Michael Snyder: Sju års mønsteret manifesterer seg også i 2015 -mot dystre tider og kollaps

michael-snyder-pic“Man skulle nesten ha trodd at det brutale krasjet på de store børsene verden over skulle ha vært big news for den sekulære presse. Men så langt, har mainstream media valgt å omtale det som om det ikke er noe å snakke høyt om. Gjennom de siste 60 dager har vi vært vitne til det mest omfattende globale fallet i aksjemarkedet siden 2008, og de fleste mennesker tror ennå at dette bare er ujevn vei, og at snart vil alt gå så meget bedre, og forhåpentligvis får disse rett, skriver Michael Snyder som mener dette er ønsketenkning. Fakta er dog at markedet i USA de siste månedene har kollapset nesten tre ganger så kraftig som i 2001 og 2008.

wallstreet-Når Dow Jones indeksen stupte med 777 poeng den 29 september 2008 freaket  absolutt alle ut. Men et krasj i aksjemarkedet behøver ikke å være begrenset til en enkeltstående dag. Siden børsen nådde sin topp tidligere i år, har Dow Jones indeksen falt med 2000 poeng pluss ytterligere 200 poeng mandag. Dette er nesten tre ganger så mye som børsen kollapset den 29 september 2008.- Over de siste 60 dagene har vi vært vitne til 8 av de 10 største endagsfallene i aksjemarkedet på Wall Street målt i poeng, og dette er historisk. Man skulle kanskje ha trodd at dette var nok til å vekke folk, men de fleste amerikanere er fortsatt ikke spesielt alarmert av det som skjer i resten av verden. Akkurat nå blir store verdier på verdens børser bokstavelig  talt visket ut eller fordufter i det som er begynnelsen til en global økonomisk krise, mener Snyder og fortsetter: Dette er en kort oppsummering av hva vi har sett de siste dagene og ukene.

 1. USA. -Dow Jones indeksen som er den ledende aksjeindeksen på Wall Street er ned mer enn 2000 (2250) poeng siden den nådde toppen tidligere i år. I forrige måned falt indeksen med mer enn 500 poeng og det har ikke vært mer uro og svingninger i markedet siden høsten 2008.
 2.  Kina -Shanghai Composite indeksen har kollapset med nesten 40 prosent siden den nådde sin topp tidligere i år. Den kinesiske økonomien kjøles nå kraftig ned og blant annet falt produksjonsindeksen til sitt laveste nivå på 78 måneder.
 3. Japan -Den japanske Nikkei indeksen har sett noen ekstremt kraftige svingninger i det siste, og er nå ned godt over 3000 poeng siden den var på sitt høyeste tidlig i 2015. Den japanske økonomien og det finansielle systemet er nå så presset at det skal ikke mye til å dytte Japan ut i fullt finansielt kollaps.
 4. Tyskland. -Nesten en fjerdedel av verdien av det tyske aksjemarkedet har allerede blitt visket ut, og krasjet i Tyskland kan bli mye verre. Skandalen omkring Volkswagen har skapt overskrifter verden over, og samtidig er det en rekke tegn som tyder på at Tysklands største bank er i problemer. Mandag falt aksjene på den tyske børsen med mer enn 2 prosent.
 5. Storbritannia. -Det britiske aksjemarkedet er ned med omkring 16 prosent  (og mandag er markedet der ned ytterligere 2,5 prosent) etter sin topp og den britiske økonomien står definitivt på vaklende føtter.
 6. Frankrike. -Det franske aksjemarkedet har falt med over 18 prosent og det har blitt stadig tydeligere at Frankrike går i samme fotspor som Hellas allerede har gått selv. Mandag er Cac 40 indeksen ned med nye 3 prosent.
 7. Brasil. -Brasil er selve episenteret av den finansielle krisen anno 2015. Aksjemarkedet i Brasil har kollapset med mer enn 12 000 poeng siden dets topp, -og Brasil har som nasjon allerede gått inn i en økonomisk resesjon.
 8. Italia. -Sjekk det italienske aksjemarkedet som allerede nå er ned mer enn 15 prosent. Jeg tror italiensk økonomi kommer til å skape store overskrifter i nyhetene i månedene som kommer.
 9. India. Aksjemarkedet i India har stupt med nesten 4000 poeng og analytikere er dypt bekymret over fremtiden for landets eksport, dette dersom den globale økonomien fortsetter å krympe.
 10. Russland. -På tross av krasjet i oljeprisene har Russland faktisk gjort det bedre enn de andre landene på listen. Det russiske aksjemarkedet har falt med knappe 10 prosent så langt, og dersom oljeprisene holder seg lave lenge, vil selvfølgelig russisk økonomi fortsette å lide.

