Kyrkja ei andeleg havarert skute

Borge kirke 2Skal kristne forsatt vera medlemmar i ei andeleg havarert kyrkja, eller skal dei melda seg ut og gå for ein forsterka satsing på dei frie kristne organisasjonane ? Sjølv syns eg tida for utmelding er overmoden. Ville apostlane anbefalt dei kristne i si tid å finna andeleg husrom, og stå under vranglærande forkynning frå eit andeleg havarert kyrkjesamfunn ? Eller ville dei heller sagt at det er betre du finn eit samfunn av kristne som forkynnar Guds ord i sanning,” skriver Kjartan J Tysse i et innlegg postet på verdidebatt. Konklusjonen av hans innlegg er at tiden nå er inne til å forlate det kirkelige Titanic som nå er i ferd med å gå under

Den Norske Kyrkja sin blanding av sanning og løgn, lys og mørke, har gått så langt at det er på høg tid kristne forlet denne andelege havarerte skuta.

Korleis ville det sett ut visst det på eit bedehus hadde vorte praktisert denne blandinga av lys og mørke som kyrkja driv på med ?

Då kunne forsmalinga ein dag høyrt ein forkynnar som sa at homofilt samliv er i samsvar med Guds gode vilje, og at personar av same kjønn kan gifta seg. Forkynnaren kunne sagt at homofilt samliv ikkje er synd, og at ein difor ikkje treng å omvenda seg frå dette.

Men neste dag kan ein anna forkynnar seia at homofilt samliv er i strid med Guds gode vilje, og at bibelen forbyr personar av same kjønn å gifta seg. Forkynnaren kunne sagt at homofilt samliv er synd, at ein er nødt å omvenda seg frå synda for det handlar om evig fortaping eller evig liv ilag med Jesus.

Er det andeleg klokt å melda barn inn i denne havarerte kyrkja, er dette ein trygg plass for dei å vaksa andeleg, eller aukar ein faren for at dei vert villeia no eller i framtida ved å leda dei inn i eit havarert andeleg felleskap ? Sjølv er eg ikkje i tvil om svaret.

Jesaja 5, 20-21

“20 Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert!

21 Ve dem som er vise i egne øyne og forstandige i egne tanker!”

Én tanke om “Kyrkja ei andeleg havarert skute

 1. Matteus 24:4
  Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill!

  La dere ikke lenger bedra og førføre av denne verden, men stå opp for Sannheten!
  Om vi ikke står opp for Sannheten nå og motstår forførelsen, så vil forfølgelsen bli enda større. Men frykt ikke, bare stå på Sannheten og kjenn GUDs Ord.

  Make no mistake, pavesystemet skyr ingen midler.

  Johannes åpenbaring 18
  18:24
  I denne byen ble det funnet blod fra profeter og hellige,
  fra alle dem på jorden som er blitt slaktet ned.»

  18:4
  Fra himmelen hørte jeg en annen røst:
  «Dra bort fra henne, mitt folk,
  så dere ikke tar del i hennes synder
  og ikke rammes av hennes plager.

  Dette gjelder den falske kirken som er pavedøme i Roma, noe som kommer veldig klart frem i kapittel 18.

Det er stengt for kommentarer.