Lørdag 15 blir en kritisk dag for Filadelfia Kristiansand og Q42 -kraftig kritikk mot ledelsen av eldre pinsevenner

Situasjonen rundt Filadelfias eierskap i Q42-komplekset tilspisser seg og lørdag blir en kritisk dag for pinsemenigheten som befinner seg i akutt økonomisk krise etter at de ikke klarer å betjene gjelden. “15. januar en kritisk dato i menigheten Filadelfias kamp for å unngå konkurs. Er det ikke blitt en løsning med kreditorene til da, rykker skifteretten et betydelig skritt nærmere,” skriver Fædrelandsvennen torsdag kveld. Filadelfia Kristiansand har slenge slitt med å få økonomien i konferansesenteret Q42 til å gå rundt og varslet i forrige uke en mulig konkurs. Denne uka inviterer de menigheten til bønnemøter. – Mange kjenner på alvoret i situasjonen vi befinner oss i, sier pressekontakt i menigheten. Samtidig øker kritikken mot menighetens ledelse, og de eldre som medvirket til å bygge opp pinsemenigheten som nå er kritiske til menighetens ledelse. Enkelte tar til orde for at menighetens ledelse må vurdere sine stillinger

Flere eldre medlemmer av menigheten har i de siste kommet med skarp kritikk av Filadelfia menighetens lederskap. Tidligere pastor og pinsevenn-forkynner Odd Bergum skrev tidligere torsdag at det glamorøse bygget syntes å være bygd på tilfeldige profetier som ikke ble prøvd. Videre skrev Odd Bergum at menighetens ledelse var åndelig umodne. I en kommentar senere skrev Bergum at det å svi av mer penger på dette prosjektet er som å kaste dem i et vulkansluk. “Jeg kom med uttalelser imot den menigheten for ganske lenge siden. Leste om deres stor tanker og profetier, noe jeg også tok avstand fra. Syns også at det er trist, men slike falske profetier har vi blitt vant med de siste 50 årene. Når jeg tilogmed hører en pinsepastor tyder et budskap slik; Jeg ,Jesus vet ikke hvilken dag jeg skal komme tilbake til denne jord, men vil komme snart da bryllupsbordet er dekket og jeg skal hente min blodkjøpte brud. Denne tydningen er i gjennom falsk, likeså de mange andre om store vekkelser og framgang. Jeg tror på både tungetale-tydning og profetiske gaver, men vi bør snart forsøke å stanse den galloperene Mammonånden som gjennomtrenger mye av folk i dag,” skriver Hårek Anderssen som er evangelist i pinsebevegelsen. ” Endeligt en som siger sandheden. Jeg har veret skeptisk paa lederskapet og iser forkynderne hyrder pastorer. Ingen har teologisk utdannelse jeg anser det som farligt. Og tro I munden duger ikke sammen mrd Guds faste ord,” skriver Ivan Krøs om ledelsen i Filadelfia Kristiansand.

Tyr til personangrep mot dem som kritiserer ledelsen i Q42

Det finnes dem som forsvarer byggeeventyret til Filadelfia menighetens umodne åndelige lederskap er Tove H Beck og Elin Thorkildsen. I sine kommentarer kritiserer de Odd Bergum for å legge kritikken av menighetens ledelse ut på Facebook og Tove H Beck skriver dette om Bergums kommentar: “Dette var en ufin kommentar som ikke hører hjemme på Facebook ! Å henge ut andre burde en kristen ikke gjøre.”  “Kjære deg. Tror du ikke det har blitt gjort av oss gamle medlemmer i alle år? Paulus skrev åpent til skrekk og advarsel for andre. Ikke minst om menigheten i Korint. Kjærlighetens apostel, Johannes, gjorde det samme. Det står skrevet: Åpenlys irettesettelse er bedre enn kjærlighet som skjules. Dessuten har avisene kommet meg i forkjøpet,” skriver Odd Bergum i sitt svar. Bergum får støtte av pastor Lennart Larsson som skriver dette: “Det har blitt en holdning hos noen, at man bare skal tie. Som når en (fra et annet land) ba för folk i svenske Pinsebevegelsens største stevne for noen år siden. Amalgam i tendene skulle bli til gull.. (jo det er sant) Så var det noen “åndelige” som ikke ønsket, at det skulle komme frem etterpå….” Larssons svar ser ut til å ha falt Tove H Beck tungt for brystet som i stedet for å skrive noe vettug lirer av seg dette i kjent stil, nemlig med personangrep: “Tror ikke jeg ville trives med å ha deg som pastor !!! Perfekte kristne er de mest dømmende og harde!!,” mener kvinnemennesket som her uberettiget går til angrep på pastor Larsson.

Kjell Tegnander: Ledelsen i Filadelfia bør vurdere sine stillinger

“Takk til Odd Bergum for dagens innlegg vedrørende det tragiske forhold i Filadelfia, Kristiansand. Jeg tror mange lesere er takknemlig for innlegget som virker frigjørende for flere enn meg. Odd er en høvding for mange av oss i menigheten, med et oppriktig ønske om å få normale forhold gjenopprettet hos oss. Odd peker på et vesentlig poeng i sitt innlegg: ledelsens oppførsel og som har tildels virket skremmende på mange av oss med tildels mange års erfaring i menighetsarbeid. Flere av vedtakene som er presset igjennom har ikke vært forelagt menigheten i plenum og har derfor ikke vært i overensstemmelse med menighetens vedtekter.Dette er oppsiktsvekkende og har etter min mening vært ulovlig. Konsekvensen av dette må ledelsen ta ansvar for og vurdere sin stilling,” skriver Kjell Tegnander i sin kommentar med støtte til Odd Bergum. Mange av de gamle støttene i Filadelfia Kristiansand har vært kritiske til byggeeventyret til det nåværende lederskapet og sett og forstått at et slikt prosjekt kunne sette menigheten i alvorlig fare. Disse røstene ble aldri hørt da dagens ledelse i euforisk stormannsgalskap ble forledet til å bygge for stort og for dyrt. Underveis og for å holde på leieinntekter har menigheten blitt drevet fra skanse til skanse i forhold til kristen etikk. Først ble det åpnet for alkoholservering, deretter for regnbueflagget og den økonomiske krisen kan vitne om at Gud ikke har hatt behag i dette. Det er derfor bra at gamle høvdinger nå sier i fra, for de ble aldri hørt da ledelsen på basis av tomme profetier satte i gang dette kostbare prosjektet som har påført menigheten 93 millioner i gjeld.

2 tanker om “Lørdag 15 blir en kritisk dag for Filadelfia Kristiansand og Q42 -kraftig kritikk mot ledelsen av eldre pinsevenner

  1. Vi var også vitne til at Hanvold IKKE VILLE høre på en eldre.

    Han skulle ha hørt. Nå er den eldre død.

    Det er altfor lite respekt for de eldre. Nordmenn har reist til USA og tror alt er mer riktig hva de prediker der og har dradd vranglæren tilbake hit inn i menighetene. Sikkert mange eldre som har advart. Men de som kom hjem har hevet seg over de eldre og kloke.

  2. Jeg håper det blir en økonomisk løsning slik at menigheten får beholde huset.

Det er stengt for kommentarer.