“Ludvig Nessa fjerner drittsekker fra sin FB side, Ramaskrik i hets gruppe”

Prest Ludvig Nessa har nå fått nok av de verste hetsere som har brukt hans Facebookside til å fremme hets, hat og beskyldninger mot både Ludvig Nessa og andre kristne. Tre av de verste “Jesabelittene”, Mari Voll, Svein Storbakk og Knut Helge Mowinckel er blitt utestengt fra å kunne kommentere på Nessa`s Facebookside. Dette har ført til ramaskrik i hetsgruppen Hanvoldkanalen, skriver Facebookgruppen “vi som støtter Visjon Norge.” Hanvoldkanalen som er mest opphengt i å omtale Levi Jensen skrev i går dette om Nessa`s utestengning av tre figurer: “Da har Nessa begynt å like det samme som Auke. Et ekkokammer. Et ekkokammer hvor de kan spre sine løgner uten at noen korrigerer dem. Det må være forferdelig kjedelig,”

Etter at et par navn flittig hadde brukt Ludvig Nessa`s Facebook-side til å spre forakt, hat, mørke og hets mot forskjellige kristne som følger Ludvig Nessa på Facebook, fikk omsider Ludvig Nessa nok. Til de tre aktuelle personene skrev Nessa dette: “Mari Voll, jeg er en sterk tilhenger av ytringsfrihet. Derfor har jeg tålmodig latt deg boltre deg fritt her inne på min FB-side. Egentlig burde du skamme deg. Vi er ikke FB-venner engang. …Når jeg nå oppdager at du selv ikke praktiserer ytringsfrihet for andre enn deg selv på din FB-side, ser jeg heller ingen god grunn for at du skal ha tilgang på min side. Den som ikke unner andre ytringsfrihet, bør selv ikke få nyte godt av den! Dette er et godt og gammelt rettsprinsipp fra Frostatingsloven, en av Norges eldste lover. …Farvel og på gjensyn! Måtte du finne deg selv og din Gud før det er for sent,”

Dette har falt tilhengerne av Facebook-samfunnet Hanvoldkanalen tungt for brystet. Svein Storbakk som er en av de utestengte skriver dette på Hanvoldkanalen: “Det har vært en klar dreining til mer politiske poster på Ludvig Nessas side de siste årene. Med full støtte til Trump. Tro på QAnon og andre former for konspirasjoner. Støtte til Eurabia-teorier, og helhjertet støtte til SIAN, Alliansen og partier på ytterste høyre fløy. Omtalen av snarlig tro og håp om Jesus gjenkomst har også økt betraktelig. Det virker bare som de er forberedt og klare. Slik de har vært det i 2000 år.” Knut Helge Mowinckel, en annen av de utestengte skriver dette som svar: “Ludvig Nessa framstår mer og mer som en raritet der lengst ute til høyre. Ser at både du og jeg har fått reisepass. Like greit,” og han følger opp med dette: “Ludvig Nessa beskriver meg som “ikke rent lite selvopptatt”. Han burde se seg selv i speilet. Sier ikke mer.”  Janne Pedersen, en annen av dem som digger Hanvoldkanalen skriver dette: “For en grusom gud. gjøre seg så usynlig og si at de som ikke tror jeg finnes skal brenne i helvete.for en trussel liksom..jeg kan bare ikke skjønne åssen noen tror på det,” skriver Pedersen som nok mener at alle som tror på Bibelens Gud dyrker en konspirasjonsteori. For mange er ideen om Gud, frelse, fortapelse ikke annet enn håpløse foreldede konspirasjonsteorier skapt for å undertrykke og hate.

Sondre Kjærsdalen mener at Nessa har misforstått hva ytringsfrihet er og skriver dette:
“Slike som Nessa har totalt misforstått hva ytringsfrihet egentlig er. Ytringsfrihet er noe man har uten innblanding fra myndighetene og kun dem,” Gro Hagen ser ut til å mene at ytringsfrihet ikke er frihet til å ytre seg:  Veldig mange har det for seg at man kan yttre hva som helst,men det er feil. Den er ikke absolutt. Det er begrensninger og er det noen som mildt sagt tøyer den og vel så det så er det vel den gjengen der av kristenekstremister,”

Et meget godt eksempel på hvordan Jesabel-ånden opererer.

Jan Otto Reberg følger opp med dette kraftfulle fyrverkeri av sannhet:  “Bibelsk kristendom handler mye om “vi-mot-dem”. I gamletestamentet slakter morderguden ned folk i en lang serie massakrer for å hjelpe sitt “utvalgte folk”, israelittene. I nytestamentet er det de kristustroende som er blitt “utvalgt”. Opp gjennom historien har kristne brukt dette til å begrunne rasisme, nasjonalisme og slaveri. Trump kjører også hardt på “vi-mot-dem”, rasisme og nasjonalisme. Bibelen handler mye om en “sterk mann” som er “handlekraftig” og setter fakta og fornuft til side. Trump markedsfører seg som “handlekraftig”, og han setter fakta og fornuft til side. Abort er helt klart et tema, som du er inne på. Dette er en veldig viktig sak for mange kristne i USA. Trump gasset vekk folk for å gå til en kirke og holde opp en bibel. Opp/ned, for å være mer eksakt. Kristne satte pris på det. Amerikanske kristne holdt sammen i kampen mot indianerne og for å kontrollere afrikanske slaver. Tradisjonen for at kristne skal ha våpen, står fortsatt sterkt. Trump sier det blir mindre kriminalitet hvis flere får våpen. Jo mer utdannelse folk får, jo mindre tror de på Trump og jo mindre kristne blir de,” slår Reberg. Med andre ord er det bare tullinger uten utdannelse som tror på den konspirasjonsteori bibelsk kristendom er.