Massiv flukt fra Kharkiv, folk rømmer i forkant av eskalering av krigshandlinger

Befolkningen i den ukrainske byen Kharkiv rømmer nå byen og kjører vestover i forkant av at russerne nå stadig kryper nærmere byen som på et eller annet tidspunkt vil komme til å falle. Den ukrainske hæren mangler håpløst både våpen og ammunisjon og er ikke i stand til å holde russerne tilbake. Minst 80,000 ukrainske soldater skal være drept eller varig satt ut siden årskiftet, hevder Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu tirsdag. I følge uavhengige estimat skal Ukraina ha mistet 500 000 soldater siden krigen ble trappet opp med den russiske spesielle militæroperasjonen i 2022.

Kharkiv er nå uten strøm og internett og russisk bombing skal ha påført det ukrainske strømnettet varig skade. Befolkningen i Kharkiv forstår at løpet snart er kjørt for det ukrainske forsvaret og rømmer nå unna krigshandlingene de vet vil komme. Lange køer av biler viser at befolkningen forstår at krigen for alvor vil komme til Kharkiv og rømmer derfor byen i stort antall. Det faktum at Ukraina ennå gjennomfører droneangrep dypt inne i Russland, gjør Moskva ennå mer bestemt på å fordrive Kiev regimets styrker så langt bort at de ikke kan nå mål i Russland.

8 tanker om “Massiv flukt fra Kharkiv, folk rømmer i forkant av eskalering av krigshandlinger

 1. Nato vert nøydd å erklæra krig mot desse stygge russarane.
  Tenk dei driv ein angrepskrig mot eit folk som kun har lyst å leva i fred i sitt eige land.
  Så prøver Søkelys å framstilla det som om russarane har full rett til dette.
  Det er lite intelligent og skamfullt.

  1
  2
  • Hele krigen er jo trist og vitner om uforstand blant ledere i Europa.
   Det skulle ha vært lagt vekt på forhandlinger og kompromiss-avtaler før dette utviklet seg slik det gjør.
   Jesus sa noe klokt som Ukraina burde ha lyttet til:
   “….hvilken konge som drar ut for å møte en annen konge i strid, setter sig ikke først ned og rådslår om han med ti tusen er i stand til å møte den som kommer imot ham med tyve tusen? Men kan han ikke det, da skikker han sendemenn til ham, mens han ennu er langt borte, og tinger om fred.” Lukas 14,32
   Dette skulle Zelensky ha lyttet til før han valgte krig og konflikt.
   Han skulle ha tinget fred som Jesus sa. All fornuft tilsier jo at Ukraina ikke kan vinne over Russland og dersom ukrainerne kjente litt til historien, ville de aldri ha stolt på hjelp fra USA og Europa. Amerikanerne har jo blitt jaget både fra Vietnam, Afghanistan og har jo også mer eller mindre forlatt det synkende skipet i Irak. Det eneste håp Ukraina har er vel at NATO går inn i krigen med personell og stiller NATO alliansen bak Ukraina. Jeg tror ikke folk flest i Europa er villige til å sende deres sønner og døtre til å krige mot Russland i Ukraina. Men det kan komme til å skje dersom befolkningen fortsetter å sove.

   5
   2
  • Zelensky ble Ukrainas bunnløse tragedie.
   En skal lete lenge etter en større utspekulert drittsekk.
   Han oppfører seg som om han er verdens mektigste person og forventer stående applauser i kokainrusen hvor enn uvesenet måtte dukke opp !!
   Det er USA, UK og EU som holder liv i Europas fattigst land.
   Kona handler for millioner både her og der og produksjon av grønne klær til Zelensky går på høygang 24/7/365.

   Ukraina har mistet nært innpå 1 million, døde og livsvarig skadede.

   Tragedien Zelensky er villig til å ofre alt og alle. Han er så mindre begavet at han ennå ikke forstår hva som skjer.
   Det kan være verd å få med seg hva Josep Borrell sier i et intervju med CNN.
   Noe som bekrefter at dette er en proxy-krig.

   3
   2
  • Hvordan tenker man at et land som får en komiker som president skal klare seg?
   Hvem stemte han inn?

   1
   1
 2. I følge Azovamena profetien , vil USA bruke atom bomber i øst Ukraina , når folk flykter / evakuere fra Kiev for andre gang .
  Interessant om Søkelys kunne fått oversatt denne profetien til norsk skriftlig format.