Hva vi er vitne til et fortsettelsen av syklusene som viser at det kommer en finansiell nedtur hver sjuende år. Dette nedenfor, er oppsummering av hvordan 7 års syklusen har utfoldet seg de siste 50 årene, og det hele startet i 1966 da aksjemarkedet over tid krasjet 20 prosent. Syv år senere, falt markedet 45 prosent i 1973-1974. Nøyaktig sju år senere kom begynnelsen til det som kalles “the hard resesion” eller “The early 1980s recession,” -og ytterligere 7 år senere, i 1987, kom “Black Monday” da børsen krakket med 22,7 prosent på en eneste dag. Hopper du ytterligere 7 år frem i tid, skriver man 1994 og verden opplevde et krakk i bond eller obligasjonsmarkedet. Syv år senere i 2001, fikk vi 11 september og samtidig krasjet dot.com boblen. I 2008 finanskrisen og historiens største poengfall på Wall Street og hva så videre i 2015?

En rekke mennesker forventet at noe “stort” skulle skje den 14 september og mange var skuffet da intet spesielt skjedde den mandagen.  Men sannheter er at det aldri i følge syklusen har vært snakk om at noe bestemt ville skje på en bestemt dag. Over de siste 60 dagene har vi sett uvanlige ting skje over hele planeten -og svært mange tenker ikke over det, fordi at deres forventninger om hva som skulle skje, -ikke skjedde! – Og alt som har skjedd hittil er bare begynnelsen. Vi har ennå ikke berørt den store krisen i Derivater homelesssom kommer. Mer om derivater kan du lese her. Det vil ta tid før alt dette til det fulle får utfolde seg. Mange av de som skriver eller snakker om økonomisk kollaps fremstiller det som en hendelse som skal gå over en dag eller en kort uke.  -Vel, det er ikke slik det vil bli denne gangen og vi bør være forberedt på å klare oss gjennom en svært lang krise, og de økonomiske lidelser som vil komme over denne nasjonen vil bli verre enn det mange klarer å forstille seg. Og allerede nå ser vi de tidlige tegn på den kommende krisen. Som et eksempel. Ordføreren i Los Angeles sa at økningen i tallet på hjemløse er blitt så ille at det er snakk om en krise.

På Torsdag offentliggjorde tjenestemenn i Los Angeles at byens problemer med hjemløse har blitt en krise og man fremla et forslag om å yte 100 millioner dollar til byens massive og voksende fattige befolkning. Ordfører Eric Garvetti. I følge ordføreren bor det minst 26 000 hjemløse som lever i dyp fattigdom uten bopel og stabil inntekt. I følge Los Angles sosialmyndigheter har tallet på mennesker som bor og sover i biler økt med 85 prosent på de siste to årene alene.

I de siste 5-6 år har vi sett fattigdommen eksplodere over hele nasjonen og suppekøene under den “store depresjonen” har blitt erstattet av EBT kort og dersom ebt_carddet skulle komme til en nedstengning av regjeringen den første oktober  så vil det kunne føre til stans eller forsinkelse i utbetalingen av sosialhjelp eller mat kuponger til de fattige. I følge det amerikanske landbruksdepartementet vil man slutte å utbetale nødhjelp til de fattige dersom regjeringen opplever en såkalt “shot down”. Mer enn 46 millioner amerikanere er avhengig av matvarehjelp for å overleve og bare her i USA er det millioner av amerikanere som ikke vil overleve uten hjelp fra de føderale myndighetene og for hver eneste dag som går øker tallet på mennesker som faller ut av den såkalte middelklassen og blir fattige. Økonomien har alt begynt å falle sammen rundt oss og nå er ny stor finansiell krise akkurat begynt. Når vil flokken som sier “ingenting har skjedd” omsider våkne opp? Forhåpentligvis før de sitter på gatene å tigger etter småpenger for å fø sin familie.

Skrevet av Michael Snyder, redaktør for The Economic Collapse blogg redigert og oversatt til norsk av Søkelys.

Mandag ny nedtur

Mandag var det en ytterligere nedtur på verdens børser og Oslo børs var ned 1,6 prosent, mens det tyske markedet var ned 2,12 prosent. I Frankrike var børsen ned med  2,76 prosent og i London falt Ftse indeksen med 2,46 prosent. Tokyo børsen falt med 1,32 prosent. I USA var fallet etter 4 timer mellom 1,64 og 2,8 prosent og oljeprisene var mandag ned med ytterligere 2 prosent. På tross av at mange av dem som leser Søkelys er skeptisk til teoriene til Jonathan Cahn og det berømte sju års mønsteret tror jeg på ingen måte at dette er over med det første. Sammenligner man den amerikanske indeksen i dag kontra ukene før krakket i 1987 ser vi et forholdsvis likt mønster, og kanskje vil vi få et kraftig endagsfall ala 87 i de kommende månedene.

 

 

6 tanker om “Michael Snyder: Sju års mønsteret manifesterer seg også i 2015 -mot dystre tider og kollaps

 1. En overbevisende gjennomgang av verdens aksjemarkeder. Men det er stor forskjell mellom disse nedgangene og det krakket som en del “profeter” fra USA kommer med.
  Men at det blir vanskelige tider framover, det ser nok alle.
  Jeg ser av og til på Luksusfellen i Norge og Sverige, og maken til hjernedøde ungdommer skal vi vel lete lenge etter. Når de lager så mye problemer for seg selv, og når vi ser hvordan mange ufortjent sliter, så kan hva som helst skje…

 2. Hei Anders.
  Jonathan Cahn har ikke fremsatt noen profeti om dette med Shemitah.
  Men det er mer en “profetisk” analyse hvor han peker på historiske hendelser som skjer hvert sjuende år -etter mønster fra at hvert sjuende år i GT var sabbatsår, hvor jorden skulle hvile, gjeld ettergis, og slaver settes fri. Altså en ny start. I utgangspunktet var dette en velsignelse for Israel, men dersom de vendte bort fra Gud vil det bli snudd til en straffedom.
  For USAs del er Cahns teori at dette mønsteret gjelder også i USA med en begrunnelse at Amerika unnfangelses ord var basert på bønn og en dedikasjon til Gud. Jeg tror det forklares grundig i denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=eyN6FshOlvI

  Jeg tror nok mange av de ulike “spådommene” som har pekt på datoer enten før eller etter søndag 13 september, -mest har vært teorier i et forsøk på å forklare hva som kunne skje og at disse har bommet. 11 september var jo årsdagen for 11 september 2001 -og jeg forstår at enkelte kanskje kunne spekulere i om noe da skulle skje, men Jonatan Cahn selv har aldri pekt på at noe skulle skje på en bestemt dato -men vist til at bare i 2001 og 2008 skjedde det noe i aksjemarkedet på den bestemte datoen.
  Ser vi lengre bakover i sju års mønsteret -må man erkjenne at Gud suverent rår -men jeg er enig i Cahn at USA vil bli rystet økonomisk og sikkert vi her hjemme og.
  Norge og nordmenn har levd i overflod og rikdom, men har vi søkt Gud? Svaret er heller tvert i mot -og derfor tror jeg Gud i sin omsorg vil ryste oss i våre grunnvoller for at vi skal lære å stole på ham i stedet for å danse rundt gullkalven.
  Nordmenn som amerikanere trenger å finne tilbake til Kristus igjen, og kanhende er det vekkelse gjennom trengsel og dom som vil føre til at det skjer.

  • Hei Søkelys!
   Jeg skjønner godt at det er mange som tyder tegn i tiden, og det er også bibelsk og gjøre det.
   Men personlig ser jeg ikke etter tegn av det slaget som Søkelys skriver så mye om. Men bevares, det er underholdning av beste merke, men det er også alt.
   Fordi, det skjer jo ikke noe av det som blir profetert. Jeg har skrevet om dette tidligere, og er helt enig med meg selv!

   Jeg tror heller ikke noe på at vi er så ugudelige her i landet, snarere tvert imot.
   Det står også i bibelen at Gud Fader atter vil velsigne sitt folk, som er Israel 12 stammer, som igjen er de vestlige nasjoner. Der er du og jeg regnet med…Hvilket folkeslag er mest velsignet i verden idag?
   Jeg sa det nettopp…og vi har også øyne å se med…

   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Ugudelighet.

   Kan du definere ugudelighet Helge. er Nasjonen Ugudelig når de har tillatt å gifte seg på nytt i kirken.? er det ugudelig å la de homofile gifte seg i kirken.? Er det ugudelig å ta livet av over 500000 tusen barn i Norge.? bare for å nevne noen ting. over 50% er utro og dette er inkludert kristne , 35% prosent av mannlige kristne er porno avhengige synes du at dette er greit? Nasjonen synker ned i syndens høl. Du synes at Norge bør bli velsignet mer.? Hvorfor bør vi bli velsignet mer, begrunn av synden eller fordi vi er så gode og er
   etterfølgere av en av de stammene som du hentyder.

 3. Svar til R om ugudlighet.
  Du har helt rett, alt det du skrev om er ugudlighet.
  Men selv om vi gjør mye synd, så er Gud trofast mot sitt ord. Og Han har sagt at Han ATTER vil velsigne oss.

  Men jeg kan også kvergulere det du skriver, og påstå at de fleste abortene er avlet i synd!
  Og dersom du tror på en evig fortapelse med evig pine, så slipper fostrene i de fleste brutte svangerskapene evig pine!
  (Men det skal jeg ikke gjøre…)

Det er stengt for kommentarer.