Kristenradio på buss: NEMDMØTE UTSATT INNTIL VIDERE

Vi viser til tidligere informasjon om at sak 20/42 skal behandles i nemndmøte 20. august 2020.
På grunn av tekniske problemer med vår zoom-løsning lar dette seg ikke gjøre å gjenomføre muntlige forhandlinger i dette møtet. Behandling av denne saken må derfor utsettes. Vi beklager de ulemper dette medfører for dere. Vi jobber med å finne en ny aktuell dato for behandling av denne saken. Dere vil bli holdt orientert om ny dato, skriver diskrimineringsnemda i et brev til partene

NB UTSATT

Førstkommende torsdag vil Diskrimineringsnemda avholde sitt augustmøte hvor de blant annet skal ta opp blogger Jan Kåre Christensens klage på påstått diskriminering fra sin arbeidsgiver Unibuss i Oslo. Christensen som figurerer som evangelist og bibellærer er til daglig ansatt som bussjåfør i Oslo, -og har fått en rekke tjenestepåtaler etter at kunder har klaget og hevdet at Christensen spiller plagsom høyt kristenradio. I følge en av kundeklagene skal Christensen ha “kjørt på med høylytt religionspropaganda hvor det tydelig ble fortalt hatske og rasistiske historier om blant annet muslimer og jøder,”. Dette er noe Christensen har avvist.

Konflikten mellom blogger Jan Kåre Christensen og arbeidsgiver Unibuss spisset seg i juni til da Unibuss nektet å akseptere en legeerklært sykemelding. Dette gjorde at Christensen tapte en halv månedslønn. Etter å ha først vært sykemeldt og deretter ute i ferie er Christensen nå tilbake på jobb, og torsdag skal Diskrimineringsnemda under sitt møte ta stilling til hvorvidt Christensen er utsatt for religiøs diskriminering. Begge parter vil muntlig overfor nemda fremlegge sine synspunkter, og i sin muntlige tale til nemda vil Christensen fremsette krav om kroner 200 000 i oppreisning fra arbeidsgiver. “Beløpet burde av den og flere andre grunner som allerede nevnt vært atskillig høyere for å statuere et eksempel. Slik destruktiv og diskriminerende oppførsel er ikke allright! Når det gjelder såkalt høye radioprogrammer, så har jeg spurt etter veiledning om hva som er akseptabelt lydnivå. Jeg har hørt på andre bussfører hva de har spilt, og de aller fleste ligger på det lydnivået jeg har. At enkelte påstår noe annet, er oppkonstruert og ikke sant. Det er kun innholdet som det fra enkelte få av de tusenvis som har sittet på med meg, som har reagert som de har gjort. De har egentlig reagert kun på innholdet, ikke noe annet,” vil Christensen fortelle Diskrimineringsnemda. Unibuss på sin side avviser å ha diskriminert Christensen og mener at dette er en intern personellsak. Advokat Josefine Wærstad bistår Christensen under prosessen. Unibuss har etter at saken ble offentlig kjent truet Christensen med oppsigelse.

Facebook Comments

7 tanker om “Kristenradio på buss: NEMDMØTE UTSATT INNTIL VIDERE

 1. Lurer på om Hr. Christensen med advokat skal møte opp personlig i Bergen på torsdag eller om alt skal foregå på telefon?

  Taper han saken så blir det rettsak. Det har han selv sagt.
  Rettsak!!!
  Denne mannen elsker rettsaker.

  • Det blir nederlag for Christensen igjen.
   Først for Torp, deretter for PBE og nå for Unibuss.
   Det er ingen menneskerett å høre på radio.

   1
   1
 2. Unibuss sier det er en personkonflikt og har ikke noe med at han hører på kristen radio for det tillater de. Men han har spilt altfor høyt så det har kommet mange klager for passasjerer pga styrken.
  Det er ikke bare dette saken dreier seg om, men hvorfor stille opp med advokat.?

  Jeg kjører ofte buss i Oslo og har aldri opplevd at busssjåfører hører på radio i det hele tatt.
  Men skal sjåføreren stille opp med kvinnelig advokat på møte på torsdag og kreve 200.000 for tort og svie, da synes jeg saken blir svært belastende for uni buss.

 3. Det er helt klart at det er noen som kun er ute etter å ta Jan Kåre. Koste hva det koste vil. Jeg sier bare: Stakkars dem når det slår tilbake på dem selv. En dag; før eller siden, kommer de selv i en situasjon hvor vedkommende selv står for tur.

  2
  1
  • Jeg kjenner ikke saken godt nok og jeg «kjenner» kun Jan Kåre fra Søkelys og diskusjoner med ham her. Jeg har vært rykende uenig med ham.

   Men, dersom saken kun dreier seg om at Jan Kåre kan spille kristen radio eller ikke, og ikke personkonflikt ala det vi har vært vitne til i hans blogg, så er denne saken prinsipielt viktig. Spennende å se utfallet av en dom her. Det er ganske drøyt dersom kristen radio blir forbudt for buss-sjåfører å høre på.

   3
   1

Det er stengt for kommentarer.