  1
  3
 3. Søkelys skriv ein del ting som ikkje kan stå uimotsagt..
  Du nemner Afghanistan og USA.
  Me veit korleis det gjekk med Sovjetunionen og krigen deira i Afghanistan.
  Ukraina har Nato og USAs støtte. Bibelversa du siterer kunne sjølvsagt vore aktuelle om Ukraina var åleine. Det er dei ikkje.
  Stoltenberg og co ser faren med å la Ukraina tapa. Då vil DJEVELEN Putin fram med korstoga sine. Han har stohetstankar om seg sjølv.
  Det er ikkje berre Ukraina som må ofra dei unge mannfolka sine. Tenk på Russland og alle dei som motvillig må vera med på desse sjuke krigshandlingane til Putin.

  2
  1
  • Esekiel 38 vers 4 Og jeg vil vende dig om og legge kroker i dine kjever og føre deg dig ut med hele din hær, hester og ryttere, alle sammen prektig klædd, en stor skare med store og små skjold , alle sammen med sverd i hånd.

   Legg merke til hva som står i dette verset Torstein ! Burde ikke Ukraina og vesten med USA i spissen , tinget fred med Russland ? For så sant Esekiel 38 vers 4 er Guds ord , så kan ikke de vestlige landene slå Russland . Men freds veg kjenner dere ikke !

   Kjell har helt rett i sin oppfordring til å vurdere sin fiende , men folket i vesten har vendt seg mot den allmektige Gud og nå bruker Gud, Russland til å føre dom over vesten.

   Alt som skjer nå , skjer fort , vi ser de bibelske profetiene åpenbare seg i rask rekke følge , dette handler ikke om å dømme folk og kalle folk stygge ting, det handler ikke om å ta parti for de verdslige riker eller ledere , som dessverre mange her på søkelys gjør bla med å idolisere Donald Trump , han er ikke Jesus og kan ikke frelse noen, han kan ikke stoppe Guds plan , tro ikke at han er bedre en Biden eller Obama , han er verre og det sier litt, eller for den sak skyld idealisere Putin eller Stoltenberg , det handler om å advare folk og be dem vende om , vende om og søke forsoning i Guds son offer , som er Jesus.

   Torstein , du driver med krigs hissing , du er som kokene i kjeven på Gog .

   Det blir som det står, freds veg kjenner de ikke .

   1
   1
  • Sovjet som du viser til var som NATO er, en koloss på føtter av leire, en union som stod Gud i mot og dyrket kommunisme og ateisme.
   NATO er en tilsvarende koloss som står Gud i mot og dyrker pervesjon og LGBTQ.
   Russland har etter Sovjetunionens fall vendt tilbake til sin kristen-ortodokse kulturarv og i motsetning til USA har Putin og Russland vist at de er en troverdig alliert eksempelvis av Syria.
   Støtten Ukraina har i verden er blitt mindre og mindre. Det er primært bare vestmaktene som støtter Ukraina -og siden det amerikanske hegemoni er på hell, er det uklokt å satse på Vesten fremfor Gud.
   Det er grunn til å tro at Ukraina har mistet rundt en halv million soldater og de har ikke så mange som Russland å ta av.
   Hvor mange soldater Russland har mistet er ukjent. Kanskje to hundre tusen eller så.
   Men det er for mange døde på begge sider som har dødd for en meningsløs krig om noen landområder hvor befolkningen ved demokratiske valg har sagt at de ønsker å være selvstendige fra Kiev.
   Dersom NATO går inn i krigen vil den tredje verdenskrig bli utkjempet også i Vest-Europa.
   Amerikanerne har vistnok 12 baser i Norge. Disse vil være viktige mål for Russland dersom Vesten virkelig vil ha krig med Russland.
   Det vil bli en stor ulykke for Europa som vi burde unngå.
   Derfor er kompromiss og en fredsløsning den beste løsningen for oss alle.
   Det som er den store faren nå er at Israel klarer å dra USA inn i en krig i Midtøsten med Iran, og at NATO kommer i krig med Russland og dermed også Kina over det korrupte Ukraina. Det vil bli en blodig affære ingen av oss ønsker.
   Vi må derfor be Gud om mer nåde og mindre krigshissing.

   4
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *