Mener Henrik Guii-Larsen jobber som barne og tweenskonsulent i Acta ennå at Justin Bieber er et godt kristent forbilde?

Justin Bieber, kristenidolet som demonstrerer sin kristne tro ved fyllekjøring, arrestasjon, kasting av egg på naboen bolig, dop, fyll og nå også biting av brystvortene til en kvinnelig stripper

bieberHenrik Guii-Larsen som jobber som Barne og tweenskonsulent i Normisjon som også var tidligere Trosopplæringsutvikler i Acta mente i april i fjor at Justin Bieber var et godt “kristent forbilde” for organisasjonens unge. I et internt intervju på Normisjons nettside uttalte da Guii-Larsen på spørsmål om han syntes Bieber er et godt forbilde for unge kristne: “-Ja, det synes jeg. Han sier han tror på Jesus, og gjør det nok lettere for en del troende ungdom å være ærlige om sin egen tro. Jeg er derimot mer usikker på “Bieber-effekten” i moralske spørsmål.Jeg er for eksempel usikker på om hans ståsted i abort-spørsmålet har reel påvirkning på unge i Norge i dag, spesielt for de som i utgangspunktet er uenige eller nøytrale. For de som allerede er enige kan det bety en del at han er såpass tydelig som han er.”

Bieber, – en puppebitende kristen?

j-bieberDen utagerende popstjernen og “det gode forbildet for unge kristne” har i de siste ukene høstet betydelig mediaoppmerksomhet for en rekke straffbare og heller tvilsomme forhold. Nylig måtte det unge pop-idolet og det gode forbildet møte for retten etter å ha blitt pågrepet av politiet mistenkt for å ha kjørt i fylla. (Kanhende ungdommen i Acta skal gå i fotsporene til sitt gode forbilde) – og bare en uke tidligere hadde det “gode forbildet” en politi-razzia hjemme hos seg selv etter å ha kranglet heftig med naboen samt å ha kastet egg på naboens hus. Nok et godt tiltak de unge i Normisjons Acta arbeid må ta etter? Det unge forbildet for Normisjons unge har også vært under etterforskning i Rio for vandalisme. Kanskje også vandalisme er en sysle som er prisverdig i Acta regi? Å tagge vegger og bygninger er vel langt mer interessant enn å sitte i møter på bedehuset. En annen syssel som det gode forbildet for kristne ungdommer bedriver er “puppe-biting”. I følge dette bildet bruker den gode “kristne pop-stjernen” også sin tid på å bite i brystvorten til kvinnelige strippere. En annen som har vært opptatt av Justin Bieber som det gode kristne forbildet er Jon Steinar Kjøllesdal som leder bønne-nettverket i Oslo som sier dette om Bieber til Normisjons nettside: “Noen hadde derimot lagt merke til at både Justin Bieber og moren hans Pattie Malette har snakket åpent om kristen tro og bønn i amerikanske og canadiske medier. Når han kaller seg kristen, blir hans liv et vitnesbyrd, både på godt og vondt.”  -Ja litt av et forbilde for unge kristne må vi si!