. Vi har fantastiske ting i vente om ikke lenge! Tenk å leve NÅ.

   Det viktigeste er GUDS ORD.
   I Bibelen kan man stole på alt.
   Vær forsiktig med hvilke mennesker du lytter til.

   HVOR mange tror jeg på som sier «Så sier Herren» eller «Herren har talt til meg» osv. Ingen, foreløpig. Jeg skvetter nok når det ER fra Herren.

Det er stengt for kommentarer.