Israel ber 100 000 sivile palestinere til å evakuere fra grenseområdene i forkant av bakkeoperasjon på Gazastripen

Den israelske forsvarssjefen fredag: Vi er nå klare til bakkeoperasjon, -avventer ordre fra regjeringen

Innbyggerne i en rekke palestinske landsbyer ble torsdag ettermiddag anmodet av det israelske forsvaret å evakuere flere landsbyer som ligger tett opp mot grensene mot Israel. iron-dome-tel-aviv“Vi ønsker ikke å sette sivile liv i fare og ber alle som bor i landsbyene Beit Lahiya, Beit Hanoun, Greater Ibsen and Smaller Ibsen om å rømme for å unngå å bli skadd dersom det skulle bli en bakkeoperasjon. Ordren fra det israelske forsvaret kom kort tid etter et ekstraordinært regjeringsmøte og indikerer sterkt at en israelsk bakkeoperasjon kan være like om hjørnet. Gjennom hele torsdagen har Hamas fortsatt å skyte raketter mot Israel og i følge de siste oppdateringer fra IDF skal mer enn 110 raketter ha blitt avfyrt mot Israel i løpet av torsdagen samtidig som Israel fortsetter sine bombeangrep mot mål på Gazastripen.

Sent torsdag kveld gjennomførte palestinerne nok et omfattende rakettangrep mot Tel Aviv. Mens medlemmer av den israelske regjering søkte dekning skjøt Iron Dome ned seks raketter over Tel Aviv. Det meldes også at palestinerne igjen har skutt raketter mot den israelske atomreaktoren i Dimona. Samtidig er det meldt om eksplosjoner i Jerusalem. (saken fortsetter under videoen)

https://www.youtube.com/watch?v=TTN0uD3tIIY

 

I løpet av de siste 24 timer har IDF gjennomført 322 angrep mot terrormål og man har tatt ut fem våpenfabrikker,  fem militære anlegg, 58 våpensmugler tuneller, to overvåkingsposter, 217 underjordiske rakettutskytningsramper og en kommandosentral samt 48 boliger tilhørende kommandanter for islamsk hellig krig og Hamas. På tross av de omfattende israelske angrepene har Hamas demonstrert at deres evner til å angripe Israel med raketter ikke er redusert tilstrekkelig og derfor er en bakkeoperasjon mest sannsynlig påkrevd, sier israelske kilder. Onsdag sa statsminister Netanyahu at han har beordret styrkene å trappe opp angrepene inntil de palestinske rakett-angrepene er stanset. “Siden Israel ennå ikke har lykkes med å slå ut Hamas evner til å bombardere sentrale deler av Israel med raketter kan en bakkeoperasjon bli nødvendig,” tror militære analytikere som uttaler seg i israelske media.

 

 

Én tanke om “Israel ber 100 000 sivile palestinere til å evakuere fra grenseområdene i forkant av bakkeoperasjon på Gazastripen

  1. Jeg er redd du har rett i at jødehatet vil øke. Det norske propaganda-apparatet er alt i full sving med å tegne et forstemmende bilde av Israel som den store stygge ulven. Jeg er redd mange kristne også skal blir forført av den økende jødefiendtligheten vi ser blir resultatet av NRK, VG og andre medias lite objektive beskrivelse av konflikten.

Det er stengt for kommentarer.