“USA er direkte involvert i krigen i Ukraina sier lederen for den russiske Duma

Talsmann for den russiske statsdumaen Vyacheslav Volodin. Foto fra RU Tube

Washington burde være på listen over krigsforbrytere ettersom de nå er direkte involvert i krigshandlingene i Ukraina. Dette sier styrelederr for den russiske statsdumaen, Vyacheslav Volodin lørdag. Dette etter at flere mediarapporter har avslørt at USA deler tett etterretning med regimet i Kiev. USAs Joe Biden har fortalt sentrale etterretnings-myndigheter at det er lite produktivt at informasjon om den amerikanske medvirkningen i krigen lekker ut til media -og han sa videre at slike lekkasjer må stoppe, melder NBC fredag. Det har lenge vært klart at dette er USAs og Joe Bidens krig mot Russland på ukrainsk jord -og at den ukrainske presidenten kun er en marionett for USA i dette spillet.

Selv om de amerikanske myndigheter ennå ikke har kommet med noen offisiell uttalelse tom Volodin til sin Telegramkontro og skrev dette: “De forente stater tar del i fiendligheten i Ukraina. USAs president Biden krever at man slutter å lekke informasjon om deres deling av etterretningsinformasjon med Ukraina, og dette viser at Washington er blitt avslørt, skrev han.  Volodin sa videre at den ukrainske regjeringen som han beskrev som “Nazi regimet i Kiev” ikke bare får våpen fra Vesten men også direkte hjelp av amerikansk etterretning. Styreformannen for Dumaen skrev videre at Washington i realiteten koordinerer og utvikler militære operasjoner i Ukraina og at de derfor tar direkte del i fiendligheten mot russiske styrker. Han sa videre at for de forbrytelser i Ukraina som Nazi-regimet i Kiev utfører, burde også det amerikanske lederskapet bli holdt ansvarlige og lagt til listen over krigsforbrytere,” konkluderte Vyacheslav Volodin.

Ukrainske styrker overgir seg til russerne i Azovstal stålverket

Et større antall ukrainske soldater som har kjempet mot russerne i Azovstal stålverket skal ha heist hvitt flagg og overgitt seg. Flere Azov-nazister skal ha forsøkt å rømme området de siste dagene og blitt tatt ut av russiske styrker. De som har overgitt seg kan fortelle at det er et stort antall vestlige offiserer som ennå oppholder seg i stålverket. Samtidig bekreftet en høytstående tjenestemann i de russiske styrkene at mange utenlandske offiserer er fanget inne i fabrikken. Disse utenlandske offiserene skal være fra ulike Natoland og det avslører at denne krigen ikke bare er mellom Russland og Ukraina, men mellom Russland og en rekke NATO land som bidrar til å forlenge konflikten. Det er WarNews 24/7 som melder at et større antall, fortrinnsvis europeiske offiserer sitter fanget i Azovstal-stålverket og venter på å bli tatt til fange av de russiske styrkene. Den ukrainske lederen har i dag oppfordret det internasjonale samfunnet til å forhandle frem en “evakuering” av de fangede soldatene i Azovstal. Dersom Russland får tatt disse til fange vil det kunne bli svært pinlig for en rekke europeiske regjeringer som må forklare hva deres folk gjorde i en krig -Nato og Europa hevder seg å ikke være en del av.

2 tanker om ““USA er direkte involvert i krigen i Ukraina sier lederen for den russiske Duma

 1. Kjell Andersen og Søkelys vil vel at Ukraina skal leggja ned ned sitt forsvar, og bli slavar for russarane. Det er jo russerne som starta angrepskrig på Ukraina sitt territorium.

  • Arne. Fra dag en og endog før russland gikk inn i krigen har Søkelys tatt til orde for at dette skulle være løst med forhandlinger og kompromiss. Ukraina kunne ha erklært seg nøytrale, funnet en kompromissløsning med de russisk-talende i Donbass og søkt å finne en minnelig løsning med Russland om Krim som huser den største og viktigste russiske marinebasen i Svartehavet.
   Det kunne være løst med litt godvilje og forståelse, men man valgte krig.
   Denne krigen har pågått siden 2014 og det ble inngått en avtale i Minsk som Ukraina ikke har overholdt.
   Dersom Vestens ledere ønsket en ublodig løsning i Ukraina -hadde de kunnet presse på for kompromiss og fredelige løsninger.
   I stedet har de fyrt opp under ilden og kastet milliarder av dollar inn i våpenhjelp til Ukraina.
   Disse pengene skulle heller vært brukt på å skape et bedre Ukraina, et demokratisk Ukraina som tok hensyn til den russisk-språklige befolkning. I stedet gjorde de det motsatt. I Donbass og Øst-Ukraina har det store flertall av befolkningen russisk som sitt morsmål og de har tette bånd til Russland. I skolene ble det frem til 2019 undervist både i russisk og ukrainsk i skolene.
   I 2019 vedtok myndighetene i Kiev at det ble påbudt å bruke ukrainsk og folk som ikke ville skulle bli straffet.
   25. april 2019 kl. 18:13 Omstridt språklov vedtatt i Ukraina En ny lov pålegger alle ukrainere å snakke ukrainsk. Folk i enkelte yrker risikerer bøter hvis de trosser loven. Ukrainas nasjonalforsamling har vedtatt loven som skal bidra til at ukrainsk brukes fremfor russisk. Det vekker reaksjoner fra Russland. (NRK)
   Denne krigen har pågått siden 2014 med 14 000 døde i Øst-Ukraina. Den krigen burde ha vært avsluttet med et kompromiss for mange år siden og det burde vært funnet et kompromiss som gav en form for selvstyre.
   Hadde Europa og USA ønsket en ublodig løsning, hadde det endt med et kompromiss allerede i 2014-2015.

Det er stengt for kommentarer.