Krigen mellom Hamas og Israel: Mer enn ett hundre palestinske rakettangrep hittil torsdag

4 palestinske raketter skutt mot Jerusalem, to skutt ned av Iron Dome, to falt ned uten å forårsake skade, rakettangrep påførte materielle skader på en bolig i Shar-HaNegev mens militærsjef for det sørlige Israel sier at styrkene nå er klare til å utvide militæroperasjonen.

hams-gaverIsraelske styrker gjennomførte i natt flere omfattende angrep på Hamas bevegelsens terrorstruktur inne på Gazastripen samtidig som rakettene fortsetter å ramme israelske byer i stort omfang. I følge det israelske forsvaret avfyrer palestinerne minst en rakett hvert tiende minutt og den israelske sivilbefolkning må oppholde seg innenfor en 15 sekunders avstand fra tilfluktsrom. I byer i det sørlige Israel må sivilbefolkningen krype sammen for å beskytte seg mot de potensielt dødlige rakettene fra Gazastripen.

Den israelske militæroperasjonen mot Hamas og andre palestinske terrororganisasjoner fortsetter med uforminsket styrke. I natt gjennomførte Israel omfattende luftangrep på iron-dometerrormål i Gaza og man skyter også granater fra sjøen. Hamas, islamsk hellig krig og en Fatah-linket gruppe skal ha vært ansvarlig for flere av de siste dagers rakettangrep. For øyeblikket avviser Israel vestlige oppfordringer om våpenhvile og statsminister Netanyahu skal i dag ha snakket med den britenes statsminister David Cameron, Tysklands Angela Merkel, den franske presidenten, den canadiske statsministeren samt FNs generalsekretær Ban-ki-Moon, men forløpig ikke med USAs Hussein Obama. For øyeblikket er ikke partene i konflikten videre innstilt på en våpenhvile selv om Hamas sa at de ville avslutte rakett-angrepene dersom Israel slapp fri 56 av deres terrorister som er i israelsk fangenskap. Hamas som er den angripende part sier videre at Israel ikke har etterlevd våpenhvileavtalen av 2012 som forhindret en israelsk bakkeoperasjon.

Ikke innstilte på våpenhvile 

En ledende israelsk regjeringstalsmann sa torsdag formiddagat Israel ikke er interessert i noen våpenhvile selv om Hamas kanskje ville gå med på det. De israelske mål som er “null raketter fra Gaza” er langt fra nådd, og mye kan tyde på at Israel denne gangen er interessert i å påføre Hamas varig skade slik at de ikke er i stand til å avfyre raketter mot netanyahu-2014Israel på lang lang tid. “Kanhende Hamas er interessert i at ting roes ned, fordi vi har påført dem betydelige smerte, men en våpenhvile nå vil gjøre at Hamas kjapt er i gang igjen med å avfyre raketter mot den israelske sivilbefolkningen. Bare i løpet av den siste timen har Hamas avfyrt raketter mot Sdot-Negev, Eshkol, Ashkelon og flere andre israelske områder samtidig som det israelske flyvåpenet for kort tid siden angrep tre navngitte islamske jihadister som alle nå mottar 72 jomfruer i Allahs rike. I Kfar Aza og Yd Morderchai gikk flyalarmen for kort tid siden, melder IDFs talsmann på twitter. Statsminister Netanyahu understreket torsdag at dette ville være en begrenset operasjon samtidig som det israelske forsvaret i ettermiddag gikk ut med oppfordringen til 100 000 sivile palestinere som bor i grenseområdene mot Israel og evakuere sine hjem raskt i forkant av en israelsk miliitæraksjon i området. Det israelske forsvaret gikk ut med samme oppfordring både under operasjon Cast Lead i 2009 og Pilar of Defence 2012 samt også i forkant av Libanonkrigen i 2006. Hamas på sin side som håper på mange sivile ofre ber folk i området bli værende i sine hjem.

https://www.youtube.com/watch?v=f6sZ82qBsRM