Har gjenopprettet ro og orden i Kasakhstan -Putin henter hjem styrkene

Russland og de andre CSTO landene trekker nå tilbake sine fredsbevarende styrker fra Kasakhstan etter at ro og orden er blitt gjenopprettet. I løpet av få dager har myndighetene i Kasakhstan slått ned opprøret og et stort antall opprørere, flere av dem av utenlandsk opprinnelse er pågrepet og fengslet. Både russiske myndigheter og presidenten i Kasakhstan har beskyldt Vesten for å påvirket og styrt opprøret for å destabilisere landet.

“Det er nå på tide og hente hjem styrkene. Vi har gjort vår del,” sa Putin torsdag. Dermed kan den russiske presidenten igjen holde fullt fokus på den spente situasjonen som er oppstått mellom Russland og NATO over Ukraina og eventuelle ytterligere utvidelser av NATO. Konflikten i Øst-Europa dreier seg om langt mer enn Ukraina og for Russland dreier spørsmålet seg først og fremst om nasjonal sikkerhet. Det har i denne uken vært samtaler mellom Russland og USA og NATO uten at det har ført til at Russland har fått gjennomslag for sine krav om å redusere NATOs militære tilstedeværelse i Russlands bakgård. Alt NATO og amerikanerne har tilbudt Russland er fortsatt samtaler og det er ikke gitt noen innrømmelser fra Vestmaktenes side. Spenningen i Øst fortsetter derfor og så langt er det ingen tegn til at Russland vil trekke tilbake de 100 000 soldatene som er utplassert langs grensen mot Ukraina.

Én tanke om “Har gjenopprettet ro og orden i Kasakhstan -Putin henter hjem styrkene

  1. “I løpet av få dager har myndighetene i Kasakhstan slått ned opprøret og et stort antall opprørere, flere av dem av utenlandsk opprinnelse”
    At det påstås at det er mange opprørere av utenlandsk opprinnelse, er klassisk retorikk fra diktatorer for å rettferdiggjøre nedslakting av eget folk som er lei av diktatur og korrupsjon. At det måtte spesialsoldater til fra en av verdens mektigste krigsmaskiner for å slå ned det folkelige opprøret, viser bare hvor forhatt diktaturet i Khazakstan er.

Det er stengt for kommentarer.